Neler Yeni

Tır Motoru Otomobile Takılır Mı?

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,298
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Gençler bildiğiniz üzere tırların beygirleri yük taşımak için yüksektir. Peki örneğin 750 beygirlik bir Volvo FH16 tırının motorunu bir araca takabilir miyiz? Sığdırabilir miyiz? Sığdırabilirsek çalıştırabilir miyiz?

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,298
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
953
İsim
Hüseyin
diyelim taşıdı hocam bir türlü taşıyor diyelim çelikle melikle araba o güçle fırlar mı yoksa gider mi?
Diyelim ki her şeyi ayarladın, araba motoru taşıyor, her şey uygun bu seferde fizik kuralları devreye girer :) Kısaca tır motoru arabaya takılamaz, takılsa bile tahmin ettiğin kadar hızlı olmaz. Hayal gücün çok geniş 😁

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam motorun ağırlığını bilmiyorum ama baya ağır bir motor olduğu kesin
1 tonluk bir arabaya bir o kadar ağırlıklı motoru takarsan pek bir şey değişmez zaten o motorlar 40 50 ton yük çekiyor. Fırlar gider mi bilmiyorum ama o motoru nereye sığdıracaksın ki?
Sığdırmayı bırak üstündeki şanzımanla ne kadar hız yapabilirsin ?
Güç merakın varsa ls , jz motorlardan birini koyup o beygirleri alırsın zaten

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,298
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Diyelim ki her şeyi ayarladın, araba motoru taşıyor, her şey uygun bu seferde fizik kuralları devreye girer :) Kısaca tır motoru arabaya takılamaz, takılsa bile tahmin ettiğin kadar hızlı olmaz. Hayal gücün çok geniş 😁
anladım hocam cevabınız için eyvallah yinede öğrenmiş oldum. ets2de tır artık bayıyor ya çok yavaş birde hız sınırlayıcısı oluyor mp'de daha da sıkıcı :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam motorun ağırlığını bilmiyorum ama baya ağır bir motor olduğu kesin
1 tonluk bir arabaya bir o kadar ağırlıklı motoru takarsan pek bir şey değişmez zaten o motorlar 40 50 ton yük çekiyor. Fırlar gider mi bilmiyorum ama o motoru nereye sığdıracaksın ki?
Sığdırmayı bırak üstündeki şanzımanla ne kadar hız yapabilirsin ?
Güç merakın varsa ls , jz motorlardan birini koyup o beygirleri alırsın zaten
mesela 2jz motoru tofaşa takabilir miyiz? Tofaş örneğini verme sebebim trafikte cezası var mı? Taktık diyelim kurallara uyarak sürüyoruz. Bu motoru sadece taktık diye araç elimizden alınır mı veya ceza yiyilir mi?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
mesela 2jz motoru tofaşa takabilir miyiz? Tofaş örneğini verme sebebim trafikte cezası var mı? Taktık diyelim kurallara uyarak sürüyoruz. Bu motoru sadece taktık diye araç elimizden alınır mı veya ceza yiyilir mi?
Swap yaptıktan sonra proje çizdirip ruhsata işletiyorsun motoru. Swap işleri de kolay değil yani.
Tofaşa taktın diyelim ve evrakları hallettin ceza yemezsin. Ama tek sorun tofaşa o motoru takarsan araba bin parçaya ayrılır
Yaa yandan ufak vursan ikiye bölünecek bin kere orası burası kaynatılmış arabalar bunlar güvenmemek lazım.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,298
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Swap yaptıktan sonra proje çizdirip ruhsata işletiyorsun motoru. Swap işleri de kolay değil yani.
Tofaşa taktın diyelim ve evrakları hallettin ceza yemezsin. Ama tek sorun tofaşa o motoru takarsan araba bin parçaya ayrılır
Yaa yandan ufak vursan ikiye bölünecek bin kere orası burası kaynatılmış arabalar bunlar güvenmemek lazım.
hee tamam o zaman mesela mazda 323 alacağım diyelim hocam 250 top speed olan ve 1. viteste 40 2. viteste 80 3. viteste 120 yapabilen motor var mıdır?

Juiclair0

80+ Silver
Gençler bildiğiniz üzere tırların beygirleri yük taşımak için yüksektir. Peki örneğin 750 beygirlik bir Volvo FH16 tırının motorunu bir araca takabilir miyiz? Sığdırabilir miyiz? Sığdırabilirsek çalıştırabilir miyiz?
Sence hulk gerçek mi ?

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
diyelim taşıdı hocam bir türlü taşıyor diyelim çelikle melikle araba o güçle fırlar mı yoksa gider mi?
Hocam demek istediğini anladım lakin tırlardaki 750hp torka veriliyor, mesela tırlar arasında min tr şartlarında 400hp den 750 hp ye kadar araçlar mevcut ama şuan liderlik scaniada 770 hp güç ile ve biz bu beygir farkını rampada tonajlı (ort.34 ton yükle misal ford f-max 500hp) rampa çıkarken size devir düşürtürmeden rahatça 55-60km çıkartabilir, ama tır motorunu araca koyanı görmedim. :D
Hayalimdeki canavar Scania R560 \8/ BlueStream
1653140192946.png

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Tır motoru hız için değil farkındasın değil mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Takılabilir tabii ki de ama adam akıllı verim alamazsın

Son düzenleme:
Top Bottom