Neler Yeni

Öneri Türkiyenin üst düzey dolar stratejisi (!)

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Her şey çok basit ülkemizin üstüne oynanan büyük oyunu görmüşüz tabi hemen faiz ile kredi çekip parayı dolara yatırmışız aynı zamanda merkez bankasındaki parayı da basmışız dolara faiz'i düşürüyoruz bu sayede krediyi ödeyeceğimiz miktar azalıyor hemde dolar artıyor kar elde ediyoruz 128 milyar dolar nerde diyenler umarım cevabı almışlardır isviçre gibi ülkelerde reisimiz hesap açmış oraya yatırmış parayı bi çekicek paaaat dolar 2 tl hemde borçlarımızı falan kapatmış olucaz merkez bankasının kasası dolucak taşıcak adeta.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Zaten bilerek yaptıkları şey bu. Yandaşlarını daha fazla zengin ediyorlar. Yakında düşücektir.

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
10 TL de sıfırı atsa çok dikkat çeker diye 20 TL yi bekliyorlar
hocam 100tl olunca dolarlarımızı bozdurup 2 sıfır birden atıcaklar merkez bankası iyice zengin olucak bekleyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten bilerek yaptıkları şey bu. Yandaşlarını daha fazla zengin ediyorlar. Yakında düşücektir.
Büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanı tabi ne beklenir

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Her şey çok basit ülkemizin üstüne oynanan büyük oyunu görmüşüz tabi hemen faiz ile kredi çekip parayı dolara yatırmışız aynı zamanda merkez bankasındaki parayı da basmışız dolara faiz'i düşürüyoruz bu sayede krediyi ödeyeceğimiz miktar azalıyor hemde dolar artıyor kar elde ediyoruz 128 milyar dolar nerde diyenler umarım cevabı almışlardır isviçre gibi ülkelerde reisimiz hesap açmış oraya yatırmış parayı bi çekicek paaaat dolar 2 TL hemde borçlarımızı falan kapatmış olucaz merkez bankasının kasası dolucak taşıcak adeta.
Başlıkta ünlem olmasa inanacaktım

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
varsa dolarınız satın 1.5tl'ye inme durumu var
Başlıkta ünlem olmasa inanacaktım
1637762176829.png

Bergee

80+ Silver

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara

123kral14

80+ Silver
Önüne gelen ekonomist olmuş :D. Gerçekten gülünç. Ekonomiyi sadece googleye euro dolar yazarak bakıldığına iniyorlar. Yapmayın şunu. 1- Ekonomiyi değiştiremezsin sadece iktidarı değiştirebilirsin. 2- Googleye euro dolar yazarak ekonomiyle dalga geçiyorsan sıkıntılısındır. Daha çok madde yazacağım yarın matematik sınavım var o yüzden bu kadar yeterlidir. Ben birine ya da bir partiye saldırı amaçlı yazmıyor sadece yaptığınız hataları yazıyorum. Her teneffüs dolar yazıp KaNka 15 oLmUş HAhaahHa DaYılAr BaNa TelEfONUNU çIgaR Diyor, şeklinde söylerimizi bırakın.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Önüne gelen ekonomist olmuş :D. Gerçekten gülünç. Ekonomiyi sadece googleye euro dolar yazarak bakıldığına iniyorlar. Yapmayın şunu. 1- Ekonomiyi değiştiremezsin sadece iktidarı değiştirebilirsin. 2- Googleye euro dolar yazarak ekonomiyle dalga geçiyorsan sıkıntılısındır. Daha çok madde yazacağım yarın matematik sınavım var o yüzden bu kadar yeterlidir. Ben birine ya da bir partiye saldırı amaçlı yazmıyor sadece yaptığınız hataları yazıyorum. Her teneffüs dolar yazıp KaNka 15 oLmUş HAhaahHa DaYılAr BaNa TelEfONUNU çIgaR Diyor, şeklinde söylerimizi bırakın.
alım gücümüz düşük daha fazlasına gerek yok.
dolar alım gücümüzü doğrudan etkiliyor.

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
kanka dışa bağımlı ülkelerde asgari ücreti dolar'a çevirirsin ona göre bakarsın alım gücün zaten öylece direkt ortaya çıkar eğer dışa bağımlı olmasan isterse dolar 200000 tl olsun yine farketmez ama sen üretebilen bir ülke değilsin ne alırsan dışarıdan alıyorsun yani dolar artınca borcun da artıyor harcamanda zaten dolar artmıyor türk lirası değer kaybediyor mega enflasyon yaklaşıyor bi sen ekonomiden anlıyorsun ya :D

Top Bottom