Neler Yeni

Termal macun ne kadar etkili

Threshonr

80+
80 civarına düşer ama ısınma kasanla alakalı soğutmanla alakalıda olabilir

burak benim sistemde aynı sadece ram 3 gb 667 mhz işlemcim benimde 100 dereceyi aşıyor sen bu pc ile hangi oyunları oynayabliyorsun lol oynatıyor mu
Knk benim oynadığım oyunların haddi hesabı yok lol cs go call of duty tüm serileri assassins creed her serisi last of us 1 2 left 4 dead 1ve2
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasayı baştan cıkartıp adam gibi temizle en az 60 70 derece düşüş olur
Uzay montaj hocam

Kaliteli macun ile 50 derece bile düşer. Nasıl kullandın 6 yıl boyunca sistem arıza veya kapanma vb olaylar olmadı mı?
Eski toprak bu hiçbir şey olmaz evelallah 12 yıldır taşıyor beni

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Knk benim oynadığım oyunların haddi hesabı yok lol cs go call of duty tüm serileri assassins creed her serisi last of us 1 2 left 4 dead 1ve2

Uzay montaj hocam
İşlemci soğutucuyu çıkartıp adam gibi temizleyim anakarta hava tutun ramlerin sarı olan kısımlarını sılgı ile temizle

bıraktım

80+ Bronze

Uzay montaj hocam

Eski toprak bu hiçbir şey olmaz evelallah 12 yıldır taşıyor beni
reis benim lolde ekran kartı kullanımım 45 lerde geziyor 800x600 de dahi kasıyor işlemcim 100 derece ve 100/100 kullanımda oluyor nasıl çözerim

Threshonr

80+
reis benim lolde ekran kartı kullanımım 45 lerde geziyor 800x600 de dahi kasıyor işlemcim 100 derece ve 100/100 kullanımda oluyor nasıl çözerim
Knk benim kasada çok fazla modifikasyon var bios üzerinden istediğim gibi kullanımlari kontrol ediyorum ve olabildiğince daha güçlü olan ekran kartına yük bindirmeye çalışıyorum ve lolüde yüksek grafiklerde rahatça 60 fps lerde oynayabiliyorum average olarak cs go da ise rahat 50 60 larda geziyor sistem hem ekran kartım hemde işlemcim ağır overclocklu yükskey değerlerde ve yüksek voltajlarda çalıyorlar

bıraktım

80+ Bronze
Knk benim kasada çok fazla modifikasyon var bios üzerinden istediğim gibi kullanımlari kontrol ediyorum ve olabildiğince daha güçlü olan ekran kartına yük bindirmeye çalışıyorum ve lolüde yüksek grafiklerde rahatça 60 fps lerde oynayabiliyorum average olarak cs go da ise rahat 50 60 larda geziyor sistem hem ekran kartım hemde işlemcim ağır overclocklu yükskey değerlerde ve yüksek voltajlarda çalıyorlar
bana bir yardımcı olsan lolü 1440x900 low ayalarda+60 fps alsam yeterli yapmam gereken şeyleri söyler misin ilk işim stok fanı çıkartmıştım oturmuyor diye onu düzeltip macunu değiştircem başka ne yapıyım

emr1945

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
emrehan keskin
Evet beyler kısa kescem işlemcim yaklaşık 110 120 derecelerde seyir ediyor.. en son 6 yıl önce değiştirildi termal macun şimdi bu termal macunu yenilersem ne kadar bir derece düşüşü yaşarım ve performansa etkisi ne kadar olur
İntel stok soğutucu
İntel core 2 duo e7300
Gt 220
800 mhz 2 gb ram
macun artık işlemciyle bir bütün olmuştur hocam ne yaptınız ne kadar iyi temizlediğine bağlı olarak 5ila 30 derece arası iyi forumlar

bıraktım

80+ Bronze
bana bir yardımcı olsan lolü 1440x900 low ayalarda+60 fps alsam yeterli yapmam gereken şeyleri söyler misin ilk işim stok fanı çıkartmıştım oturmuyor diye onu düzeltip macunu değiştircem başka ne yapıyım
ga945gcm-s2l anakart modelim bu

Threshonr

80+
Knk sen ekran kartı kullanımın yerlerde olduğu için büyük ihtimal işlemcin darboğaz yiyor yapabileceğin iş basit ... Msi afterburnerden dengeli olarak hem ekran kartının hemde ekran kartı belleğinin MHz değerlerini dengeli olarak düşür birazcık böyle ..... Bu işlemi yaptıktan sonra ekran kartın yavaşlicak ve işlemcin biraz daha rahatlicak ve darboğaz sorunun birazcık çözlücektir.... Sonrasında ise gerçekten bilgiin varsa ileri seviye overclock yapabiliyosan işlemcini ağır şekilde overclock et yani sınırlarını zorla.... Benimki mesela sadece yazilimsal olarak değil fiziksel olarak da overclocklu...... Knk o sistem lolde darboğaz yiyor zaten bunu bende yaşadım eskiden . Ama dediğim şeyleri yaparsan oyunun daha iyi hâle gelecektir

bıraktım

80+ Bronze
Knk sen ekran kartı kullanımın yerlerde olduğu için büyük ihtimal işlemcin darboğaz yiyor yapabileceğin iş basit ... Msi afterburnerden dengeli olarak hem ekran kartının hemde ekran kartı belleğinin MHz değerlerini dengeli olarak düşür birazcık böyle ..... Bu işlemi yaptıktan sonra ekran kartın yavaşlicak ve işlemcin biraz daha rahatlicak ve darboğaz sorunun birazcık çözlücektir.... Sonrasında ise gerçekten bilgiin varsa ileri seviye overclock yapabiliyosan işlemcini ağır şekilde overclock et yani sınırlarını zorla.... Benimki mesela sadece yazilimsal olarak değil fiziksel olarak da overclocklu...... Knk o sistem lolde darboğaz yiyor zaten bunu bende yaşadım eskiden . Ama dediğim şeyleri yaparsan oyunun daha iyi hâle gelecektir
tamamdır deniyeceğim önce şu kasayı temizliyim macunu değiştirip fanı takıyım oc bilgim yokda msı afterburnerdan dediklerini yapıyım

Threshonr

80+
ga945gcm-s2l anakart modelim bu
Ve işlemcin bazen zayıf kalabiliyor ekran kartının oluşturduğu karelere yetişemediği için anlık olarak onu besleyemiyor ve ekran kartında beslenemedigi için Kare üretemiyor ve anlık olarak drop yiyorsun. Bu droplari engellemenin bir diğer yolu ise kare hızını daha düşük değerlere sabitlemektir. Nvidia'nın bir tane kare hızı limitletiyici programı var ismini hatırlamıyorum ufak bir araştırma ile bulursun.. o uygulamanın kullanim arayüzü birazcık karışıktır internetten kullanımı hakkında videoları var onları izle.. peki bu fps sınırlamasını neye göre yapacaksın . Bizim asıl meselemiz bu . Olabildiğince düşük bir değere ama seninde oyun içerisinde mutlu olabileceğin bir değere sabitlemen gerekiyor.. mesela ortalama 55 fps alıyosun onu 50 ye 45 e sabitle .... Knk o sistemde benimki gibi bir overclocka sahip degilsen işlemcinin 60 fps lere ulaşması mümkün değildir çok sağlam darboğaz yersin... Dediklerimi yaparsan oyununu daha rahat hale getirebilirsin

_FetvacI

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Fetva
Maşallah o ne öyle sen 6 yıl toz pis içinde kalsan nasıl hissedesin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,482
Üyeler
164,680
Son üye
geceyol31
Top Bottom