Neler Yeni

Üniversiteler online eğitime geçti.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,360
İsim
.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre depremzedeler KYK yurtlarında kalacağı için üniversiteler bu bahar döneminde derslerini online olarak işleyecek. Kararın tüm illeri kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor. Yeni açıklamalar gelir ise konuyu editlerim.

SatisFaction

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Muhammet
Tüm illeri kapsayan bir karardır. KYK yurtlarının kapasitesi kaç ki? 100 binlerce depremzede var hangi KYK yeterli olacak...
Ayrıca otellerede yerleştirilenler olacakmış. Bu da KYK' ların yetmeyeceğini gösteriyor.
Allah hepsine kolaylık versin. Çok zor bir durum. İnşallah ülkece bir an önce üstesinden geliriz.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Abdullah Aydoğdu
Ben geçen yıl sınıfta kalmıştım, geçen yıl virüs yüzünden online di dersler bir şey anlamamıstık.
Bu yıl da online oluyor. Bu yıl da bir şey anlamayacağım. Tekrar sınıfta kalırsam atılıyorum bölümden. Okuma hakkım kalmıyor.
Ne yapacağım bilmiyorum.

Tüm illeri kapsayan bir karardır. KYK yurtlarının kapasitesi kaç ki? 100 binlerce depremzede var hangi KYK yeterli olacak...
Ayrıca otellerede yerleştirilenler olacakmış. Bu da KYK' ların yetmeyeceğini gösteriyor.
Allah hepsine kolaylık versin. Çok zor bir durum. İnşallah ülkece bir an önce üstesinden geliriz.
yine de milyona yakın öğrenci olduğunu varsayarsak büyük bir çoğunluğu barındırmak kötü bir fikir değil, ayrıca zannedersem yurtların kapasitesini arttırırlar örneğin bir odada 4 kişi varsa 6 7 8 e çıkartırlar. güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum

Ysuflix

80+ Gold
ya abi liseyi online bitirdim lise hayatı yaşayamadım üni güzel güzel geçiyoken ne gerek vardı şimdi ya benim öğrenme hakkım elimden alınıyor resmen bide özel okul ben napıcam şimdi verdiğim paralarla karşılığını alamicam

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,360
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yine de milyona yakın öğrenci olduğunu varsayarsak büyük bir çoğunluğu barındırmak kötü bir fikir değil, ayrıca zannedersem yurtların kapasitesini arttırırlar örneğin bir odada 4 kişi varsa 6 7 8 e çıkartırlar. güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum
Güzel ülkemin eksikliğinin cezasını maalesef öğrenciler çekiyor. Şu ortamda tabii ki doğru karar ama birileri ceza çekmemeli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya abi liseyi online bitirdim lise hayatı yaşayamadım üni güzel güzel geçiyoken ne gerek vardı şimdi ya benim öğrenme hakkım elimden alınıyor resmen bide özel okul ben napıcam şimdi verdiğim paralarla karşılığını alamicam
Kesinlikle katılıyorum.

Ysuflix

80+ Gold
Güzel ülkemin eksikliğinin cezasını maalesef öğrenciler çekiyor. Şu ortamda tabii ki doğru karar ama birileri ceza çekmemeli.

Kesinlikle katılıyorum.
evet karar doğru depremzedelere yurtlar verilsin ama imkanı olanda gidip okusun okullarla iletişime geçip ayıklanma yapılmalı. genelden herkes etkileniyo. tamda ders çalışmayı sevmeye başladım okulu zevkle okuyorum çat diye kesiyolar.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Abdullah Aydoğdu
özel okul ben napıcam şimdi verdiğim paralarla karşılığını alamicam
Anlamadım. Özel okula eğlence olsun diye mi gidiyorsunuz? Devlet üniversitesindekilerle ne farkınız var ki?
Özel okulda okuyorsunuz ki puanınız yetmemiş. Ben mi yanlış düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum.
tabii ki öğrencilerin bir suçu yok ama bu şartlarda yapılabilecek en hızlı ve doğru karar malesef.

evet karar doğru depremzedelere yurtlar verilsin ama imkanı olanda gidip okusun okullarla iletişime geçip ayıklanma yapılmalı. genelden herkes etkileniyo. tamda ders çalışmayı sevmeye başladım okulu zevkle okuyorum çat diye kesiyolar.
iyide dostum uzaktan eğitim devam ederken aynı hocalar nasıl yüzyüze de eğitim verebilir ?

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,360
İsim
.
tabii ki öğrencilerin bir suçu yok ama bu şartlarda yapılabilecek en hızlı ve doğru karar malesef.

iyide dostum uzaktan eğitim devam ederken aynı hocalar nasıl yüzyüze de eğitim verebilir ?
Hibrit eğitim ile sınıflardan canlı ders yapılabilir. Bazı hocalar uyguluyordu ve her üniversiteninde böyle bir imkanı olduğuna eminim.

Anlamadım. Özel okula eğlence olsun diye mi gidiyorsunuz? Devlet üniversitesindekilerle ne farkınız var ki?
Sıralamalar bakımından özel ile pek fark olmuyor. Yani her türlü belli bir puanı almış olman lazım.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Abdullah Aydoğdu
Hibrit eğitim ile sınıflardan canlı ders yapılabilir. Bazı hocalar uyguluyordu ve her üniversiteninde böyle bir imkanı olduğuna eminim.
Kanka şehir dışından gelenler ne olacak?

Sıralamalar bakımından özel ile pek fark olmuyor. Yani her türlü belli bir puanı almış olman lazım.
Niye daha fazla para veriyorsun o zaman? Özel okulda daha mı iyi bir eğitim alınıyor? Daha mı iyi profesörler derse giriyor?

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,360
İsim
.

Niye daha fazla para veriyorsun o zaman? Özel okulda daha mı iyi bir eğitim alınıyor? Daha mı iyi profesörler derse giriyor?
Hocam kendi evlerinde online'dan girme mecburiyetindeler o zaman. Şehir içi olanlar ne yapsın? Bu yüzden ismi hibrit.

Örnek veriyorum ben şehir dışına gitmek yerine şehiriçi okudum çünkü daha fazla para verecektim.

şahin doğan

80+ Platinum
Özel üniversiteyi lise ile karıştırdın sen. Sadece para ile gidemiyorsan özele.

Top Bottom