Neler Yeni

TUF X870 Anakart RGB Header sorunu

nemin33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Nihat Emin Köseoğlu
Herkese merhaba arkadaşlar.
Yeni tuf x870 anakart aldım. Kurulumu yaparken farkettim ki anakartta 3 adet 3 pinli argb girişi var. 4 pinli giriş yok anakartta. Benim sıvı soğutucu ve kasa fanları rgb bağlantıları 4 pinli. Eski anakartımda kablo çoklayıcıyla birbirine bağlayıp anakartta 4 pinli girişe bağlayıp senkronize çalıştırabiliyordum. Elimde sataya bağlanan kontrolcü var fakat anakartla senkron etmek istiyorum. Sorum şu bendeki 4 pinli rgb leri 3 pin argb ye çevirebileceğim bir kontrolcü bulabilirmiyim? Veya 4 pinli rgb leri boşta olan case fanı soketine taksam zarar verirmi.
Teşekkürler şimdiden

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,851
İsim
yusuf ecer
Yeni tuf x870 anakart aldım. Kurulumu yaparken farkettim ki anakartta 3 adet 3 pinli argb girişi var. 4 pinli giriş yok anakartta. Benim sıvı soğutucu ve kasa fanları rgb bağlantıları 4 pinli. Eski anakartımda kablo çoklayıcıyla birbirine bağlayıp anakartta 4 pinli girişe bağlayıp senkronize çalıştırabiliyordum. Elimde sataya bağlanan kontrolcü var fakat anakartla senkron etmek istiyorum. Sorum şu bendeki 4 pinli rgb leri 3 pin argb ye çevirebileceğim bir kontrolcü bulabilirmiyim? Veya 4 pinli rgb leri boşta olan case fanı soketine taksam zarar verirmi.
Teşekkürler şimdiden
3pin argb data aktarımı sağlıyor, 4pin rgb data aktarımı sağlamıyor. Yani çevirici diye bir şey yok. Sakın 4pini 3pine takma yakarsın fanları. RGB kontrolcü alabilirsin belki onda da kasadan kontrol edebilirsin, reset tuşuna bağlayıp.

Drsağbırakmayan

80+ Bronze

Hocam size böyle bir ürün lazım araştırın TR de vardır ama fiyat pek ucuz olmayabilir
Teşekkürler şimdiden

Top Bottom