Türk Telekom Taahhüt

Reaksiyon skoru
5
Türk Telekomdan ayrılmak istiyorum ama 380 lira cezası var diyor. Donanım haberin yaptığı videoda 1 yıldan uzun süreli aboneliklerde herhangi bir ceza uygulanmamaktadır diyor. Ayrılırsak bir ceza ödermiyiz?

Öyle bir şey yazıyorsa parasını alır

Türk Telekomdan ayrılmak istiyorum ama 380 lira cezası var diyor. Donanım haberin yaptığı videoda 1 yıldan uzun süreli aboneliklerde herhangi bir ceza uygulanmamaktadır diyor. Ayrılırsak bir ceza ödermiyiz?
uyguluyor

Evet. Doğrudur 1 yıldan uzun taahütünüz varsa ceza ödemiyorsunuz

• 1 yıldan uzun taahhüt süreli sözleşmeler: Tüketici Kanunu'nun 52. maddesinin 4. fıkrasında da belirtildiği üzere bu tip sözleşmelerde tüketici dilediği zaman, gerekçe göstermeden sözleşmesini iptal edebilir ve herhangi bir ceza ödemez.

Türk nete geçersen de 120 TL cayma bedeli veriyorlar sana

Ödersiniz.
Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

MADDE 16 –
(1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,314
Üyeler
186,871
Son üye
Mustafa Tekin
Geri