Toplu Taşımada Hırsızlık Girişimi: Yaşadıklarım ve Korkularım

Reaksiyon skoru
56
Geçtiğimiz saatlerde toplu taşımada çok rahatsız edici bir olay yaşadım ve bu olayın etkileri hala üzerimde. İstanbulda bir yerden başka bir yere gitmek üzere Marmaraya bindim. Yolculuk sırasında, birkaç durak önce yanıma oturan bir adam bana hızlı trenler hakkında sorular sordu. Sorularına cevap verdim ve daha sonra bu kişi karşımdaki koltuğa geçti. Yolculuğun sonlarına doğru, duraklardan birine geldiğimizde, tren durduğunda kapılar açıldı. O sırada tam kapılar kapanmak üzereyken, adam birden telefonumu elimden kaptı ve hızla trenden dışarı kaçtı.Bu beklenmedik olay karşısında büyük bir şok yaşadım ancak refleks olarak yerimden fırlayıp peşinden koştum. Kapılar kapanmak üzereydi; ancak son anda kapıları ittirip açmayı başardım ve dışarı çıkıp hırsızı yakaladım. Yakaladığımda ona telefonu vermesini söyledim ve o da bana telefonu geri verdi, özür diledi ve elimi sıktı. Öfkemi kontrol edemedim ve ona çok sert ve küfürlü bir şekilde çıkıştım. Ardından hırsız int*har etmeyi düşündüğünü söyledi ama ben bu sözlere inanmadım ve ona çok daha sert ve küfürlü bir tepki gösterdim. Sonunda adamı kovdum küfürle ve o da hızla oradan uzaklaştı.Olaydan hemen sonra durakta biraz bekledim ve o sırada başka biriyle tanışıp sakinleşmeye çalıştım. Biraz sohbet ettikten sonra güvenliğin yanına gidip kamera kayıtlarını almak istedim ama güvenlik görevlileri kayıtları vermeyi reddetti. Bu durum üzerine babamla konuştum ve karakola gitmeyi düşündüğümü söyledim. Ancak babam, başıma daha fazla iş açmamak için gitmememi tavsiye etti ve bir şekilde beni ikna etti.Bu olay sonrasında, hala büyük bir öfke ve korku hissediyorum. Olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen düşündükçe hala sinirleniyor ve korkuyorum. Sürekli 'daha dikkatli olmalıydım' ve 'adamı dövseydim' gibi düşünceler aklımdan çıkmıyor. Fiziksel olarak bir belirtim yok ama bu olaydan sonra dışarı çıkmaktan ve toplu taşıma araçlarını kullanmaktan korkuyorum. Bu yaşadıklarımın travma sonrası stres bozukluğu belirtileri olup olmadığını merak ediyorum ve bu konuda daha fazla bilgi ve destek almak istiyorum. Düşünceleriniz neler gençlik? Henüz 17 yaşındayım..

Babanı ikna et bu olayın peşini bırakmayın, bugün sana yapmış yarın başkasına yapacak, yaptığı yanına kâr kalmış. Polislik iş olmadığı için kamera kayıtlarını vermiyor olabilirler, siz polise gidin. Bir de sana yaşattığı travmadan dolayı daha iyi sonuçlar alınabilir, için anca böyle rahatlar.

Babanı ikna et bu olayın peşini bırakmayın, bugün sana yapmış yarın başkasına yapacak, yaptığı yanına kâr kalmış. Polislik iş olmadığı için kamera kayıtlarını vermiyor olabilirler, siz polise gidin. Bir de sana yaşattığı travmadan dolayı daha iyi sonuçlar alınabilir, için anca böyle rahatlar.
Babam bu konularla uğraşmayı sevmeyen birisi ben kendi başıma karakola gitsem olmaz mı? İçim rahatlamıyor, üniversiteye gidecektim bu sene travma oldu tek başıma evden çıkmaya korkar oldum aklımdan çıkmıyor o an yaşadıklarım.

