Neler Yeni

Temiz Windows 10 Kurulumu Nasıl Yapılır ?

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
Merhabalar, şu anki sistemimde güncel bir windows 10 kurulu fakat daha önceden mavi ekran aldığımdan sistem dosyalarında bozulma olabileceğini düşündüğümden ayrıca bilgisayara format atmak istediğimden bu soruyu sordum şu anki sistemime windows 10 indirmesini başlatsam seçenek yerinde bu bilgisayarı yükselt desem sistemim formatlanıp temiz windows otomatik olarak kurulur mu ?

LaketrooS

80+ Silver
Hayır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olmaz çünkü bu sefer sadece dosyalar değişecek ama senin diskindeki hiçbir şey gitmeyeceği için virüs benzeri kötü yazılımlar gitmez

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Merhabalar, şu anki sistemimde güncel bir windows 10 kurulu fakat daha önceden mavi ekran aldığımdan sistem dosyalarında bozulma olabileceğini düşündüğümden ayrıca bilgisayara format atmak istediğimden bu soruyu sordum şu anki sistemime windows 10 indirmesini başlatsam seçenek yerinde bu bilgisayarı yükselt desem sistemim formatlanıp temiz windows otomatik olarak kurulur mu ?
Çok kolay aslında temiz bir windows kurmak

Microsoftun kendi sitesinden indireceğin Windows 10 u USB beleğe kuruyorsunuz ( USB belek en az 8 GB ve işlemlere başlamadan önce içindeki bütün dosyaları silip USB belleği biçimlendirin )

Sonra BIOS a girin eğer sisteminiz UEFI destekliyorsa başında UEFI yazan beleğinizi Boot da 1. Sıraya çekin ve işlemleri kaydedip çıkın BIOS dan

Ardından format ekranı gelicek adımları takip et disk bölümüne geldiğinde bütün diskleri silip son silinemeyen diskin üzerine tıklayıp yeni diyceksiniz ve devam etceksiniz

İşlem bitince standart Windows kurulum ekranı ve driver kurulumları falan yapacaksınız

( USB beleği masa üstüne ulaşınca alın bilgisayar dan )

! Eğer UEFI desteklemiyorsa sisteminiz format sonrası yeniden başlatmak için 10 dan geriye doğru sayıyor orda çıkartın USB beleği bazı kullanıcılar da tekrar format ekranı gelip tekrar formatlıyormuş sistemi

Technopatın çok güzel içerikleri var oradan da yardım alabilirsiniz

LaketrooS

80+ Silver

Microsoftun kendi sitesinden indireceğin Windows 10 u USB beleğe kuruyorsunuz ( USB belek en az 8 GB ve işlemlere başlamadan önce içindeki bütün dosyaları silip USB belleği biçimlendirin )

Sonra BIOS a girin eğer sisteminiz UEFI destekliyorsa başında UEFI yazan beleğinizi Boot da 1. Sıraya çekin ve işkemleri kaydedip çıkın BIOS dan

Ardından format ekranı gelicek adımları takip et disk bölümüne geldiğinde bütün diskleri silip son silinemeyen diskin üzerine tıklayıp yeni diyceksiniz ve devam etceksiniz

İşlem bitince standart Windows kurulum ekranı ve driver kurulumları falan yapacaksınız

! Eğer UEFI desteklemiyorsa sisteminiz format sonrası yeniden başlatmak için 10 dan geriye doğru sayıyor orda çıkartın USB beleği bazı kullanıcılar da tekrar format ekranı gelip tekrar formatlıyormuş sistemi

Edit : format atmak çok basit ama sonra driver, sürücü kurulumları fln biraz uzun iş.

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sonra BIOS a girin eğer sisteminiz UEFI destekliyorsa başında UEFI yazan beleğinizi Boot da 1. Sıraya çekin ve işlemleri kaydedip çıkın BIOS dan

Teşekkürler detaylı yardımınız için

LaketrooS

80+ Silver
Yok bee zaten kuruyor Windows bizim kurucamız yonga seti ve ekran kartı sürücüleri
Evet aslında kuruyor. Ama kurmadigi şeylerde var. Ya öyle böyle 1,2 saatini öğrenmekle alır ama sonrasında öğrendiği için işine yarar öğrenmesi.

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
Aynı konuyu teknopatta'da açmış arkadaş :)
burada konuyu açınca böyle basit konularda direk cevap alıyorum normalde direk almayınca yeni konular listesinden düşüncede daha cevap gelmez diye düşünüp orayada açtım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer bir sorun yaşarsan tekrar bu konudan ya da farklı bir konu açarak yardım isteyebilirsiniz ben bu gün atım daha format yaşiycanız çoğu sorunu ben de yaşamıştırım
tekrar tekrar teşekkürler hocam :)

Top Bottom