Undervolt Overclock gerekli mi?

mustafak0

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
680
Başlıktaki soru bu işlemler gerekli mi? Nasıl yapılacağını bilmeyen birisi youtube'dan videosunu izleyerek yapabilir mi ? İşlem sırasında sistemine zarar verme ihtimalimiz var mı ? ve işlemcinin ekran kartının yada diğer parçaların ömürlerini kısaltır mı yada herhangi bir zarar verir mi ? Tek tek cevaplarsanız sevinirim eminin bir çok kişi merak ediyordur. Teşekkürler

Başlıktaki soru bu işlemler gerekli mi? Nasıl yapılacağını bilmeyen birisi youtube'dan videosunu izleyerek yapabilir mi ? İşlem sırasında sistemine zarar verme ihtimalimiz var mı ? ve işlemcinin ekran kartının yada diğer parçaların ömürlerini kısaltır mı yada herhangi bir zarar verir mi ? Tek tek cevaplarsanız sevinirim eminin bir çok kişi merak ediyordur. Teşekkürler
bro işemcin için düşürebilirsin.

Kanka uv ve oc ters orantılı gibi düşün
Oc yaparken daha fazla ısınıyor daha fazla güç tükeyor falan ama uv tam tersi
Oc da zarar verirsin hatta sistemi çöp bile edebilirsin
Ama uv öyle değil tam tersi uv dan zarar geleceğini hiç sanmıyorum

Kanka uv ve oc ters orantılı gibi düşün
Oc yaparken daha fazla ısınıyor daha fazla güç tükeyor falan ama uv tam tersi
Oc da zarar verirsin hatta sistemi çöp bile edebilirsin
Ama uv öyle değil tam tersi uv dan zarar geleceğini hiç sanmıyorum
OC düzgün şekilde yapılırsa o da zarar vermez.

OC düzgün şekilde yapılırsa o da zarar vermez.
Evet iyi soğutursan stabil çalışırsa bir şey olmaz diye vesistemin ömrünü kısalta bilir diye düşünüyorum

Gerekliliği sana kalmış. Eğer ısınan işlemcin veya ekran kartın varsa UV yaparsın. Eğer performans biraz daha yüksek olsun dersen overclock yaparsın. İkisini aynı anda yapabildiğin durumlar da olabilir. Mesela stok halde yükte 1.3V 4.05GHz çalışan işlemcini 4.2GHz'de 1.1V ile çalıştırabilirsin. Sayılar tamamen örnek amaçlı, her CPU bu değerlerde stabilite sağlayamayabilir. Bu olay silikon şansına bağlı, ne kadar iyi silikon denk gelirse o kadar verimli ve performanslı çalıştırılabilir donanım.

Geri