Öneri TF7 TERMAL MACUNUN SAKIZ GİBİ OLMASI

barista

80+
Reaksiyon skoru
50
Arkadaşlar geçenlerde thermalright phantom spirit aldım yanında tf7 termal macun da gönderdiler. Macunu işlemcinin üstüne uygulamaya çalıştığımda aşırı yoğun sakız gibi bir kıvam farkettim ne adam akıllı işlemciye sürülüyordu ne kart ile dağıtılabiliyordu. Peçeteye bile yapışmıyor. Youtubedaki videolardan daha yoğun bir kıvamı vardı kısaca.

Sistemimde bir hata olduğu için işlemciyi ve soğutucuyu sökmem gerekti sökerken macun temizliği sırasında videoya aldım. (Aşağıdaki link)

Bu termal macun hakkında yorumlarınız nelerdir. Satıcıdan yeni termal macun istesem olumlu dönüt alır mıyım?

Video:

Katı olması daha iyi. + İlla yayacaksın diye bir kaide yokki çapraz yap sıkışır yayılır zaten

İyi de kıvamının normalden yoğun olması yapısının değiştiği anlamına gelmez mi hocam
Hayır macunun kıvamı hiç bişey ifade etmez hatta aksine katı olması daha iyidir pump out yapma olasılığı azalır.

Aynı macunun farklı tüplerde farklı kıvamlarda olması normal midir
Sıcaklık ve üretim koşulları her zaman aynı olmuyor e hâliyle her termal macunda aynı kıvamda olmayabiliyor eğer arada aşırı bir fark yoksa normaldir.

Evet baktım sıcaklıklarda bi sıkıntı varmı
Sistemim hiç açılmadığı için sökmek zorunda kaldım belki de sıcaklıklar yüksek olacaktı belki de normal olacaktı sıcaklıklara bakamadan konuşmak aslında biraz havada kalıyor.

Sistemim hiç açılmadığı için sökmek zorunda kaldım belki de sıcaklıklar yüksek olacaktı belki de normal olacaktı sıcaklıklara bakamadan konuşmak aslında biraz havada kalıyor.
hala aynı durumdaysa yardım edelim hocam çözeriz belki sorunu.

hala aynı durumdaysa yardım edelim hocam çözeriz belki sorunu.
Konu açtım ancak cevaplar yeterli olmadı. Kısaca özetleyeyim. B650m r anakart ve 7500f arasındaki uyuşmazlıktan kaynaklanıyor. Anakartın içinde gop driver olmadığı için entegre gpu lu bir işlemciyle denemem gerek ancak o da elimde olmadığı için anakartı geri yolladım satıcı da epey ilgili duruma göre bakıcaz artık nasıl olacaksa.

Sorunu çözdünuz mü aynı anakartı kullanıyorum ve 7500F aldım
Konu açtım ancak cevaplar yeterli olmadı. Kısaca özetleyeyim. B650m r anakart ve 7500f arasındaki uyuşmazlıktan kaynaklanıyor. Anakartın içinde gop driver olmadığı için entegre gpu lu bir işlemciyle denemem gerek ancak o da elimde olmadığı için anakartı geri yolladım satıcı da epey ilgili duruma göre bakıcaz artık nasıl olacaksa.

Geri