Geçtiğimiz saatlerde toplu taşımada çok rahatsız edici bir olay yaşadım ve bu olayın etkileri hala üzerimde. İstanbulda bir yerden başka bir yere gitmek üzere Marmaraya bindim. Yolculuk sırasında, birkaç durak önce yanıma oturan bir adam bana hızlı trenler hakkında sorular sordu. Sorularına cevap verdim ve daha sonra bu kişi karşımdaki koltuğa geçti. Yolculuğun sonlarına doğru, duraklardan birine geldiğimizde, tren durduğunda kapılar açıldı. O sırada tam kapılar kapanmak üzereyken, adam birden telefonumu elimden kaptı ve hızla trenden dışarı kaçtı.Bu beklenmedik olay karşısında büyük bir şok yaşadım ancak refleks olarak yerimden fırlayıp peşinden koştum. Kapılar kapanmak üzereydi; ancak son anda kapıları ittirip açmayı başardım ve dışarı çıkıp hırsızı yakaladım. Yakaladığımda ona telefonu vermesini söyledim ve o da bana telefonu geri verdi, özür diledi ve elimi sıktı. Öfkemi kontrol edemedim ve ona çok sert ve küfürlü bir şekilde çıkıştım. Ardından hırsız int*har etmeyi düşündüğünü söyledi ama ben bu sözlere inanmadım ve ona çok daha sert ve küfürlü bir tepki gösterdim. Sonunda adamı kovdum küfürle ve o da hızla oradan uzaklaştı.Olaydan hemen sonra durakta biraz bekledim ve o sırada başka biriyle tanışıp sakinleşmeye çalıştım. Biraz sohbet ettikten sonra güvenliğin yanına gidip kamera kayıtlarını almak istedim ama güvenlik görevlileri kayıtları vermeyi reddetti. Bu durum üzerine babamla konuştum ve karakola gitmeyi düşündüğümü söyledim. Ancak babam, başıma daha fazla iş açmamak için gitmememi tavsiye etti ve bir şekilde beni ikna etti.Bu olay sonrasında, hala büyük bir öfke ve korku hissediyorum. Olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen düşündükçe hala sinirleniyor ve korkuyorum. Sürekli 'daha dikkatli olmalıydım' ve 'adamı dövseydim' gibi düşünceler aklımdan çıkmıyor. Fiziksel olarak bir belirtim yok ama bu olaydan sonra dışarı çıkmaktan ve toplu taşıma araçlarını kullanmaktan korkuyorum. Bu yaşadıklarımın travma sonrası stres bozukluğu belirtileri olup olmadığını merak ediyorum ve bu konuda daha fazla bilgi ve destek almak istiyorum. Düşünceleriniz neler gençlik? Henüz 17 yaşındayım..
Çeşit çeşit insan var bunlara takılmamak gerekiyor , bir işte çalışıyor olsanız bir çok dengesiz insan göreceksiniz bunlar çok normal . Özgüveninizi kaybedip toplu taşımamaya binmemezlik evden çıkmamazlık yapmayın yoksa daha çok etkilenirsiniz bunlar korkulacak şeyler değil herkesin başına gelebilir ve herkes dışarı çıkıyor , dolaşıyor , eğleniyor siz neden evde kalasınız ? dolaşıp gezip eğlenen insanlardan ne farkınız var diye düşünmeniz lazım . Mesela ileride arabayla kaza yapsanız bir daha arabaya binmeyecek misiniz , oldu bitti geçti. Ve hiçbirşeyi bu kadar kafaya takıp düşünmemek lazım , keşke vursaydım , keşke kolundan tutup polisi arasaydım , keşke daha dikkatli olsaydım gibi düşüncelerden çıkmanız lazım. Oldu ,biti ,geçti ,ders alındı kafasında olun . Görme engelli , kolsuz , bacaksız insanlar bile rahat rahat dışarı çıkabiliyorken , sizin bunları düşünmemeniz lazım rahat olun güzel şeyler düşünün. Ayrıca 17 yaşında hırsızı yakalayıp telefonunuzu alıp bir de korkmadan laf söyleyebiliyor olmanız korkak bir adam olmadığınızı gösteriyor özgüveninizi kaybetmeyin siz korkak biri değilsiniz. Belki birçok kişi sizin yerinizde olsa kovalamaya bile cürret edemeyekti hll olsun . Kafaya takma hayatına devam et.

Son düzenleme:
Çeşit çeşit insan var bunlara takılmamak gerekiyor , bir işte çalışıyor olsanız bir çok dengesiz insan göreceksiniz bunlar çok normal . Özgüveninizi kaybedip toplu taşımamaya binmemezlik evden çıkmamazlık yapmayın yoksa daha çok etkilenirsiniz bunlar korkulacak şeyler değil herkesin başına gelebilir ve herkes dışarı çıkıyor , dolaşıyor , eğleniyor siz neden evde kalasınız ? dolaşıp gezip eğlenen insanlardan ne farkınız var diye düşünmeniz lazım . Mesela ileride arabayla kaza yapsanız bir daha arabaya binmeyecek misiniz , oldu bitti geçti. Ve hiçbirşeyi bu kadar kafaya takıp düşünmemek lazım , keşke vursaydım , keşke kolundan tutup polisi arasaydım , keşke daha dikkatli olsaydım gibi düşüncelerden çıkmanız lazım. Oldu ,biti ,geçti ,ders alındı kafasında olun . Görme engelli , kolsuz , bacaksız insanlar bile rahat rahat dışarı çıkabiliyorken , sizin bunları düşünmemeniz lazım rahat olun güzel şeyler düşünün. Ayrıca 17 yaşında hırsızı yakalayıp telefonunuzu alıp bir de korkmadan laf söyleyebiliyor olmanız korkak bir adam olmadığınızı gösteriyor özgüveninizi kaybetmeyin siz korkak biri değilsiniz.
Kelimesi kelimesine haklısınız, ayrıca sondaki cümleleriniz içinde teşekkür ederim. Ancak bugün bana bunu yapan şahıs yarın başkasına yapar, bunun yakalanıp ceza alması gerekiyor. Allah'tan yakaladım, ya yakalayamasaydım? Ya trenin kapıları kapanıp gitseydi? 2 saniye daha geç kalmış olsaydım telefonum yoktu.. Ayrıca üniversiteye gitmeme 3 hafta kalmış ve her şeyim telefonda.. Sizin mantığınıza göre tecavüz edilen kişide yaşamaya devam etsin suçlu cezasını çekmesini tecavüze uğrayan kişide hayatına devam etsin. Böyle olmaz. Suçsa suçlu cezasını almalı. Adam bildiğin hırsız, gaspçı. Bunun nesine takılmamalı?

