Neler Yeni

Ücretsiz VPN uygulamaları Android telefonları proxy'lere dönüştürdü

ReadyorNot

80+ Bronze
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1,103
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
An10im1i
Google Play'de 15'ten fazla ücretsiz VPN uygulamasının, Android cihazlarını farkında olmadan konuk proxy'lerine dönüştüren ve muhtemelen siber suçlar ve alışveriş botları için kullanılan kötü amaçlı bir yazılım geliştirme kiti üzerinden çalıştığı tespit edildi.

Android VPN uygulamalarını proxy olarak kullanması HUMAN Satori tehdit istihbarat ekibi tarafından yayınlanan bir raporla ortaya çıktı. Bu rapor Google Play'de Android cihazlarını gizlice proxy sunuculara dönüştüren 28 uygulamayı listeliyor. Bu 28 uygulamadan 17'si ücretsiz VPN yazılımı olarak sunulmuş durumda.

LumiApps, SDK'sının arka planda web sayfalarını yüklemek ve alınan verileri şirketlere göndermek için bir android cihazın IP adresini kullanacağını belirten bir Android uygulamasından para kazanma platformudur.

Android cihazlarını proxy'lere dönüştürmek için ProxyLib kitaplığını kullanan 28 uygulamadan oluşan listedeki uygulamalar cihazınızda yüklüyse hemen harekete geçin...


Lite VPN
Anims Keyboard
Blaze Stride
Byte Blade VPN
Android 12 Launcher (by CaptainDroid)
Android 13 Launcher (by CaptainDroid)
Android 14 Launcher (by CaptainDroid)
CaptainDroid Feeds
Free Old Classic Movies (by CaptainDroid)
Phone Comparison (by CaptainDroid)
Fast Fly VPN
Fast Fox VPN
Fast Line VPN
Funny Char Ging Animation
Limo Edges
Oko VPN
Phone App Launcher
Quick Flow VPN
Sample VPN
Secure Thunder
Shine Secure
Speed Surf
Swift Shield VPN
Turbo Track VPN
Turbo Tunnel VPN
Yellow Flash VPN
VPN Ultra
Run VPN

K: https://www.bleepingcomputer.com/ne...ogle-play-turned-android-phones-into-proxies/
 
Son düzenleme:

ReadyorNot

80+ Bronze
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1,103
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
An10im1i
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Proxy olmakta ne diyorsanız aşağıdaki bilgileri okuyabilir makaleyi detaylı inceleyebilirsiniz...
VPN ve proxy sunucusunun tanımı

VPN’ler ve proxy sunucuları, çeşitli yollarla IP adresinizi gizlemenizi sağlayarak size daha fazla gizlilik sunar. Bunu nasıl başardıkları ve diğer gizlilik işlevlerini ne ölçüde sundukları büyük oranda değişir.



Proxy sunucusu nedir?

Genellikle web’de gezinirken bilgisayarınız doğrudan bir web sitesine bağlanır ve okumanız için sayfaları indirmeye başlar. Bu süreç oldukça basittir. Ancak proxy sunucusu kullandığınızda bilgisayarınız tüm web trafiğini önce proxy sunucusuna gönderir. Proxy, isteğinizi hedef web sitesine iletir, bilgileri indirir ve size geri iletir.



Proxy sunucuları, IP adreslerini bu şekilde maskeleyerek kullanıcıların içerik kısıtlamalarını atlamasını ve izlenmeyi önlemesini sağlar. Kullanıcılar, coğrafi olarak kısıtlanmış içeriği görüntüleyebilirler. Örneğin, İngiltere merkezli bir Netflix abonesi, ABD Netflix içeriğine erişmek için bir ABD proxy sunucusuna bağlanabilir.



VPN nedir?

VPN, sanal özel ağ (virtual private network) anlamına gelir. Bir VPN, verileriniz için şifreli bir tünel oluşturur, IP adresinizi gizleyerek çevrimiçi kimliğinizi korur ve herkese açık Wi-Fi erişim noktalarını güvenle kullanmanıza olanak tanır. Kaspersky’nin VPN ile ilgili ayrıntılı makalesini buradan okuyabilirsiniz.



VPN’ler işletim sistemi düzeyinde çalışır. Yani tarayıcınızdan veya bir uygulamadan gelen tüm trafiğinizi yeniden yönlendirirler. Aynı zamanda internet ve cihazınız arasındaki trafiği de şifrelerler. Sonuç olarak İnternet Servis Sağlayıcınız (İSS) çevrimiçi olarak ne yaptığınızı göremez; yalnızca bir VPN sunucusuna bağlı olduğunuzu görebilir. Bu şifreleme aynı zamanda sizi web sitesi takibine, devlet gözetimine ve cihazınızı gözetlemeye çalışan bilgisayar korsanlarına karşı korur.



K: https://www.kaspersky.com.tr/resource-center/preemptive-safety/vpn-vs-proxy-server
 
Top Bottom