Neler Yeni

Toplama PC hakkında yardım

hltcnzkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Halit Can Özkan
Arkadaşlar merhaba, 1-2 haftaya bilgisayar toplamak istiyorum ancak pek anlamıyorum masaüstü bilgisayar bileşenlerinden. Öncelikle çok üst seviye oyun oynayan birisi değilim, 3-5 oyun oynayacağım, onlar da çoğunlukla CS:GO, Dota2, PUBG olur.

Şimdi game garajdan hazır sistemi değiştirerek şöyle bir şey oluşturdum. Ancak bu markaların performansa nasıl bir etkisi var? Mesela Inno3D 1650 ile Gigabyte 1650'nin ne farkı var? Ya da MSI B450 ile Biostar B450'nin?
Dediğim gibi arkadaşlarla 4-5 kişi olduğumuz taktirde oynayacağım oyunları belirttim, fazla abartıya kaçmadan bir pc toplamak istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum

Opera Anlık Görüntü_2020-05-02_233847_www.gamegaraj.com.png
.

masquerade

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba, 1-2 haftaya bilgisayar toplamak istiyorum ancak pek anlamıyorum masaüstü bilgisayar bileşenlerinden. Öncelikle çok üst seviye oyun oynayan birisi değilim, 3-5 oyun oynayacağım, onlar da çoğunlukla CS:GO, Dota2, PUBG olur.

Şimdi game garajdan hazır sistemi değiştirerek şöyle bir şey oluşturdum. Ancak bu markaların performansa nasıl bir etkisi var? Mesela Inno3D 1650 ile Gigabyte 1650'nin ne farkı var? Ya da MSI B450 ile Biostar B450'nin?
Dediğim gibi arkadaşlarla 4-5 kişi olduğumuz taktirde oynayacağım oyunları belirttim, fazla abartıya kaçmadan bir PC toplamak istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum

Alıntıyı görüntüle.
Sisteminiz güzel. Inno3d Gigabyte Msi vs. aralarındaki fark soğutmasıdır veya O.C modelidir. Sisteme eğer ekleyebiliyorsanız bir tane daha 8 gb ram takabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Berat Toprak
Instagram
instagram.com/toprakbugagirdi
Steam
TheTopraks
Twitter
marskadarhos

Dediğim gibi arkadaşlarla 4-5 kişi olduğumuz taktirde oynayacağım oyunları belirttim, fazla abartıya kaçmadan bir PC toplamak istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum

Alıntıyı görüntüle.
240 GB yetmez bu arada.

hltcnzkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Halit Can Özkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sisteminiz güzel. Inno3d Gigabyte MSI vs. aralarındaki fark soğutmasıdır veya O.C modelidir. Sisteme eğer ekleyebiliyorsanız bir tane daha 8 gb RAM takabilirsiniz.
rami ilerleyen zamanlarda 16'ya yükseltirim, şu an için iş görür mü peki sorun yaratır mı bu sistem? Soğutma konusunda çok büyük farklar olur mu? Isınma vs yapar mı?
240 GB yetmez bu arada.
Çok fazla oyun yüklemem maksimum 2 tane oyun olur csgo ve dota, buna rağmen yetmez mi? Arkadaşlar HDD alma, HDD alacağına en düşük SDD al demişlerdi de ondan 240 ekledim :D
Gigabytela aralarda ki fark tasarim ve sogutma sistem guzel
Tasarımı çok önemli değil de soğutma açısından problem olur mu acaba? Yüksek derecelere çıkar mı sıcaklık?

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Berat Toprak
Instagram
instagram.com/toprakbugagirdi
Steam
TheTopraks
Twitter
marskadarhos
rami ilerleyen zamanlarda 16'ya yükseltirim, şu an için iş görür mü peki sorun yaratır mı bu sistem? Soğutma konusunda çok büyük farklar olur mu? Isınma vs yapar mı?

Çok fazla oyun yüklemem maksimum 2 tane oyun olur csgo ve dota, buna rağmen yetmez mi? Arkadaşlar HDD alma, HDD alacağına en düşük SDD al demişlerdi de ondan 240 ekledim :D

Tasarımı çok önemli değil de soğutma açısından problem olur mu acaba? Yüksek derecelere çıkar mı sıcaklık?
Çok oyun oynayacağınızı farz ederek yazmıştım. Sadece iki oyun için hayli hayli yetecektir. Hayırlı olsun şimdiden.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,566
İsim
Samet Kaya

O arkadaşlar çok bilgili belli knk HDD daha iyi olur sende farkedeceksin ilerde mesela ben 480gb SSD yle 1tb HDD arasındayım 1tb HDD alacağım daha iyi

masquerade

80+ Bronze
Arada çok uçurum farklar olmaz. 5-6 derece farklar olur. 8 GB iş görür. Eğer warzone gibi yüksek sistem isteyen oyunlarda ayarları fullerseniz ekran kartı ve işlemciniz yetse bile ram darboğaza düşer. Buna da dikkat etmekte fayda var dostum. :)

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
İnno3d kaliteli bir markadır soğutması da yeterli olacaktır yani sıkıntı yapmanıza gerek yok. O sistem bence fiyatına göre başarılı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Depolama konusunda benim tavsiyem 500gb ssd ya da yetmeyeceğini düşünürseniz 240gb ssd ile 1tb hdd kullanılması olur.

Xylo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yunus Emre Özdemir
Ekran kartları için söyleyecek olursak markalar arasında çekirdek hızları farklı olabiliyor aynı şekilde soğutma blokları kartta kullandıkları bileşenler vesaire. Anakartlar için ise markadan markaya VRM kalitesi,port sayıları,desteklediği ram frekansı M2 yuvası olup olmaması gibi vesaire özelliklere göre fiyatlandırma ve kalite farkı olabiliyor

hltcnzkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Halit Can Özkan
Teşekkürler arkadaşlar, umarım 1-2 haftaya kadar stok sıkıntısı veya kur şoku yaşamam :D

Bir de game garaj güvenilir bir site değil mi?

Top Bottom