Neler Yeni

Yardım Tüm işlemci çekirdeklerini aktif etme

Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Paşadöner
Arkadaşlar sistemim güzel ama tüm işlemci çekirdeklerini altif etmem islemcinin dahada rahatlamasini saglarmi yani sizce ektiflestirmelimiyim neden aktifleştirmeliyim bana söylermisinizniz

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Muhtemelen msconfig'deki o ayardan bahsediyorsunuz. YAPMAYIN ya koskoca windows tabii ki işlemcinizin tüm çekirdeklerini en iyi şekilde kullanmayı biliyor. Bu ayarı aktif etmeniz tek çekirdekle ıkınarak çalışan işlemcinizin performansını uçurmayacak, aksine çeşitli hatalar ile uygulama çökmelerine, mavi ekranlara sebep olacak. Eskiye kıyasla performansın düştüğünü hissediyorsanız sıcaklıkları ve denetim masasındaki güç planını kontrol edin ayrıca chipset driverları gibi nispeten az bilinen ve önemsenmeyen driverları güncelleyin. Windows işlemcinizi nasıl kullanacağını biliyor sizin tek karar vermeniz gereken güç planı sekmesinde güç tasarrufu için mi yoksa performans için mi çalışacağı. O ayar geliştiriciler içindir ve yazdıkları uygulamayı test etmek amaçlı koyulmuştur son kullanıcı için değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Muhtemelen msconfig'deki o ayardan bahsediyorsunuz. YAPMAYIN ya koskoca windows tabii ki işlemcinizin tüm çekirdeklerini en iyi şekilde kullanmayı biliyor. Bu ayarı aktif etmeniz tek çekirdekle ıkınarak çalışan işlemcinizin performansını uçurmayacak, aksine çeşitli hatalar ile uygulama çökmelerine, mavi ekranlara sebep olacak. Eskiye kıyasla performansın düştüğünü hissediyorsanız sıcaklıkları ve denetim masasındaki güç planını kontrol edin ayrıca chipset driverları gibi nispeten az bilinen ve önemsenmeyen driverları güncelleyin. Windows işlemcinizi nasıl kullanacağını biliyor sizin tek karar vermeniz gereken güç planı sekmesinde güç tasarrufu için mi yoksa performans için mi çalışacağı. O ayar geliştiriciler içindir ve yazdıkları uygulamayı test etmek amaçlı koyulmuştur son kullanıcı için değil.
tamma hocam teşekkür eder,m bu sistem yapılandırmasık,nden bahsetmiştim

Aykut D.

80+ Gold
En iyisi bencesi Asus anakartlarda performansı en tepeye çekip soğutma iyise auto cpu o.c açıp windowsu yüksek performans moduna alıp kullanmak en sağlıklısı.

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,918
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
İşlemci çekirdekleri varsayılan ayarlarda zaten aktifdir. Fazladan bir şey yapmaya gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,956
Üyeler
168,715
Son üye
suleymanhmett
Top Bottom