Neler Yeni

Uefi formatlı UBS bellek ile bios güncellemesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Mehmet Ali
İyi akşamlar arkadaşlar ben yeni sistem kuruyorum anakartım Asus prime b450m k2
İşlemci r5 5600x
Henüz parçalarım tam değil eksiklerim var bu yüzden tam emin değilim ama muhtemelen sistemi çalıştırmak için ilk açma tuşuna bastığımda USB den uefi format atmam Windows yüklemem gerekiyor ki Windows açılsın bunun içinde ilk başta BIOS güncellemesi yapmam gerekiyormuş ondan sonra format atiliyormuş.
Benim içinde hazır win10 olan ve sürekli arkadaşların bilgisayarına format attığım bir flaşım var başkada yok tek bir tane
onu hiç biçimlendirmeden bios un son güncellemesini indirip içine atsam
Bios güncellemesi yapabilir miyim ilk defa kurulan açılan bilgisayara
Yani tek bir USB bellek içinde format var ve yanında bios güncellemesi var önce güncelleme yapıp sonrasında format atabilir miyim?? Olur mu yani sistem açılır mı
Açılırsa da ne kadar sağlıklı olur yardımcı olur musunuz...
Teşekkür ederim 😊

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,494
İsim
Hakanbey
Malesef önce 3000 serisi ve alt seriden bir işlemci ile bilgisayarı çalıştırıp o şekilde bios update yapmak zorundasın başka türlü görüntü alamazsın.
Tabi Bios güncellemesini anakartı aldığın firma yapmadıysa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Mehmet Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Malesef önce 3000 serisi ve alt seriden bir işlemci ile bilgisayarı çalıştırıp o şekilde bios update yapmak zorundasın başka türlü görüntü alamazsın.
Amazondan aldım yaptıklarını düşünmüyorum sanmam yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

3000 serisi şart mı yani onu nerden bulacağım bilgisayarciya götürsem yapar mı yaparsa da pahalı bir işlem mi

Burdan aldım

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,494
İsim
Hakanbey

3000 serisi şart mı yani onu nerden bulacağım bilgisayarciya götürsem yapar mı yaparsa da pahalı bir işlem mi
1000-2000 ve 3000 serisi herhangi bir işlemciyi anakarta takıp çalıştıracak daha sonra usb nin içine güncel bios yazılımını atıp bios girdikten sonra usb üzerinden güncelleme yapacak ortalama 2-3 dk süren bir işlem çok maliyetli olacağını düşünmüyorum ama servis fiyatları bi hayli arttı 2023 geçtikten sonra Şuanda bile bizim şirkette arıza tespiti 450 TL :D tabi müşteriden böyle bir tutar almasakta :) sabit fiyatlar bunlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Mehmet Ali
Böyle bir tane yorum buldum 5bin serisi için hazır geldi demiş..
Bizim bahsettiğimiz olay mı bu tam anlamam ben bu işlerden

Ekler

• Screenshot_2023-01-05-05-24-11-818_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-01-05-05-24-11-818_com.android.chrome.jpg
    1.6 MB · Hit: 47

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,494
İsim
Hakanbey
Kusura bakma sonundaki II ibaresini atlamışım bu anakartta sanırım işlemci takmadan bios update yapma özelliği bulunuyor. ancak hangi usb portuna takıp bu işlem yapıldığı ile alakalı bir bilgi göremedim.
BIOS FlashBack butonu anakartın arka tarafında bulunuyor güncel bios yazılımını usb atıp sonra arkadaki hangi usb portuna takıldığını göremedim test edersın taktıktan sonra tuşa basıyorsun okadar led ışığı zaten yanıp sönmeye başlayınca update yapıyor demektir. ışık sabitlenince update tamamlanır.

önce bi takar denersin. görüntü alamazsan bu şekilde güncellersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Mehmet Ali
Kusura bakma sonundaki II ibaresini atlamışım bu anakartta sanırım işlemci takmadan bios update yapma özelliği bulunuyor. ancak hangi usb portuna takıp bu işlem yapıldığı ile alakalı bir bilgi göremedim.
BIOS FlashBack butonu anakartın arka tarafında bulunuyor güncel bios yazılımını usb atıp sonra arkadaki hangi usb portuna takıldığını göremedim test edersın taktıktan sonra tuşa basıyorsun okadar led ışığı zaten yanıp sönmeye başlayınca update yapıyor demektir. ışık sabitlenince update tamamlanır.

önce bi takar denersin. görüntü alamazsan bu şekilde güncellersin.
Şimdi USB var bende aticam ama içinde win 10 format var atsam olur mu direk
Yoksa biçimlendirmem mı gerekiyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,859
İsim
Emre Zengin

Burdan aldım
Hocam anakartının Ryzen 5000 desteği var, BIOS Flashback yapmana gerek yok. Windowsu yüklersin, her şeyi tamamlarsın. Ondan sonra belleğini BIOS güncellemek için ayarlarsın.

Top Bottom