Neler Yeni

Tüketici hakem heyeti sonrası satıcı ödemeyi reddediyor ne yapmalıyım ?

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı
Huawei akıllı saat almıştım ve pin yuvası kusurlu çıktı bunun üzerine thh'ye başvuru yaptım ve sonuç fatura bedelinin tarafıma ödenmesi olarak çıktı.Satıcıyla telefonda görüşüp tarafıma fatura bedelini ödemesi gerektiğimi söyledim fakat beni geçiştiriyor onu huawei'den alacaksın şeklinde bu süreçte nasıl bir yol izlenmeli ?

Ebukhz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ebubekir Kaya
Kardeşim mahkeme kararınla birlikte internet üzerinden takip talebi yazarak bi evrak var onu oluştur. Yaşadığın şehirde bulunan icra müdürlüğüne git. İcra dosyası açmak istediğini belirt açılırken senden harç parası ve tebligat masrafı isteyecekler. Tebligat ücreti 38 civarı bir şey olmalı, harcı da açacağın miktara bağlı değişir ama tahminim 250-300 arası bi masrafın olur. Merak etme para ödeneceğinde yaptığın tüm masrafları sana ödemek zorundalar. Takibini başlatır tebligat firmaya gider. Firma tebligatı aldıktan 10 gün içerisinde ödeme yapmaz ise borçlu durumuna düşer. Muhtemelen tebligat geldiğinde ödeme yapacaklar ama varsayalım yapmadılar belli başlı 8-10 adet banka ismi verip banka hesaplarına bloke talep edersen iş yapamayacaklarından otomatik paranı ödeyecekler. Ama banka blokesi içinde 150-200 tl masraf yapmam gerekecek. Ama hatcadığın tüm miktarı borçlu taraftan tahsil edebilirsin.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Huawei akıllı saat almıştım ve pin yuvası kusurlu çıktı bunun üzerine thh'ye başvuru yaptım ve sonuç fatura bedelinin tarafıma ödenmesi olarak çıktı.Satıcıyla telefonda görüşüp tarafıma fatura bedelini ödemesi gerektiğimi söyledim fakat beni geçiştiriyor onu huawei'den alacaksın şeklinde bu süreçte nasıl bir yol izlenmeli ?
İyi araştırın, daha önce bi klimada aynı durumun yaşandığını gördüm. Ödemeyi satan yer değil fabrika yaptı. Doğru olabilir.

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İyi araştırın, daha önce bi klimada aynı durumun yaşandığını gördüm. Ödemeyi satan yer değil fabrika yaptı. Doğru olabilir.
Hocam bunu thh'de 2 defa dile getirdim fatura adresini sikayet edeceksin denildi ödemeyi o yapacak denildi o huawei'den geri tahsil ediyor mu bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim mahkeme kararınla birlikte internet üzerinden takip talebi yazarak bi evrak var onu oluştur. Yaşadığın şehirde bulunan icra müdürlüğüne git. İcra dosyası açmak istediğini belirt açılırken senden harç parası ve tebligat masrafı isteyecekler. Tebligat ücreti 38 civarı bir şey olmalı, harcı da açacağın miktara bağlı değişir ama tahminim 250-300 arası bi masrafın olur. Merak etme para ödeneceğinde yaptığın tüm masrafları sana ödemek zorundalar. Takibini başlatır tebligat firmaya gider. Firma tebligatı aldıktan 10 gün içerisinde ödeme yapmaz ise borçlu durumuna düşer. Muhtemelen tebligat geldiğinde ödeme yapacaklar ama varsayalım yapmadılar belli başlı 8-10 adet banka ismi verip banka hesaplarına bloke talep edersen iş yapamayacaklarından otomatik paranı ödeyecekler. Ama banka blokesi içinde 150-200 TL masraf yapmam gerekecek. Ama hatcadığın tüm miktarı borçlu taraftan tahsil edebilirsin.
Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim en iyisi bi avukat'tan yardım almak sanırım sağolun

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam bunu thh'de 2 defa dile getirdim fatura adresini sikayet edeceksin denildi ödemeyi o yapacak denildi o huawei'den geri tahsil ediyor mu bilmiyorum

Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim en iyisi bi avukat'tan yardım almak sanırım sağolun
Doğrudur. Huawei merkezi ilede iletişime geçin ama. Sağlama almak en mantıklısı

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı

Ebukhz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ebubekir Kaya
Teşekkürler hocam son satıcı'dan alınıyormuş para.
bi detaylı bakmanı tavsiye ederim internette çok fazla emsal kararlar var bulursun huawei ile tek problem yaşayan kısacası tüm firamalar hakkında var bilgiler. Avukat danışmaya fazla isteyebilir bence çok sıkıntı bişey değil kendin takip edebilirsin. Açtığın dava icra dosyalarını vatandaş portaldan e devlet girişi ile görebilirsin

bi detaylı bakmanı tavsiye ederim internette çok fazla emsal kararlar var bulursun huawei ile tek problem yaşayan kısacası tüm firamalar hakkında var bilgiler. Avukat danışmaya fazla isteyebilir bence çok sıkıntı bişey değil kendin takip edebilirsin. Açtığın dava icra dosyalarını vatandaş portaldan e devlet girişi ile görebilirsin
Şunu da ekleyeyim büyük firmalar icra takibi başlatılıp tebligat ile mahkeme kararını tebliğini yapınca ücret ödemesi %85 yapıyorlar uğraştırmazlar seni yani sen şu an muhattaba tam ulaşamadığından sonuç alamıyorsun. İlgili saati icra dairesi isteyebilir kasaya alırlar. Sonrası dairede ve senin taleplerinde başlatırsan habet et bilen veya başından geçenler yardımcı olurlar

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı

Şunu da ekleyeyim büyük firmalar icra takibi başlatılıp tebligat ile mahkeme kararını tebliğini yapınca ücret ödemesi %85 yapıyorlar uğraştırmazlar seni yani sen şu an muhattaba tam ulaşamadığından sonuç alamıyorsun. İlgili saati icra dairesi isteyebilir kasaya alırlar. Sonrası dairede ve senin taleplerinde başlatırsan habet et bilen veya başından geçenler yardımcı olurlar
Teşekkürler hocam hala sonuç alabilmiş değilim ama süreleri doluyor e-devlet'ten adıma açılan bir karşı dava'da yok yani icra işlemleri başlatılacak yakın zamanda ödeme yapmazlarsa bu adamlar ticaret adamı toptancı 2 kartlarını bloke ettirsem kesin ödememi yaparlar diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,369
Üyeler
165,346
Son üye
eternal__
Top Bottom