Kelimesi kelimesine haklısınız, ayrıca sondaki cümleleriniz içinde teşekkür ederim. Ancak bugün bana bunu yapan şahıs yarın başkasına yapar, bunun yakalanıp ceza alması gerekiyor. Allah'tan yakaladım, ya yakalayamasaydım? Ya trenin kapıları kapanıp gitseydi? 2 saniye daha geç kalmış olsaydım telefonum yoktu.. Ayrıca üniversiteye gitmeme 3 hafta kalmış ve her şeyim telefonda.. Sizin mantığınıza göre tecavüz edilen kişide yaşamaya devam etsin suçlu cezasını çekmesini tecavüze uğrayan kişide hayatına devam etsin. Böyle olmaz. Suçsa suçlu cezasını almalı. Adam bildiğin hırsız, gaspçı. Bunun nesine takılmamalı?
Ben cezasını çekmesin diye herhangi bir laf etmedim uğraşmayında demedim ,sadede siz travmam oldu dışarı çıkamıyorum dediniz diye , sizi etkilememesi için olaylara takılmayın kafanız rahat olsun bunlar olan şeyler anlamında söyledim. Uğraşıp uğraşmamak size kalmış , ben olayın sizin için olan tarafındaydım . Eğer istiyorsanız sürekli düşünüp geceleride uyuyamamaya devam edebilirsiniz.

Ben cezasını çekmesin diye herhangi bir laf etmedim uğraşmayında demedim ,sadede siz travmam oldu dışarı çıkamıyorum dediniz diye , sizi etkilememesi için olaylara takılmayın kafanız rahat olsun bunlar olan şeyler anlamında söyledim. Eğer istiyorsanız sürekli düşünüp geceleride uyuyamamaya devam edebilirsiniz.
Bunlara takılmayın geçti diyorsunuz. Dolaylı yoldan boşver o adamı demek bu. Suçlu adamı ne demek boşvereyim?

Uğraşıp uğraşmamak size kalmış ben sizi etkileyen tarafı için konuştum . dışarı çıkamıyorum travmam oluştu dediğiniz diye oluşmasın diye kafanıza takmayın anlamında söyledim rahat olup gerekli işlemleride polise gidip yaptırabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlara takılmayın geçti diyorsunuz. Dolaylı yoldan boşver o adamı demek bu. Suçlu adamı ne demek boşvereyim?

Uğraşıp uğraşmamak size kalmış ben sizi etkileyen tarafı için konuştum . dışarı çıkamıyorum travmam oluştu dediğiniz diye oluşmasın diye kafanıza takmayın anlamında söyledim rahat olup gerekli işlemleride polise gidip yaptırabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anladım, teşekkür ederim cevabınız için.

Böyle olaylar çok sık yaşanıyor bu travma olabilecek bişey olduğunu sanmıyorum bazen hayatın akışı olabilecek durumlar vardır hırsızlık gibi vs yapman gereken şikayetci olmak onun dışında normal hayatına devam edebilirsin herkesin başına gelecek şeyler bunlar o adamı dövmüş olsan günümüz yasasında sen sorumlu çıkarsın genelde böyle oluyor çünkü adamı dövüyorsun suçlu sen oluyorsun adalet işte onun için pek kafana takma abimin cebinden telefon çaldılar dolmuşta fark etmemiş çok kalabalık sıkışık olduğu için ne yapalım şimdi bu adamı bulup dovelim mi kaldı onu nereden bulacağız gerçi sen şikayetçi olsan bile o serbest kalacaktı işlediği şeyin ülkemizde suçu yok çünkü kafana takma telefonunu da almışsın yoluna devam et he telefonuna da sahip çık ama böyle çok kapkaç olayları oluyor

18 yaşındayım küçük bir şehirden İstanbul'a üniversite okumak için geleceğim. Bu anlattıklarınızından ben bile etkilendim. Allah yardımcınız olsun hocam.

Geri