Windows'un kendi tool ile de UEFI geliyor. (Test ettim)uefi dosya windowsla gelmiyor usbyi bootable yaparken mbr veya uefi seçeneği olarak ayarlamak gerekyor "rufus" programıyla iso dosyası yazdırırken ayarlayabilirsin
onu bilemiyorum belki sistem önceden uefi olduğundan yapmıştır. ben sağlam olan yol taraftarıyımdır nolur nolmazWindows'un kendi tool ile de UEFI geliyor. (Test ettim)
izlediğim bir videoda rufusda seçe tıklayıp bir dosyaya tıklayor bana o dosyadan lazım pek anlmadım dediğini amauefi dosya windowsla gelmiyor usbyi bootable yaparken mbr veya uefi(gpt) seçeneği olarak ayarlamak gerekyor "rufus" programıyla iso dosyası yazdırırken ayarlayabilirsin
O dosya iso dosyası attığım link'ten orijinal iso dosyasını elde edebilirsin.izlediğim bir videoda rufusda seçe tıklayıp bir dosyaya tıklayor bana o dosyadan lazım pek anlmadım dediğini ama
windows.iso dosyasını kastediyor olmalısın microsoftun sitesinde windows yükleme aracını indirip masaüstüne bir .iso oluşturup rufus ile flash belleğe yazman lazım dediğin seç kısmı o olmalıizlediğim bir videoda rufusda seçe tıklayıp bir dosyaya tıklayor bana o dosyadan lazım pek anlmadım dediğini ama
Hybrid disk hazırlıyor. Hem EFI hem Legacy boot edilebiliyor kendi programıyla.windows.iso dosyasını kastediyor olmalısın microsoftun sitesinde windows yükleme aracını indirip masaüstüne bir .iso oluşturup rufus ile flash belleğe yazman lazım dediğin seç kısmı o olmalı
İlla 3. parti programlara ihtiyaç yok. Mesela el ile USB yi GPT FAT32 biçimlendirip ISO nun içini atarsa oluyor.windows.iso dosyasını kastediyor olmalısın microsoftun sitesinde windows yükleme aracını indirip masaüstüne bir .iso oluşturup rufus ile flash belleğe yazman lazım dediğin seç kısmı o olmalı
3. Parti AOMEI Disk Assistant ile GPT yapabilir formatsız olarak. 5 dakika sürüyor. Sonra EFI kurulum yapabilir.Disk türün mbr mi gpt olduğuna dikkat mbr disk e gpt kurulum yapamazsınız. Disk yönetiminden kontrol edebilirsiniz.
tercih meselesi benim sistem dosyalarıyla uğraştığım zamanda 3.parti programdan başka bir şekilde değiştirme yapılmıyordu ben böyle alıştım şimdilerde kolaylık sağlandıysa ne mutluİlla 3. parti programlaea ihtiyaç yok. Mesela el ile USB yi GPT FAT32 biçimlendirip ISO nun içini atarsa oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
3. Parti AOMEI Disk Assistant ile GPT yapabilir formatsız olarak. 5 dakika sürüyor. Sonra EFI kurulum yapabilir.