Neler Yeni

Toparlanın Ryzen 5 2600 Overclock yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Suat uslu
Instagram
suatusluuu
Twitter
suattuslu
Discord
suatusluuu
Öncelikle herkese merhabalar
Kendi sistemimi sattım ama askere gidene kadar idare edecek bi sistem topladım en ucuz şekilde ve işlemciyi oc yapmam lazım fazla uzatmıyorum

Anakart : Asrock b450 hdv
Cpu : Ryzen 5 2600
Cpu cooler : cooler master tam bilmiyorum 4 bakır borulu kule tipi tek fanlı
Ram : t force asus tuf 16gb 3200 mhz
ekran kartı : Sapphire rx590 nitro+
Psu 650w xigmatek 80plus

CPU Pubg oynarken 44 dereceyi geçmiyor 2 saatte oynasam aynı

Arkadaşlarla pubg oynuyorum ve kalabalıkta 50 ye kadar düşüyor genel olarak 80-100 arası rahat olursa 115 falan anlayacağınız işlemciye biraz oc yapıp performansına bakmak istiyorum stabil değil gibi sanki

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,876
İsim
ege erdem demirelli
AMD RYZEN MASTER programi ile yapabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Suat uslu
Instagram
suatusluuu
Twitter
suattuslu
Discord
suatusluuu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayrıca ekran kartı kullanımı olsun çektiği güç olsun aşırı dalgalı sürekli yüksek farklarda düşüp çıkıyor saniyelik değişiyor gpu kullanımı 70 oluyor 95 oluyor mesela arada 30 40 olduğu da oluyor yani anlayacağınız dalgalanmalar yüksek miktarlarda
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD RYZEN MASTER programi ile yapabilirsiniz.
Pbo yapacaktım ancak kilitli gözüküyor bilgisi olan biriyle manuel olarak yapmak istiyorum 4 ghz 1.35 voltaj ile sabitliyor kimisi bende asla olmadı teste sokunca direkt olarak ekran kitleniyor siyah ekranda kalıyor

Prexeon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Burak Demir
Ayrıca ekran kartı kullanımı olsun çektiği güç olsun aşırı dalgalı sürekli yüksek farklarda düşüp çıkıyor saniyelik değişiyor gpu kullanımı 70 oluyor 95 oluyor mesela arada 30 40 olduğu da oluyor yani anlayacağınız dalgalanmalar yüksek miktarlarda

Pbo yapacaktım ancak kilitli gözüküyor bilgisi olan biriyle manuel olarak yapmak istiyorum 4 ghz 1.35 voltaj ile sabitliyor kimisi bende asla olmadı teste sokunca direkt olarak ekran kitleniyor siyah ekranda kalıyor
o dalgalanma pubg leş bi oyun olduğundan dolayı oluyor knk tabii senin sistem de sıkıntı varsa orası ayrı xd

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

1.35V ile 4GHz bile göremediysen sal gitsin o işlemciyi, silikonu çok kötüdür. Ben 1.2V ile 4GHz rahat kullanıyordum.

ThE LoSt

80+ Gold
Öncelikle herkese merhabalar
Kendi sistemimi sattım ama askere gidene kadar idare edecek bi sistem topladım en ucuz şekilde ve işlemciyi oc yapmam lazım fazla uzatmıyorum

Anakart : Asrock b450 hdv
Cpu : Ryzen 5 2600
Cpu cooler : cooler master tam bilmiyorum 4 bakır borulu kule tipi tek fanlı
Ram : t force asus tuf 16gb 3200 mhz
ekran kartı : Sapphire rx590 nitro+
Psu 650w xigmatek 80plus

CPU PUBG oynarken 44 dereceyi geçmiyor 2 saatte oynasam aynı

Arkadaşlarla PUBG oynuyorum ve kalabalıkta 50 ye kadar düşüyor genel olarak 80-100 arası rahat olursa 115 falan anlayacağınız işlemciye biraz oc yapıp performansına bakmak istiyorum stabil değil gibi sanki
2. nesil işlemcilerin overclock yetenekleri pek iyi değildir sizdeki slikonda oldukça yetersiz gibi duruyor o voltajda stabil olunması gerekirdi daha fazla zorlamayın

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Suat uslu
Instagram
suatusluuu
Twitter
suattuslu
Discord
suatusluuu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.35V ile 4GHz bile göremediysen sal gitsin o işlemciyi, silikonu çok kötüdür. Ben 1.2V ile 4GHz rahat kullanıyordum.
Silikon piyangosunu vurmadığım apaçık belli :d ama bir ihtimal +200 de olsa iyi olur stabil olur belki çünkü sıcaklıklar felaket düşük

2. nesil işlemcilerin overclock yetenekleri pek iyi değildir sizdeki slikonda oldukça yetersiz gibi duruyor o voltajda stabil olunması gerekirdi daha fazla zorlamayın
anladım umudu kesicem mecbur arkadaşımda ryzen 7 2700x var onu alacağım ücretsiz olarak son termalide buna kullanmıştım oysaki :D

Top Bottom