Neler Yeni

Üniversite okumadan, Yazılımcı olabilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
Arkadaşlar merhaba;

Benim aklıma tırmalayan bir şey var. Benim sorum, Üniversite okumadan, Yazılımcı olabilirim. Bunu biliyorum fakat, böyle oyun şirketlerine girmem için diploma illa %100 şart mı? Diploma olmadan, oyun şirketlerine hiç giremem mi?

Benim kafamdaki plan, Kendi çabalarımla, yazılım öğrenip sonrasında Freelance işler yapıp bir birikim yaparak, Diploma garantili Yazılım Kurslarına ( Akademiler ) yazılmak, sonrasında daha çok tecrübe kazanıp, yurt dışına açılmak istiyorum.

Aklıma burası geldi :D , belki buralarda tecrübeli abilerim veya kardeşlerim vardır diye buraya danışmak istedim.

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224
Arkadaşlar merhaba;

Benim aklıma tırmalayan bir şey var. Benim sorum, Üniversite okumadan, Yazılımcı olabilirim. Bunu biliyorum fakat, böyle oyun şirketlerine girmem için diploma illa %100 şart mı? Diploma olmadan, oyun şirketlerine hiç giremem mi?

Benim kafamdaki plan, Kendi çabalarımla, yazılım öğrenip sonrasında Freelance işler yapıp bir birikim yaparak, Diploma garantili Yazılım Kurslarına ( Akademiler ) yazılmak, sonrasında daha çok tecrübe kazanıp, yurt dışına açılmak istiyorum.

Aklıma burası geldi :D , belki buralarda tecrübeli abilerim veya kardeşlerim vardır diye buraya danışmak istedim.
Bildiğim kadarıyla türkiyede diplomasız zor ne yazıkki : (

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi diploma değil, kendini geliştirmen önemli cart curt diyenler olacak ama hepsi faso fiso. Diploman yoksa işe almayı bırak kimse yüzüne bakmaz.
Peki bu, kurs şeklinde belirli bir fiyat karşılığında eğitim verilen Akademilerden mezun olunca verilen diplomalar ne kadar etkili olur?

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Anon
Bilader şöyle uni okumadan yazılımcı olmak istiyorsan herkesçe ilgi gören büyük bir projen olmasi lazım cv'nde bunu gösterirsin adamlar seni beğenirse alır örneğin benim arkadaş büyük devlet sitelerinde bir sürü açık buldu lise mezunuydu çocuk şuan kendi siber guvenlik ofisini açtı müşterisi de baya var

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
Bilader şöyle uni okumadan yazılımcı olmak istiyorsan herkesçe ilgi gören büyük bir projen olmasi lazım cv'nde bunu gösterirsin adamlar seni beğenirse alır örneğin benim arkadaş büyük devlet sitelerinde bir sürü açık buldu lise mezunuydu çocuk şuan kendi siber guvenlik ofisini açtı müşterisi de baya var
Tabi, şuan yeni çıkan NFT dalgasından yürümeye çalışıyorum. Onun üzerinden çok proje çıkıyor karşıma, yazılım bilgimi daha çok geliştirip oradan portföy üme katkı sağlamak istiyorum. Sanırım tek çözüm bu olucak.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Eğer üst seviye algoritmaları çözebiliyorsan diplomaya ihtiyacın yok.

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,570
İsim
Ahmet Tulumcu
Arkadaşlar merhaba;

Yazılım öğrenmen için üniversiteye gitmek zorunda değilsin 14-12 yaşlarında çocukda yazılım öğrenir 20-30 yaşındaki adamda yani yaş önemi yok internet diye bir şey var herkes araştırır bulur öğrenir burda önemli olan tecrübendir
Ha diploma istiyorlar mı ? üzgünüm evet ama burda hangi üniversiteyi okuduğun değil yazılımda ne kadar iyi olduğun ne kadar bildiğin
" Önemli olan kalemin nasıl olduğu değil nasıl yazdığındır"

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
Yazılım öğrenmen için üniversiteye gitmek zorunda değilsin 14-12 yaşlarında çocukda yazılım öğrenir 20-30 yaşındaki adamda yani yaş önemi yok internet diye bir şey var herkes araştırır bulur öğrenir burda önemli olan tecrübendir
Ha diploma istiyorlar mı ? üzgünüm evet ama burda hangi üniversiteyi okuduğun değil yazılımda ne kadar iyi olduğun ne kadar bildiğin
" Önemli olan kalemin nasıl olduğu değil nasıl yazdığındır"
Ben kendimi geliştiriceğime inanıyorum fakat o kadar geliştirip bir şirkete giremezsem çok üzer beni, Üniversite de okumak istiyorum ama ders konusunda sınav da tutturamam senelerim gider diye, en başından üniversite istemiyorum.

Alfha13

80+ Silver
Diplomasız kasiyer bile olmak zor maalesef.

Top Bottom