Neler Yeni

Türkiye’de ilk milli bomba atarlı drone geliştirildi

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Türkiye'de ilk milli silahlı dron sistemi 'Songar' geliştirilerek bomba atara dönüştürüldü. Asisguard tarafından geliştirilen 'Songar', TSK’nın envanterine ilk yerli ve milli silahlı dron olarak girdi.

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
Türkiye'de ilk milli silahlı dron sistemi 'Songar' geliştirilerek bomba atara dönüştürüldü. Asisguard tarafından geliştirilen 'Songar', TSK’nın envanterine ilk yerli ve milli silahlı dron olarak girdi.
çok geç kalmış bir proje sonunda çıkardılar .

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
doğru fakat olay geç yapılması teknonojiyi yakalayabilmek için bunların çok daha seri şekilde olması gerekiyor
Bütçe ve konuya eğilim meselesi olarak özetleyebilirim. Yapıldıysa da bize tebrik etmek düşer. Geç kalınmış çok şey var, teknoloji ve sanayi konusunda, bunu sadece askeri sanayi olarak sınırlamamak gerek.

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
Bütçe ve konuya eğilim meselesi olarak özetleyebilirim. Yapıldıysa da bize tebrik etmek düşer. Geç kalınmış çok şey var, teknoloji ve sanayi konusunda, bunu sadece askeri sanayi olarak sınırlamamak gerek.
tabii ki de askeri olarak bakmamak lazım . tebrik etmek düşer mi o tartışılır çünkü olası gereken yapılıyor diye tebrik etmek saçma geliyor biraz. Ortaya bir ürün çıkarttıkları için tebrik edilebilir daha fazlasını maalesef hak edebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum .

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,525
İsim
ArtiAnius
türkiye son 40 yıldaki en büyük asgari gelişmelerini yaşıyor rabbim bunların devamını nasip etsin 82 suriye 83 ırak cCc :D

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
tabii ki de askeri olarak bakmamak lazım . tebrik etmek düşer mi o tartışılır çünkü olası gereken yapılıyor diye tebrik etmek saçma geliyor biraz. Ortaya bir ürün çıkarttıkları için tebrik edilebilir daha fazlasını maalesef hak edebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum .
İlk defa bulunan şeylere icat denir, icat edilmiyorsa daha önce yapılmış olanı da olsa ülke olarak kendimiz yapabilmek de önemlidir. Şöyle önemli, yurt dışına bağımlılık diye bir şey var. Bugün ABD bize uçağı vermiyorum çünkü sen S400 aldın diyebiliyor. O uçağı veya daha iyisini biz yaparsak, daha önce yapılmış olsa bile bütün dünyada büyük olay olur. Her yerde Türkiye manşet olur. Yani demek istediğimi özetledim sanırım. En önemlisi ABD senin uçağı vermiyorum demeni önemsemiyoruz diyebiliriz.

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
İlk defa bulunan şeylere icat denir, icat edilmiyorsa daha önce yapılmış olanı da olsa ülke olarak kendimiz yapabilmek de önemlidir. Şöyle önemli, yurt dışına bağımlılık diye bir şey var. Bugün ABD bize uçağı vermiyorum çünkü sen S400 aldın diyebiliyor. O uçağı veya daha iyisini biz yaparsak, daha önce yapılmış olsa bile bütün dünyada büyük olay olur. Her yerde Türkiye manşet olur. Yani demek istediğimi özetledim sanırım. En önemlisi ABD senin uçağı vermiyorum demeni önemsemiyoruz diyebiliriz.
Benim demek istediğim icat değil . Başka ülkeler jet yapıyorsa bizim de jet yapmamız gerektiğini söylüyorum . silahlı dronları abd bayadır kullanıyor . Burada demek istediğimi şöyle örnekleyeyim Türkiye elektrikli araba üretimi yapması teknolojiyi yakalaması için iyi bir hamle ama bunun yerine benzinli ya da dizel bir motor kullanmış olsa zamanın gerisinden gelmiş olur teknolojiyi yakalayamamış olur.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Artık drone vergisi bekleyin.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,527
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
2023'den önce kullanılacaksa ancak varlığına inanırım..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,705
Üyeler
162,047
Son üye
murchad
Top Bottom