Furkan4535
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhaba Arkadaşlar ben 19 yaşındayım ve sizlere içimi dökmek istiyorum evet gerçekten de kendimi çok kötü ve bunalımda karamsar hissediyorum .14 yaşında annem ile babam ayrılma kararı aldığı icin babamla kalıyordum ve LGS sınavına hazırlanamamıştım çünkü disiplin yoktu rahattım Kötü bir Lise'yi kazanmıştım ortamı kötü kekolar herkes kötüydü ama aklımda üniversite falan yoktu o zamanlarda okuma istediğim sogumustu annem ile babamın ayrılığını kaldıramadım daha sonrasında okulumuza çıraklık bölümü açılmıştı babama bundan bahsettim babamda hemen yazdıralım olm dedi boşver direkt iş hayatını öğrenirsin para kazanırsın dedi bende bir emin olamadım tmm dedim ama o zamanlar da idealim yoktu daha sonra istemedim zorla gönderdi sonrasında İş yerlerinde zorlu süreçler yaşadım bayan kuaförlüğünü tercih etttim ama yapmak istemiyordum iş dışında her şeyi yapıyordum girdiğim yerlerde paramı vermiyorlardı bütün şanssızlık beni buluyordu gına geliyordu 3 tane iş yeri değiştirdim daha sonra babam evde otur bir müddet sana iş bulalım dedi iş yeri sahibinin usta öğretici belgesi olması gerekiyordu stajyer almak için çoğu kişide yoktu bulmakta zorlanıyorduk babam tamam bulucam sana dedi 1 ay beni kandırdı 1 ay iş yeri bulamayınca sınıfta kalıyorsun sınıfta kaldım ordan oraya sürüklendim 5 6 ay okula gitmedim daha sonra açık liseye geçtim şuan 1 2 sınavım kaldı istemediğim bir hayatı yaşadım intihar edesim geliyor Okuyamadığım için belki diyebilirsiniz ne kadar saçma diye üniversite okusam bile iyi bir okulda bölümde okuyamacağımı bilmek beni çok rahatsız ediyor babamdan nefret ediyorum haftanın 1 günü okulda 5 günü staj görüyordum arkadaşım yoktu okulda 1 2 tane vardı onlarda işleri düşünce konuşuyorlardı hayatım mahvolmuştu sorumsuz ilgisiz evine bakmayan bir baba modeline sahiptim annem arardı o zamanlar 15 16 yaşındaydım yanıma gelin olm diye bende hemen bir yere uyum sağlayan birisi olmadığım annem farklı bir ilçede yaşıyordu anne gelemem diyordum ama annemi çok seviyordum babamı sevmiyordum istemediğim bir insanla uzun süre yaşadım biliyorum bendede hata çok var ama unutmaya çalışıyorum şuan annemle yaşıyorum yaklaşık 10 aydır sorum başlıktaki gibi temelim sıfır ciddi anlamda sıfır üniversiteye geç kalmışlık geç başlamanın vermiş olduğu acı da çok var şuan çalışıyorum üniversiteye hazırlanmak istiyorum Liseden mezun olunca az kaldı zaten sınava hayvan gibi çalışsam gerçekten hardcore bir şekilde 13 14 saat belki daha üstü 2026 Yks'de başarılı olur muyum hedefim yüksek değil zaten artık geçti ODTÜ haccettepe oralar imkansız hedefim dokuz eylül ya da ege çok mu beklentim yüksek içimdeki korku da ya başaramazsam son şansım üniversite okumak için yaklaşık 1 aydır kendimi perişan hissediyorum bayram da köye gitmiştik kuzenlerim çok zeki biri ege de okuyor diğeri mezuna kalmıştı her okula puanı yetiyordu fakat o koç istiyordu bu sene tekrar girecek herkes oğlunu övüyor ben anneme layık bir evlat olamadım okuyamadım bilmiyorum üni okuyamamak iyi okulda ezik hissettiryor bana bütün kuzenlerim okuyor onların yanında ben lise mezunu olacam sırf onların yanında ezik hissetmemek için lise mezunuyum dedim Anneannem gerçekleri biliyor fakat o da saklıyor o da hep başkalarıyla kıyaslayan bir yapıya sahip komşunun kızı şurayı bitirdi falan filan kendimi berbat içinden çıkılmaz bir girdapta gibi hissediyorum Depresyon da olabilirim karşılaştırılma korkularım var .İçimde bir ukte kaldı hep keşke senenin başından beri hazırlanabilseydim her türlü iyi bir okula giderdim hedefim Bilgisayar Mühendisliğiydi hep babam yüzünden oldu ondan nefret ediyorum .Maalesef benim görüşlerime hiçbir zaman önem verilmedi hayat istediğimiz gibi olmuyor maalesef nasıl başlayacağım bilmiyorum Temelim sıfır matematik falan bütün dersler ama bir şeyi çok kafama takarsam onu elde edebilen bir yapıya sahibim belkide imkansıza yakındır benim ki . Mentalim felaket kötü işin garip kısmı ise üniversite okumak aklımın ucundan geçmiyordu ciraklik falan filan derken şalter geç attı offf keşke annemi dinleseydim yanına gelseydim hep bizimle o ilgilenirdi babam kahvelerde takılırdı gecenin saatlerinde annem onu arar onu rezil ederdi sokaklarda hiç evine eşine çocuklarına sadık olmadı bunu hatırladıkça ağlarım Psikolojim 15 yaşından beri bozuk çok alıngam bir yapım var biri bana kırıcı bir şey söylese üzülürüm içten içe