Turk telekomdan turknete geçtikten sonra internet hızi yavasladi

BurakAkgn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
152
selamlar sorum baslikta 2 3 gün once turk telekomdan turknete gectim altyapi sorgulamada 49 mbps internet yaziyordu en azindan 30 civari bir download bekliyordum fakat 10 15 civari bir download aliyorum turk telekomda iken 20 25 civariydi artis beklerken düşüş oldu ariza gidermeden talepte oluşturdum yapabilecegim başka bir şey varmı?

Turk Telekom altyapısında bulunuyorsun, o yüzden öncelik turk Telekom müşterileri oluyor o hatta.

Merhaba. 49 bekleyip 30 almak istemeniz de doğru değil. Maksimum kaç mbps ile anlaştıysanız minimum kayıpla onu vermek zorundalar. Modem markanız nedir? Hat değerlerinizi atar mısınız? Altyapı da bir sorun olabilir. Hız testini nasıl yaptınız kablo ile mi yoksa wifi ile mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Turk Telekom altyapısında bulunuyorsun, o yüzden öncelik turk Telekom müşterileri oluyor o hatta.
Türk Telekom altyapısını kullansa bile öncelik verme gibi bir durum söz konusu olamaz. BTK'nın bu konuda denetlemesi var. Tabi yapılıyor mu o ayrı mesele. Ama tarafsız olmak zorundalar.

Merhaba. 49 bekleyip 30 almak istemeniz de doğru değil. Maksimum kaç mbps ile anlaştıysanız minimum kayıpla onu vermek zorundalar. Modem markanız nedir? Hat değerlerinizi atar mısınız? Altyapı da bir sorun olabilir. Hız testini nasıl yaptınız kablo ile mi yoksa wifi ile mi?

Türk Telekom altyapısını kullansa bile öncelik verme gibi bir durum söz konusu olamaz. BTK'nın bu konuda denetlemesi var. Tabi yapılıyor mu o ayrı mesele. Ama tarafsız olmak zorundalar.
Senin internetini kesmedikleri sürece, ve anlaşmadaki minimum İnterneti verdiği sürece sorun yok

hocam modem bu https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-tp-link-td-w9970-v3-300-mbps-vdsl2-fiyati,455021037.html
hız testini kablolu yaptım hala aynı hiçbirşekilde degişmedi
hat degerlerini tam olarak nereden görüyorum?

hocam modem bu https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-tp-link-td-w9970-v3-300-mbps-vdsl2-fiyati,455021037.html
hız testini kablolu yaptım hala aynı hiçbirşekilde degişmedi
hat degerlerini tam olarak nereden görüyorum?
Hat değerleri kullanıcı adı ve şifrenizi yazdıktan sonra gelen ekranın biraz alt tarafında yazıyor. Altyapıda bir sorun var mı bilmiyorum. Kablolarda da sorun olabilir. Hat değerleriniz 50 mbps'yi kaldıramıyor da olabilir. Hat değerlerinizi atın ona göre yorum yapalım. Bu modemi eskiden kullanmıştım. Hiç memnun değildim. Hem netim çok kopuyordu hem de ping sorunlarım fazla oluyordu. Hat değerlerinde bir problem yoksa 50 mbps'yi kaldırabiliyorsa direkt modem değişin derim. Modem olarak da Keneetic'den şaşmayın. Piyasanın en iyisi onlar. (Dosya ekleden atınca çok yer kaplıyor diye prntscr ile gönderdim.)

Geri