Neler Yeni

ÜCRETSİZ- PYTHON DERSLERİ -DERS-*2

beritankorkusuz

80+ Silver
Dersler kendi siteme transfer edildiğinden dolayı kaldırılmıştır !

Ekler

• 1.PNG
    1.PNG
    5.4 KB · Hit: 240
  • 2.PNG
    2.PNG
    10.9 KB · Hit: 219
  • 3.PNG
    3.PNG
    17.5 KB · Hit: 234
  • 4.PNG
    4.PNG
    57.1 KB · Hit: 220
  • 5.PNG
    5.PNG
    93.5 KB · Hit: 213
  • 6.PNG
    6.PNG
    106.9 KB · Hit: 225
  • 8.PNG
    8.PNG
    53.2 KB · Hit: 243
Son düzenleme:

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Bir kenara not alıyorum PC yaptırayım bakacağım hepsine. Elinize sağlık.

beritankorkusuz

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Elinize sağlık efendim.

beritankorkusuz

80+ Silver
Merhaba dostlar,
ÜCRETSİZ- PYTHON DERSLERİ -DERS-*2 'YE HOŞGELDİNİZ
Önceki dersimizde ki göstermiş olduğunuz desteklerden ve yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederim. Özellikle de ;
@Bojikan @Berat123 @Mr.Amd @Mechanist @anwender4547 @TeamDartTr @Ulakeint @Emirhandkee @umutbatuhan @ImmanuelRoussau @Kyrie @Alposki @robin @Xeraton @Bartuu @ugur111 @hsynsglm77 @Joker_06 @Yasin Çelik @COREXAR @Beyfendiiii6 @İso Göçer @KırmızıKedi @Fiery @crazyboy40 @The Magma Boss @Selimhan @Rootz @LURKER ve bana destek veren herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum .İsmini etiketlemediğim olmuş olabilir affola.

Öncelikle tekrar hatırlatmak isterim ki bu projeden herhangi bir kar amacı gütmüyorum. Bundan dolayı benim için manevi destekleriniz çok ama çok önemli.Konuları yazarken arada sıkılıyorum ister istemez ama bana olan destekleriniz aklıma gelince daha da hevesli bir şekilde yazıyorum.Şimdiden teşekkürler.

Dersimize başlamadan önce programları nasıl kuracağınız ile alakalı bilgi vermek istiyorum;
Python Idle ;
Buradan İndirebilirsiniz...
Dostlar programı indirip kurduktan sonra kodlama yapmak istediğiniz zaman ;
Alıntıyı görüntüle
Buraya idle yazdığınız zaman ''IDLE(python 3.8 32bit) '' adıyla programımızı açınız.
Alıntıyı görüntüle
Programımızı başlattığımız zaman böyle bir ekran açılacaktır. Bu sayfa yazdığınız kodları çalıştırınca çıktıyı (Sonucu) aldığınız sayfadır. Kod yazmak için ;
Alıntıyı görüntüle
File > New File veya Ctrl+N ile yeni kod satırlarımızı oluşturacağımız sayfamızı açıyoruz.Bu sayfayı programımızı kodlamak için kullanacağız. Buraya yazdığımız kodları test etmek için F5 tuşuna basarak kaydettikten sonra çalıştırabilirsiniz .Çalıştırdığınız kodlar Python Shell de çalışacaktır.

Microsoft Visual Stuido Code ;
Visual Studio Code buradan indirebilirsiniz....
İndirdikten sonra programımızı başlatıyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Pogramımız açıldıktan sonra ;
Alıntıyı görüntüle
Extensios bölümüne gelip sarı fosfor ile işaretli Eklentiyi indiriyoruz. Bu eklentiyi indiremizin sebebi visual studio code ile bir çok dil kodlayabileceğinizden dolayı python ile direk çalışmaz.Bundan dolayı python eklentisini indiriyoruz. Ardından ;
Alıntıyı görüntüle
Ctrl+N ile yeni sayfamızı açıyoruz ama kodlamaya başlamak için Ctrl+S ile kaydediyoruz ve kaydederken projemizin isminin sonuna ''py'' olan python uzantımızı ekliyoruz ve programımız kullanıma hazır hale geliyor.

Ders*-2
Dostlar bugün sizlere Python programımızda yazı olarak çıktı almamızı Sağlayan ''print'' Komutundan Bahsedeceğim ;
Alıntıyı görüntüle
Sağ üsteki çalıştır komutu ile kodlarımızı çalıştırıyoruz ve alt kısımda çıktısını görebiliyoruz.
Bugünlük dersimiz bu kadar , yarın en az 2 detaylı konu gelecek ve yakında videolu anlatım olacak.Ayrıca bugün ki dersimizin kısa olmasından dolayı özür dilerim. Destekleriniz benim için çok ama çok önemli .
Dostlar yakında videolu anlatım gelecek!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elinize sağlık efendim.
Çok teşekkür ederim dostum

beritankorkusuz

80+ Silver
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,783
Üyeler