Üniversite okuyan veya okumuş arkadaşlar lütfen bu konuda bana bilgi verin.

Arnaldsek

80+
Reaksiyon skoru
0
Kaydımı yaptırdım fakat 1. Sınıfın ilk dönemini çeşitli sebeplerden ötürü dondurdum. Bahar dönemi başlayacağım. Araştırdığım kadarıyla 2. dönemden devam edeceğim ve 2. sınıfa geçildiğinde benim 1. sınıfın 1. dönemini okumam gerekecek. 2. Dönemi de tekrar 2. sınıf olarak okuyacakmışım. Yani çaprazlama gidicekmiş.

Bunun önüne geçmenin herhangi bir yolu var mı ? Yaz okulu ile 1.dönemin bazısını, 2. Sınıfta da normal takvimde devam edip dersleri alttan alarak bu dondurduğum dönemi atlatabilir miyim ?
Veya 2 defa yaz okulu okuyarak normal takvime dönebilir miyim ?

Dönemleri düzensiz bir şekilde okumak bana çok acı vericek. Yardımcı olun lütfen. Ne yapacağım, bu olayı atlatabilmenin bir yolu var mı ?

%100 emin değilim ama öyle bir imkanının yok gibi. Daha net bilgi için okulunuza mail atabilirsiniz.

Kaydımı yaptırdım fakat 1. Sınıfın ilk dönemini çeşitli sebeplerden ötürü dondurdum. Bahar dönemi başlayacağım. Araştırdığım kadarıyla 2. dönemden devam edeceğim ve 2. sınıfa geçildiğinde benim 1. sınıfın 1. dönemini okumam gerekecek. 2. Dönemi de tekrar 2. sınıf olarak okuyacakmışım. Yani çaprazlama gidicekmiş.

Bunun önüne geçmenin herhangi bir yolu var mı ? Yaz okulu ile 1.dönemin bazısını, 2. Sınıfta da normal takvimde devam edip dersleri alttan alarak bu dondurduğum dönemi atlatabilir miyim ?

Dönemleri düzensiz bir şekilde okumak bana çok acı vericek. Yardımcı olun lütfen. Ne yapacağım, bu olayı atlatabilmenin bir yolu var mı ?
Maalesef her dönem kredin belli derslerin kredisi belli. Belki seçmeli derslerin yerine eski derslerinden alabilirsin. Ama bahar dönemi başka güz dönemi başka. İster istemez okul uzayacak. Belli bir ortalamanın üstüne çıktığında dönem kredin artar.

Başka yolu yok diye biliyorum. Okul dondurulunca ve ara dönemden başlayınca her zaman çaprazlama şeklinde ilerliyor.

Yaz okulunda alabilirsin derslerin içeriği uyarsa ve okul bulabilirsen. Zor bir ihtimal ama bir ihtimal.

İlk yıl olan her iki dönemi de es geçmek daha mantıklı eğer mümkünse. En iyisi okulunuzla görüşün.

irregular öğrenci olacaksın. Irregular öğrencilerin bazı üniversitelerde acayip avantajları vardır. Kafasına göre istediği dönemden ders alır, çakışan dersleri alır vs.

irregular öğrenci olacaksın. Irregular öğrencilerin bazı üniversitelerde acayip avantajları vardır. Kafasına göre istediği dönemden ders alır, çakışan dersleri alır vs.
Bölümümde zorunlu staj da var. Bu durum bir engel teşkil eder mi acaba ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaz okulunda alabilirsin derslerin içeriği uyarsa ve okul bulabilirsen. Zor bir ihtimal ama bir ihtimal.
2 defa yaz okulu alırsam 3. Sınıfta yeniden regular olma ihtimalim var mı ?

Hangi üniversite/bölüm olduğuna göre değişir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,092,009
Üyeler
173,592
Son üye
sosisyiyentırşoforü:4382
Geri