Türknet çekmiyor sıkıntı ne

NihorAlaK

80+
Reaksiyon skoru
8
Hacı Türk Telekomdan geçtik türk telekom caz yapıyo hakkını vermiyo diye kötününde kötüsü olabiliyormuş bu türknet çekmiyor çekmiyor çekmiyor la yazıyorum müşteri hizmetlerine hattınızı sıfırladıkmı ne bişey diyor hız testi yapıp gönderin diyor hayır yani benim hedefim millete şov yapmalık hız testi sonuçları değil la 720p video seyredemiyorum lan bırak oyuna girsem ağzıma kakalıyacak herhalde varmı bunu yaşayan başka hadi tamam evin altyapısı 50mbp dediler sonra geldiler evin altyapsıı yok dediler aynı türk Telekom gibi ama türk telekomdan beter peformans sunuyolar lan yan odadan çekmiyor la internet yan oda yan

Hayır modemler hakkında bilgisi olan varmı bari modemi söyleyeyim model falan ne iştir ne ayktır sorun nedir bi bilek

Türktelekomun veremediğini diğer firmalar da veremez diye boşuna demiyoruz modem değiştirmeyi deneyebilirisniz yine de

hocam tamamen altyapı ile alakalı maalesef sizde haklısınız. turknet kullanıyorum wifi ile 900mbs lere cıkıyorum ethernetle zorlandıgım yerlerde :D umarım bir an once altyapı gelir :)

Son zamanlarda bende de sorun var akşam saatlerinde. Hatta az önce de yine sorun oldu, siteler yüklenmiyordu. Modemi yeniden başlattım şu an iyi gibi.

Sağlayıcan ziyade senin sorunun ne tam olarak onu çözmelisin yan odadan çekmemesiyle ve ya oyunlarda ping olması, videoların donması hepsi farklı bir sorun

Askerden geleli 1.5 ay oldu Turknet internet biraktigim gibi degil, ozellikle kablosuz baglantida kabloluda zaten sikinti yok ama frekans araligi mi olsun kanal ayari mi olsun ne yaparsam yapayim modem arayuzden belirli bir seviye de hep takiliyor en son mobil uygulamadan destek talebi olusturdum 2 gun sonra sorunun cozuldugunu bir problem oldugunu soylediler ve 5GHz baglantida tekrardan kablosuzda 500-600 megabitleri gordum fakat 1 gun sonra eskisi gibi 2.4GHz maksimum 100 goruyorum, 5GHz daha fazla gormem gerekirken 25-60 megabit arasi degisiyor bazen 2.4GHz bununda altina iniyor iyice sikinti benim isim kablolu uzerinde oldugu icin bilgisayarda problem olmuyor ama ev icinde genel kablosuzda yavaslik olunca tum aile muzdarip. Kafama da direk cozum olarak eskilerden de oldugu gibi modem eskidi diye mi diyorum ve direk olarak cubuk anten olmadigi icin eskiden cektigi yerlerde artik cekmiyorda yeni modeme gecme dusuncem var ama bence modemlikte degil sorun suan Turknette, cozum icin yaptiklarida 5GHz aginizda bir yavaslik dediler iki gun sonra cozduk dediler arayuzden girip baktim kanal ayarini otomatige almislar 1 gunlugune duzeldi sonra eskisi gibi devam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Genel bir sikinti olmasada ornek veriyorum video yukleyememe veya siteleri acamama gibi sikintilar olmasada yine de hiz testi yapinca vermesi gerekeni vermeyince insan bir daraliyor.

Türknet ortalama tam 1 yıldır kullanıyorum fiber alt yapıda kullanıyorum. Genel anlamda sorun yaşamadım sadece 1 kere router bozuldu 2 gün internet gitti türk telekom saha ekibi gelip yeni routerla değiştirince sorun çözüldü. 100mbit 90 mbit altına hiç inmedi. Upload 20 mbit sabit. Ping konusu da 2-3 ms hız testinde. Son yaptığım hız testi de wifi üzerinden tüm cihazlar bağlıyken. Dediğim gibi alt yapu router ayarları bir sürü etken faktör var. Ben çok bir olumsuzluk yaşamadım hatta Fiyat/Performans bence. Bi ara pubg oynarken çok fazla packet loss yaşadım onun sebebini bulamadım türknet kaynaklı da olabilir, ama genel anlamda uygun olursa tercih edilir.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-05-04 225728.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-04 225728.webp
    30.9 KB · Hit: 28
Türknet ortalama tam 1 yıldır kullanıyorum fiber alt yapıda kullanıyorum. Genel anlamda sorun yaşamadım sadece 1 kere router bozuldu 2 gün internet gitti türk telekom saha ekibi gelip yeni routerla değiştirince sorun çözüldü. 100mbit 90 mbit altına hiç inmedi. Upload 20 mbit sabit. Ping konusu da 2-3 ms hız testinde. Son yaptığım hız testi de wifi üzerinden tüm cihazlar bağlıyken. Dediğim gibi alt yapu router ayarları bir sürü etken faktör var. Ben çok bir olumsuzluk yaşamadım hatta Fiyat/Performans bence. Bi ara pubg oynarken çok fazla packet loss yaşadım onun sebebini bulamadım türknet kaynaklı da olabilir, ama genel anlamda uygun olursa tercih edilir.
Bu testlerden ziyade Bufferbloat testi yapilmasi internetin ne kadar saglikli ve stabil oldgunu gosterir sadece hiz testi ile kalitesi belirlenmez. Bendeki degerler bu sekilde eskiden 4ms unloaded veriyordu download ve upload active +0ms ti simdi cok ufak bir fark var ama kablolu iyi, onemli olan kablosuz ag. Modem ayarlarinda ozellikle frekans ve kanal ayarinin gorselini paylasir misin bize de yardimin dokunur ben etrafta en az kullanilan kanala gectim fakat frekansta cok onemli burada arasini tutturamiyorum, otomatik yapinca 1-2 gun cok iyi ama sonra eskisine donuyor bende manuel ayarliyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-05-04 230531.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-04 230531.webp
    41.7 KB · Hit: 25
Bende aynı durumdan muzdaribim bende tt 'den geçtim özellikle akşamları internet 3-4 mpbs oluyor modemi aç kapa yapınca düzeliyor eskiden haftada bir oluyordu tt'de iken sorunu bende bulamadım.

Türktelekomun veremediğini diğer firmalar da veremez diye boşuna demiyoruz modem değiştirmeyi deneyebilirisniz yine de
Türk Telekom 1000mbps hız veriyor altyapımda ama Turknet 100 veriyor oyunda ki ping çok önemli benim için hem cs hem lol anlamında hangisini tercih etmeliyim veya farklı firmalarda olur tavsiyeniz olarak

Türk Telekom 1000mbps hız veriyor altyapımda ama Turknet 100 veriyor oyunda ki ping çok önemli benim için hem cs hem lol anlamında hangisini tercih etmeliyim veya farklı firmalarda olur tavsiyeniz olarak
1000 tabii ki

Geri