Neler Yeni

Tek kanal 8GB vs Çift kanal 16GB ne kadar fark eder?

metamorph

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
metamorph
arkadaşlar merhaba, aşağıdaki özelliklerde bir laptop sahibiyim. genellikle edit programları ve oyun olarak da PUBG için kullanıyorum. PUBG'de en düşük ayarlarda ortalama 50-55 FPS alıyorum şu anda. soru şu : bu pcye 8GB ram takviyesi yapıp çift kanal 16GB yapsam oyunda FPS artar mı ve genel performansı ne kadar artar?

Model : Asus X550VX
İşlemci : INTEL i7 6700 HQ
Ekran Kartı : NVIDIA GTX 950M
SSD : 250GB Samsung SSD 860 EVO
Ram : 8GB 2133 mhz CL:15 Samsung Ram Single Channel

bulabildiğim en ucuz ram 550 TL civarında şu anda. açıkçası genel performansa veya oyundaki FPS e bir katkısı olmayacaksa bu parayı harcamak istemiyorum boşuna. o yüzden sizin görüşlerinizi almak istedim. cevaplar için teşekkürler şimdiden.

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Yunus Emre Arslan
özellikle adobe üzerinden edit yapıyosan ram çok lazım bir şey ben +8 takviye yapmama rapmen 14 gb lara kadar ram harcıyor after effects oyunlar üzerinden de dediğim gibi ram isteyen grafikli oyunlarda illaki fps artışı olacaktır örneğin ram yetmezliğinden donan kasan bir oyunu daha ferah oynatabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Adem Akbulut
Böyle bir videosu vardı Abdullah abinin bir bak derim:

metamorph

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
metamorph
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle bir videosu vardı Abdullah abinin bir bak derim:
videoda Abdullah ram frekansının FPS e etkisini anlatmış. benim laptop max 2133mhz destekliyor zaten benim sorum tek kanal yerine çift kanal yaparsam gözle görülür bir fayda sağlar mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Adem Akbulut
Kusura bakmayın yanlış anlamışım konuyu ilk başta neyse evet çift kanal ramlerde etkili FPS kazanımı konusunda heleki günümüz oyunlarında yavaş yavaş 16 GB ramlerde yeterli gelmemeye başladı neredeyse ondan en azından 16 GB ram alırsanız, çift kanal şeklinde güzel olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,032,729
Üyeler
163,709
Son üye
yigitsilken