Türkçe Oyun Mükemmelliği !!

Neredeyse her oyunda kesinlikle Türkçe olmalı bana göre ve bana kalırsa getirilmeyen oyunlara da bir güncelleme ile Türkçe dil desteği getirilmeli nasıl CD Project Red,Naughty Dog gibi firmalar Türkçe dil desteği getiriyorsa Ubisoft,2K gibi şirketlerin de getirmesi lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Türkiye'de dublaj kötü falan değil gayet yetenekli dublaj sanatçılarımız var Harun Can,Rıza Karaağaçlı,Mazlum Kiper gibi.
Daha kötü dublaj çok duymadım. Oyun dünyasında ses layerları zaten parçalanmış olduğu için teknik olarak daha doğru dublajlar oluyor ama sinema gibi alanlarda filmin sesini bile ayarlayamıyorlar. İnanılmaz bir cehalet var ama güzel sanatçılar var. Sanatçısı ile sektör bambaşka işler. Müzik sektörümüz iyi mi mesela rezalet dimi ? Dünyaya kaç tane fenomen verdin ? Feci iyi sanatçılarımız var mı var. Tam tersi dizi sektöründe nasıl pazarda pay sahibiyiz orda da sanatçı yok. Onları da kullanamıyorsun sektör böyle olunca. Harun Can gibi isimlerde buna örnek değil maalesef. Nerde duysan bu Harun Can dersin.

Türkçe daha çok hoşunuza gidiyorsa diliniz eksiktir arkadaşlar normal. Türkiye de dublaj da rezalet bir ülke olduğu için kalitesi de kötü oluyor. Zaten üç tane adam var onlar seslendirip duruyor popüler bir işte. Bu da doğal bir durum. Herkes native konuşmalı gibi bir zorunluluk yok. Ama size güzel gelme sebebi en küçük detayına kadar anlıyor oluşunuz. Türkçe oluşu değil.

Yine de oyun yapımcılarına her zaman Türkçe için baskı yapmak lazım. 8 tane dil seçeneği görüp Türkçe görmemek batıyor. Satışa etkisi vb hikayelerini yüz binlerce satırlık rpg'de kabul edebiliriz de eline sliah alıp dıkşın dıkşın 10 saat oynayacağın oyuna da koy bir zahmet. Siz yine de bireysel olarak dilinizin üstüne düşün. Dünya oyundan ibaret değil. Herhangi bir teknolojiyi, gündemi Türkçe takip edebilen var mı? AI ile ilgileneceğinizi varsayalım 3 sene geriden takip etmeniz gerekir dünyayı. Şişko bir yayıncının size anlatmasını beklersiniz. Game of thrones son kitap çıkar tüm dünya okur goy goyunu yapar siz çevrilmesini beklersiniz. Lisans eğitimi alırsınız kendi dalınızın en temel yayınlarını takip edemezsiniz. Çünkü kimse çevirmez.

İngilizce bilsen dili anlamak sana uğraş gelmez ki? Sadece FIFA oynuyorum, arada TLOU falan takılıyorum de olsun bitsin. Sence GOTY'de neden ses sanatçılarına ayrılan bir ödül var? Karaktere, orijinal geliştirilen dilde hayat vermek bambaşka, dublaj yapmak bambaşka iki iş. Expedition33'ü neden ingilizce oynadık? Firma Fransız oyun Fransız teması üzerine kurulu. La oyun Parist'e geçiyor. Senin iş evde taze ekmek varken önce bayatı yiyelim demeye benziyor. Doyuyorsun ama taze gibi olmuyor. Bu söylediklerim dizi, film, oyun hepsi için geçerli.
İngilizcem iyi seviyede işim ingilizce üzerine kurulu zaten. Ses sanatçılarını tebrik ederim ben oyunların Türkçe çıkmasını savunuyorum.İster iyi olsun ister kötü olsun ama oyunda Türkçe olmalı.

1- İngilizce evrensel bir dildir, herkesin bilmesi gerekiyor. Öyle böyle değil, gayet güzel bilinmesi gerekiyor.
2- Kültür meselesi ise; bilmediğin bir şey öğren ki ufkun açılsın, kültürlen.
3- Araplar oyunlara yatırım yapmıyor çünkü onların İngilizce bilgisi bizden daha geride.
4- Ticari ürün, o yönde talep var değil. Bunlar ticari ürün evet, ama tamamen markaya kalmış bir şey. Yani Rockstar satın alımlara bakıyor ve diyor ki; "Ben oyunu Türkçe yaparsam, ona harcadığım parayı satın alımlar kurtarmıyor" diye düşünüp yapmıyor. Ondan sonra Türkçe yama indirip burada "Bilgisayarıma virüs mü girdi?" diye konuları görüyoruz.

Yeni bir şey öğrenmek kötü bir şey değil, benim dediğimi tersinden anlayıp gereksiz gereksiz yorumlar yapıyorsun.
Ağır Batı hayranısın diye yorumladım seni

İngilizcem iyi seviyede dublaj sanatçılarını tebrik ederim ben oyunların Türkçe çıkmasını savunuyorum.İster iyi olsun ister kötü olsun ama oyunda Türkçe olmalı.
"İngilizce öğren" demezler mi bir de? İngilizce öğrenmek öyle kolay bir şey değil bir insan İngilizce öğreninceye kadar oyun bitirir bana kalırsa.

"İngilizce öğren" demezler mi bir de? İngilizce öğrenmek öyle kolay bir şey değil bir insan İngilizce öğreninceye kadar oyun bitirir bana kalırsa.
Ülkenin iq ortalaması avrupanın en düşük seviyesinde o kadar düşük ki iki kelime ingilizce bilen oyunlarda Türkçe olmasın moduna giriyor.

15289.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,447
Üyeler
185,268
Son üye
Artemis_fn
Geri