Neler Yeni

Üniversite okuyan veya okumuş arkadaşlar lütfen bu konuda bana bilgi verin.

Arnaldsek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berke Okur
Kaydımı yaptırdım fakat 1. Sınıfın ilk dönemini çeşitli sebeplerden ötürü dondurdum. Bahar dönemi başlayacağım. Araştırdığım kadarıyla 2. dönemden devam edeceğim ve 2. sınıfa geçildiğinde benim 1. sınıfın 1. dönemini okumam gerekecek. 2. Dönemi de tekrar 2. sınıf olarak okuyacakmışım. Yani çaprazlama gidicekmiş.

Bunun önüne geçmenin herhangi bir yolu var mı ? Yaz okulu ile 1.dönemin bazısını, 2. Sınıfta da normal takvimde devam edip dersleri alttan alarak bu dondurduğum dönemi atlatabilir miyim ?
Veya 2 defa yaz okulu okuyarak normal takvime dönebilir miyim ?

Dönemleri düzensiz bir şekilde okumak bana çok acı vericek. Yardımcı olun lütfen. Ne yapacağım, bu olayı atlatabilmenin bir yolu var mı ?

şahin doğan

80+ Platinum
%100 emin değilim ama öyle bir imkanının yok gibi. Daha net bilgi için okulunuza mail atabilirsiniz.

şahin doğan

80+ Platinum

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Kaydımı yaptırdım fakat 1. Sınıfın ilk dönemini çeşitli sebeplerden ötürü dondurdum. Bahar dönemi başlayacağım. Araştırdığım kadarıyla 2. dönemden devam edeceğim ve 2. sınıfa geçildiğinde benim 1. sınıfın 1. dönemini okumam gerekecek. 2. Dönemi de tekrar 2. sınıf olarak okuyacakmışım. Yani çaprazlama gidicekmiş.

Bunun önüne geçmenin herhangi bir yolu var mı ? Yaz okulu ile 1.dönemin bazısını, 2. Sınıfta da normal takvimde devam edip dersleri alttan alarak bu dondurduğum dönemi atlatabilir miyim ?

Dönemleri düzensiz bir şekilde okumak bana çok acı vericek. Yardımcı olun lütfen. Ne yapacağım, bu olayı atlatabilmenin bir yolu var mı ?
Maalesef her dönem kredin belli derslerin kredisi belli. Belki seçmeli derslerin yerine eski derslerinden alabilirsin. Ama bahar dönemi başka güz dönemi başka. İster istemez okul uzayacak. Belli bir ortalamanın üstüne çıktığında dönem kredin artar.

Knispel

80+ Bronze

Başka yolu yok diye biliyorum. Okul dondurulunca ve ara dönemden başlayınca her zaman çaprazlama şeklinde ilerliyor.

MzK47555

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Mehmet Zahit Keskin
Yaz okulunda alabilirsin derslerin içeriği uyarsa ve okul bulabilirsen. Zor bir ihtimal ama bir ihtimal.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
İlk yıl olan her iki dönemi de es geçmek daha mantıklı eğer mümkünse. En iyisi okulunuzla görüşün.

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
irregular öğrenci olacaksın. Irregular öğrencilerin bazı üniversitelerde acayip avantajları vardır. Kafasına göre istediği dönemden ders alır, çakışan dersleri alır vs.

Arnaldsek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berke Okur
irregular öğrenci olacaksın. Irregular öğrencilerin bazı üniversitelerde acayip avantajları vardır. Kafasına göre istediği dönemden ders alır, çakışan dersleri alır vs.
Bölümümde zorunlu staj da var. Bu durum bir engel teşkil eder mi acaba ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaz okulunda alabilirsin derslerin içeriği uyarsa ve okul bulabilirsen. Zor bir ihtimal ama bir ihtimal.
2 defa yaz okulu alırsam 3. Sınıfta yeniden regular olma ihtimalim var mı ?

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
mevzuatı iyi okuman lazım. Olay mevzuatta bitiyor üniden üniye değişir

Mert

80+ Silver
Hangi üniversite/bölüm olduğuna göre değişir.

Top Bottom