Neler Yeni

Türkiye'nin İlk Yerli DNS Servisi Çıkmış! Umarım Bu Konuyu Açtığımdan Utanmam.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,080
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Quad9 gibi sağlayıcıları nasıl güveniyorsak öyle galiba. Altyapı sağlayıcıları bölümünde güzel, kaliteli ve güvenilir veri merkezleri var. Müsade etmezler galiba bu firmalar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben hemen ayarladım falan, herhangi bir sorun doğurur mu? Donanım arşivi ve instagram şifremi falan yazdım
İşte o "güzel, kaliteli" kelimelerini neye dayanarak söylüyorsun orası önemli.

Lawrence

80+ Bronze
Valla bende işin orasındayım yani.

DNS, internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir. İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir
gerekli mi ?

softwaredevelopers

80+ Bronze
İşte o "güzel, kaliteli" kelimelerini neye dayanarak söylüyorsun orası önemli.
Radore 10 küsür yıllık veri merkezi netinternet desen 5 yılı var. Öyle ağır şikayetler yok hakkında. Teknoclouds desen benim alan adlarım bile o adamlarda.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,258
İsim
Fatih
Quad9 gibi sağlayıcıları nasıl güveniyorsak öyle galiba. Altyapı sağlayıcıları bölümünde güzel, kaliteli ve güvenilir veri merkezleri var. Müsade etmezler galiba bu firmalar.

Ben hemen ayarladım falan, herhangi bir sorun doğurur mu? Donanım arşivi ve instagram şifremi falan yazdım
DNS konusunda pek bir bilgim yok fakat beklemek iyi olurdu. Site daha bomboş ve gerçekten güvenli mi orası tartışılır

Şuan için bence dns ten çıkın zaman ilerledikçe belli olur bir şeyler

softwaredevelopers

80+ Bronze
Sen elle ayarlamadığın sürece operatörün otomatik olarak atıyor diye biliyorum

DNS konusunda pek bir bilgim yok fakat beklemek iyi olurdu. Site daha bomboş ve gerçekten güvenli mi orası tartışılır

Şuan için bence dns ten çıkın zaman ilerledikçe belli olur bir şeyler
Hemen dns adresimi değiştirip, İnstagramda 2FA açayım. Elimde bir Raspberry Pi var olmazsa onda deneriz kalite ve güvenlik meselesini.

Lawrence

80+ Bronze

Hemen dns adresimi değiştirip, İnstagramda 2FA açayım. Elimde bir Raspberry Pi var olmazsa onda deneriz kalite ve güvenlik meselesini.
neden değiştiriyorlar elle ?

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,258
İsim
Fatih

Kafana göre takıl nasıl istersen

Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Hasan Sarı
Çin düzenine geçmeye başladık. İlk Yaay yapıldı şimdi kendi DNS'imiz. Öncesindeki yerli otomobil vb. şeyleri saymıyorum bile. Bunları şimdiye kadar fırsatımız varken yapmadık (yapamadık değil yapmadık) şimdi yapıyoruz. Sebebi gayet açık yakın tarihte Çindeki gibi Google, Youtube, Facebook benzeri amerikan sitelerine ulaşamayacağız. İnterneti kendi istedikleri düzene sokacaklar. Tek umut StarLink projesi. Artık her şeyi yerli kullanacağız ama hiçbir anonimlik söz konusu olmayacak. Yaay'da da bu yüzden hesap açarken telefon numarası zorunlu. Özgürlüklerimizin çoğunun kısıtlanması çok yakın 2 veya 3 seneye bunların hepsi olacak. Sonra gelip bu mesaja tekrar tekrar bakacaksınız. Umarım bunları yazdığım için başım belaya girmez.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tera

softwaredevelopers

80+ Bronze
Adsız.png

Bu değerler ne kadar doğru olabilir?

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Valla bende işin orasındayım yani.

DNS, internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir. İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir
Some ctrl+c skills.

softwaredevelopers

80+ Bronze
Ne yapalım, öğrenciyiz :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,384
Üyeler
164,830
Son üye