Neler Yeni

Ücretsiz 3D Modelleri Ticari Amaç ile Kullanmak

Ücretsiz Telifli Piyasadaki Genel Geçer 3D Dosyalar Ticari Amaç İçin Kullanılır Mı ?

• Oy kullanan toplam üye
    12

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
3D ürünler dışında tasarımla içli dışlı biri olarak şunu söyleyebilirim. Bu tarz içerikler ücretsiz pazarlanabileceği belirtilmedikçe ki bu zor bir durum. Çoğunlukla bir yerde paylaşsanız bile aldığınız sitenin/kullanıcının linkini belirtmek durumundasınız. Pazarlama konusuna gelince de pazarlayamazsınız. Ürün özelinde bilgi yoksa almış olduğunuz sitenin koşullarında muhtemelen yazıyordur. Ama yapan yok mu tabii ki çok. Herhangi bir yerden bulduğu bir çizimi bile bardaklara satıp pazarlayan elemanlar çok piyasada. Ama sonuçlarını düşünmeden bir hataya düşüyorlar.

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
3D ürünler dışında tasarımla içli dışlı biri olarak şunu söyleyebilirim. Bu tarz içerikler ücretsiz pazarlanabileceği belirtilmedikçe ki bu zor bir durum. Çoğunlukla bir yerde paylaşsanız bile aldığınız sitenin/kullanıcının linkini belirtmek durumundasınız. Pazarlama konusuna gelince de pazarlayamazsınız. Ürün özelinde bilgi yoksa almış olduğunuz sitenin koşullarında muhtemelen yazıyordur. Ama yapan yok mu tabii ki çok. Herhangi bir yerden bulduğu bir çizimi bile bardaklara satıp pazarlayan elemanlar çok piyasada. Ama sonuçlarını düşünmeden bir hataya düşüyorlar.
Mesela ben ücretsiz bir bıçak modeli alsam bunu shopier gibi bir sitede figür olarak satsam (gerçek hayatta) bir sıkıntı olurmu ?

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Mesela ben bir bıçak modeli alsam bunu shopier gibi bir sitede figür olarak satsam (gerçek hayatta) bir sıkıntı olurmu ?
Alacağın sitenin kullanıcı sözleşmelerini okuman gerek. Orada zaten ilgili durumlar belirtiliyordur. Şöyle de diyebilirsin. Modeli alıp sattım bir şey de olmadı. Bunu yapman etik değil ama yapıyorsan da zaten onu firma ya görmemiştir/ ya da görmezden geliyordur. Eğer yapabiliyorsan modeli kendin çiz öyle sat senin olduğuna dair bir kanıtın olsun o zaman sıkıntı olmaz. Sana bir örnek vereyim. Ben çizerim. Çizimlerim zaman zaman imzam silinerek yüzbinlerce takipçisi olan sayfalarda iznim olmadan paylaşılıyor. Çoğu zaman telif atarak kaldırtabiliyorum. Ama şöyle de bir durum var ben telif atmazsam elden ele başka sayfalarda dolanıyor. Buna bilerek ses çıkarmayabilirim. Bunun da sebebi şu, çizim ne kadar çok çalınırsa o kadar da pazarlamaya kalkıyorlar. Sayfada yayınlamak yerine atıyorum kupaya basıp satmaya çalışıyorlar. O aşamada da bir davayla kazançlarından çok daha fazlasını tazminat davasıyla alabiliyorum. Kısaca tüm hakları ücretsiz değilse böyle bir riske girmeni önermem. Tek bir davayla uzun yıllar kazanç sağladığın bir ürünün kat kat fazlasını ödemek durumunda kalabilirsin. Çalıntı bir ürün günü kurtarır, özgün bir ürün de hayatını :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,400
Üyeler
165,671
Son üye
Rrywen
Top Bottom