Neler Yeni

Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
İşte hem dişicik hemde polenleri var aslında kendi içinde bir çift :) senin aslında baktığın şey tefsirdir yani yorum ve yorumlar insanlara göre değişir taraflandırılır vs vs. Herşeyden iki eş yarattık ama erkekli dişili kısmı neden parantez içinde mesela 👍
Çünkü belirtilmek istenen o hocam. Tabi sizin açınızdan bakınca da biraz haksız durumda kalıyorum. Her şey bakış açımıza göre değişiyor. Olumlu yorumlayıp yorumlamamak bizim elimizde. Bu durumda gerçeği bulmak pek kolay görünmüyor. Evvela ben ne olursa olsun bilgi çelişkileri dışında bazı mantığıma uymayan kurallarından da dolayı dinleri yanlış buluyorum. Ne olursa olsun fikriniz ve kibarlığınız için teşekkürler. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Müslüman olmayanlar muaf kalabiliyor sınavlardan sende hocalarla çalış soruna göre de ben bugüne kadar okulda müslüman olmayan birine hiç denk gelmedim bence normal bir şey din dersi öğretilmesi

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Cevap basit. Müslüman ülkedeyiz.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Fordon Greeman

80+ Bronze
Sorunun cevabı ise, tüm dinler ve din bilgisi anlatılıyor. Fakat müfredatı hazırlayanlar da belli olduğu için sorunun cevabı ortaya çıkıyor zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hristiyan yaşıyoruz o zaman tamam :D
Devletin dini yoktur. Devletin dini İslam'dır ibaresi yıllar yıllar önce anayasadan kaldırılmıştır.

Muza tapan ile eşit hakkın var.

melih abuaf

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Ateizim falan geçin bu işleri, bu ülkeyi birbirine bağlayan, milli birlik ve beraberliği sağlayan da İslam, şu an insanlar müslüman olmasa tek bir kişi durmaz burada ne işi var ? Alır ailesi gider başka ülkeye hayatını yaşar. Dünyalar kadar övülen Atatürk'üde milletini birbirine bağlayan İslam kurtarmıştır. İnsanlar canlarını ortaya koyuyorlar vatanları ve dinleri sonsuza kadar yaşasın diye, kurtuluş savaşı destanı nasıl kazanıldı zannediyorsunuz ? Tartışma olacaksa olsun ne bu ya, pandemide millet dinleri çorbaya çevirdi sürekli şu niye böyle buna mı inansam, ya kardeşim pazardan meyve almıyorsun neyin derdi bu ? Git düzgünce oku araştır, hoşuna giderse inan, gitmezse inanma. Ama bizim din hocası mıy mıy anlatıyor ve bazen de boş konuşuyor orası ayrı mesele 🤭

Herkes alıp başını gitmek istiyor zaten. İmkan yok. Bu konuyu islam ile bağdaştırman o kadar saçma ki. İnsanlar canlarını ortaya koyuyor çünkü başka çareleri yok.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sorunun cevabı ise, tüm dinler ve din bilgisi anlatılıyor. Fakat müfredatı hazırlayanlar da belli olduğu için sorunun cevabı ortaya çıkıyor zaten.

Devletin dini yoktur. Devletin dini İslam'dır ibaresi yıllar yıllar önce anayasadan kaldırılmıştır.

Muza tapan ile eşit hakkın var.
Devletten bahsetmiyorum insanlardan bahsediyorum.

Alex Mason

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
552
İsim
Kağan
Ateizim falan geçin bu işleri, bu ülkeyi birbirine bağlayan, milli birlik ve beraberliği sağlayan da İslam, şu an insanlar müslüman olmasa tek bir kişi durmaz burada ne işi var ? Alır ailesi gider başka ülkeye hayatını yaşar. Dünyalar kadar övülen Atatürk'üde milletini birbirine bağlayan İslam kurtarmıştır. İnsanlar canlarını ortaya koyuyorlar vatanları ve dinleri sonsuza kadar yaşasın diye, kurtuluş savaşı destanı nasıl kazanıldı zannediyorsunuz ? Tartışma olacaksa olsun ne bu ya, pandemide millet dinleri çorbaya çevirdi sürekli şu niye böyle buna mı inansam, ya kardeşim pazardan meyve almıyorsun neyin derdi bu ? Git düzgünce oku araştır, hoşuna giderse inan, gitmezse inanma. Ama bizim din hocası mıy mıy anlatıyor ve bazen de boş konuşuyor orası ayrı mesele 🤭
Ayn şimdi git ampule bas

Fordon Greeman

80+ Bronze
Ateizm falan geçin şu işleri diyerek ateistleri ayrıştırıp milli birlik ve beraberliği sağlayan koca yürekli Müslüman kardeşim benim bee helal olsun sana.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Ayn şimdi git ampule bas
Bas ampule dayğıı 😎 🙏
Ecvsr6lWsAEqVtI.jpg

Ateizm falan geçin şu işleri diyerek ateistleri ayrıştırıp milli birlik ve beraberliği sağlayan koca yürekli Müslüman kardeşim benim bee helal olsun sana.
Adam ya helal olsun millete böyle insanlar lazım 😔🙏

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan Oflu
Arkadaşlar konuya başlamadan önce bir şey söylemem gerek. Benim burada hiçbir şekilde
kimsenin dinine karışmak gibi bir amacım yok ve kesinlikle mesajımı bir münakaşama başlatmak amacıyla yazmadım.
Konumuza gelirsek başlıkta da dediğim gibi ülkemizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi desek de sadece İslam dersi alıyoruz.
Sınavlarda İslam soruları soruyoruz. Ülkemizin resmi bir dini olmamasına rağmen resmi sınavlar din dersine göre bizden puan kırabiliyor.
Madem ki dersin adı din neden bize Hristiyanlığı vs. öretmiyorlar? Bu beni rahatsız ediyor. Ateist biri olarak gelecekte kaderimi belirleyecek bir sınavda
din nedeniyle iyi bir okula gidememek, bir iş bulamamak beni çok rahatsız ediyor. Sizin bu konuda fikirleriniz neler?
Ülkenin dini İslam çünkü. Bu yüzden din kültürü ve ahlak bilgisinde ağırlıklı olarak dinden bahsediliyor. Ayrıca dini bir inancın yok ise okulunun müdürüyle konuşup dilekçe verip derse girmeyebilirsin. Fakat reşit değilsen ailenden birinin imza atması gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,227
Üyeler
163,802
Son üye
Tyrcae
Top Bottom