Neler Yeni

Çözüldü✓ TD500 Sıcaklık değerlerini okumama yardım eder misiniz?

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
Bütçe
5
Youtube'de böyle sıcaklık değerleri buldum ekran kartına ait. Kafam karıştı ingilizcem olduğu halde, resme bakarsanız anlarsınız. Oradaki değerlerin açıklanmasına yardımcı olur musunuz?

C meshify, stock mesh, 2X AF-14 bunlar nedir? İlk başta mesh olmadan GPU sıcaklıkları sonradan niye artıyor anlamış değilim. Bu grafiği, tabloyu anlamama yardım eder misiniz?

Ekler

• 1607793892047.jpg
    1607793892047.jpg
    22.8 KB · Hit: 61
  • 1607793901074.jpg
    1607793901074.jpg
    98.5 KB · Hit: 59

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Youtube'de böyle sıcaklık değerleri buldum ekran kartına ait. Kafam karıştı ingilizcem olduğu halde resme bakarsanız anlarsınız oradaki değerlerin açıklanmasına yardımcı olur musunuz?

C meshify, stock mesh, 2X AF-14 bunlar nedir? İlk başta mesh olmadan GPU sıcaklıkları sonradan niye artıyor anlamış değilim. Bu grafiği, tabloyu anlamama yardım eder misiniz?
ilk tabloda 1. sıcaklık ön panel çıkarılmış
2. sıkcaklık ön panel takılı mesh ekstra'dan egzoz fanı takılmış
3. sıcaklık stock yani alındığı gibi kullanımış
Bu nedenle git gide artıyor sıcaklık.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ilk tabloda 1. sıcaklık ön panel çıkarılmış
2. sıkcaklık ön panel takılı mesh ekstra'dan egzoz fanı takılmış
3. sıcaklık stock yani alındığı gibi kullanımış
Bu nedenle git gide artıyor sıcaklık.
4 fanlı hali hangisi oluyor? En sondaki mi?

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
4
4 fanlı hali hangisi oluyor? En sondaki mi?
4 fanlı'dan kastınız ne?
C meshify bir kasa türü/modeli:
Mesaj otomatik birleştirildi:

4

4 fanlı'dan kastınız ne?
Dolayısıyla Fractal'da bir marka. 1. grafikte 2 farklı markada kasayı karşılaştırmış benzer oldukları için.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
4

4 fanlı'dan kastınız ne?

Dolayısıyla Fractal'da bir marka. 1. grafikte 2 farklı markada kasayı karşılaştırmış benzer oldukları için.
Hadi ya öylemiymiş, ben de iki saatir düşünüyorum ne alaka diye. O zaman C fraktal dümdüz fansız hali dimi? Mantıklı geldi şimdi. Fansız haliyle 10 derece fark atmış.

4 fanlıdan kastım. Böyle videolara bakıyorum da. Bütün kasa karşılaştırmalarında böyle grafikler var. Şimdi benim asıl bakmam gereken yer neresi?
3 tane önde fan, 1 tane arka da fan olmak üzere. Ona göre diğer kasalarla karşılaştırayım.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Hadi ya öylemiymiş, ben de iki saatir düşünüyorum ne alaka diye. O zaman C fraktal dümdüz fansız hali dimi? Mantıklı geldi şimdi. Fansız haliyle 10 derece fark atmış.

4 fanlıdan kastım. Böyle videolara bakıyorum da. Bütün kasa karşılaştırmalarında böyle grafikler var. Şimdi benim asıl bakmam gereken yer neresi?
3 tane önde fan, 1 tane arka da fan olmak üzere. Ona göre diğer kasalarla karşılaştırayım.
Önemli olan genelde stock hali çünkü kasayı bu şekilde alıyorsun. örneğin TD500'de egzoz fanı yok yani 3 fan var. Grafikte'ki stock yazan yer TD500'ün 3 fanlı hali yani bu:

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
Önemli olan genelde stock hali çünkü kasayı bu şekilde alıyorsun. örneğin TD500'de egzoz fanı yok yani 3 fan var. Grafikte'ki stock yazan yer TD500'ün 3 fanlı hali yani bu:
Anladım şimdi. O zaman "Mesh w/ egzoz fan" 3+1 fan oluyor. Mantıklı. Yalnız arkaya bir tane egzoz fan taktığında 1 derece bile etki etmemesi çok saçma. Yani arkaya 140 TL ye fan alacağım 1 derece etki etmeyecek egzoz fan almayım daha iyi.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Anladım şimdi. O zaman "Mesh w/ egzoz fan" 3+1 fan oluyor. Mantıklı. Yalnız arkaya bir tane egzoz fan taktığında 1 derece bile etki etmemesi çok saçma. Yani arkaya 140 TL ye fan alacağım 1 derece etki etmeyecek egzoz fan almayım daha iyi.
Fan kalitesi de önemli. Ortalama 70Tl felan fanlar:
nasıl bir fan taktı bilemem ama bazen etkili olabiliyor özellikle overclock'da. Bilemiyorum cidden böyle mi etki ediyor ama 1 dereceden fazla eder bence.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
Fan kalitesi de önemli. Ortalama 70Tl felan fanlar:
nasıl bir fan taktı bilemem ama bazen etkili olabiliyor özellikle overclock'da. Bilemiyorum cidden böyle mi etki ediyor ama 1 dereceden fazla eder bence.

Alacağım model buydu benim. Artic F12 hava akışı 53CFM, bu fan 69 CFM. Grafikte kulkanılan egzoz fan da aynı öndeki fanlardan 65-69 CFM hava akışına sahip.

Yalnız CPU da 1 derece etkiyor tam. Şaşılacak bir şey. Ağzımla üflesem 2 derece rahat soğuturum.

Ekler

• 1607795853317.jpg
    1607795853317.jpg
    25.3 KB · Hit: 44

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

Alacağım model buydu benim. Artic F12 hava akışı 53CFM, bu fan 69 CFM. Grafikte kulkanılan egzoz fan da aynı öndeki fanlardan 65-69 CFM hava akışına sahip.

Yalnız CPU da 1 derece etkiyor tam. Şaşılacak bir şey. Ağzımla üflesem 2 derece rahat soğuturum.
Haklısın belki farklı bir şeyler olabilir? Ya da aktaracak sıcak hava yoktur asdsa:D
Bilemiyorum.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
Haklısın belki farklı bir şeyler olabilir? Ya da aktaracak sıcak hava yoktur asdsa:D
Bilemiyorum.
Aynen ya, buna uygun bi rehber hazırlayım da boşu boşuna kasalara ve fanlara para dökmeyelim. Kafaya taktım. Yabancı kaynaklarla birleştirip en fiyat performans kasayı çıkartacağım.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Aynen ya, buna uygun bi rehber hazırlayım da boşu boşuna kasalara ve fanlara para dökmeyelim. Kafaya taktım. Yabancı kaynaklarla birleştirip en fiyat performans kasayı çıkartacağım.
Farklı kaynaklara bak bakalım hepsinde egzoz fanı bu kadar az mı etki ediyor.
Ayrıca kendinde de deneyebilirsin.

Güzel olabilir. İyi çalışmalar.

Top Bottom