Neler Yeni

Çözüldü✓ Toplama sistem memory pmu training error at socket 0 channel 0 dimm 1 hatası

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muharrem Erzi
İkinci el sistem topladım ve böyle bir hata yazısı ile karşılaştım, ram slotlarini degistirince hata yazısı CHANNEL 0 dan CHANNEL 1 oldu bu durumda ramlerden biri mi arizali anakart mı?
Not:
- Ramleri silgi ile sildim
- Bios pilini sök tak yaptım
- Bios sürümü ilk sürüm olan F1 sürümü idi güncelleme yapayım dedim belki sorun düzelir diye son sürüm olan F67d sürümünü kurunca bu sefer komple sisteme görüntü gelmedi, clr CMOS yaptım düzelmedi, bios pili ters takıp kısa devre yöntemini denedim yine olmadı,
Hem ram konusunda hem bios sürüm güncellemesi konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Anakart -> GİGABYTE B450M-H
Ram -> GSKİLL RİPJAWS 8+8 3000 MHZ CL 16

Arthur_Morgan

80+ Bronze
ramlerde problem var hocam yuksek ihtimal

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muharrem Erzi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ramlerde problem var hocam yuksek ihtimal
Bende öyle düşünüyorum ancak anakart bios dan dolayı bilgisayarcıya bıraktım çipi söküp özel bir donanımla çipe yeniden bios kuracağını söyledi. Ram slotlarini da kontrol etmesini söyledim bekliyorum

Arthur_Morgan

80+ Bronze
Bende öyle düşünüyorum ancak anakart bios dan dolayı bilgisayarcıya bıraktım çipi söküp özel bir donanımla çipe yeniden bios kuracağını söyledi. Ram slotlarini da kontrol etmesini söyledim bekliyorum
hocam bilgisayarcilara guven olmaz keske teslim etmeseydiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muharrem Erzi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Top Bottom