Ürünüm gümrüğe takılır mı?

burakw

80+
Reaksiyon skoru
0
Superbuy sitesi üzerinden çinden ürün aldım ürünün kendi fiyatı 95 çin yuanı (11,60 euro), ürün az önce depoya ulaştı ve kargo ücreti çıkarmışlar kargo fiyatlarını görsele ekledim. en ucuz kargoyu seçsem bile 138 çin yuanı (16,85 euro) ödemem gerekiyor ve kargolarda taxt ekstra gibi bir ibare bulunuyor yani daha sonradan vergi mi ödeyeceğim bilgisi olan var mı? ayrıca türkiyeye yurtdışından ürün getirirken 30 euro sınırı varmış galiba ben şuanki ücretlerle bu sınırı aşıyor muyum (11,60 + 16,85 = 28,45 euro). gümrükte bir sorun yaşar mıyım yardımcı olabilecek var mı??

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-28 114048.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-28 114048.webp
    47.7 KB · Hit: 36
Kargo dahil 30euro sınırı var.Ama gümrük beklendiğinden farklı işliyor.

Kargo dahil 30euro sınırı var.Ama gümrük beklendiğinden farklı işliyor.
hocam mesela aliexpressten ürün alırken vergiyi direkt siparişi verirken ödüyorsun ama ben vergi ödemedim vergiyi ürün buraya gelince ödeyceğim ve çinden geldiği için yüzde 60 gibi bir vergi ödemem gerekiyormuş bu vergiyle beraber 30 euro sınırını aşıyorum. bu sorun çıkarır mı

Vergi 30euro dışında ama şöyle bir sorun var ordada gümrük kafasına göre vergi yazıyor.Ürün fiyatından fazla vergi yazılanda var .Yunexpres yawen wworld gibi sağlayıcılarla vergi çıkmayanda

Vergi 30euro dışında ama şöyle bir sorun var ordada gümrük kafasına göre vergi yazıyor.Ürün fiyatından fazla vergi yazılanda var .Yunexpres yawen wworld gibi sağlayıcılarla vergi çıkmayanda
ürün fiyatından fazla vergiyi nasıl yazıyorlar ki hocam bunun belli bir oranı yok mu kanunda nerden bilicez ne kadar vergi ödeyeceğimizi şans işi mi yani

ürün fiyatından fazla vergiyi nasıl yazıyorlar ki hocam bunun belli bir oranı yok mu kanunda nerden bilicez ne kadar vergi ödeyeceğimizi şans işi mi yani
Az biraz yurtdışı alışveriş konulanırını araştırırsanız örnekleri vardı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kötü şans gibi bir şey
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benzer ürünün yüksek fiyatlısını baz alırsa çıkar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,747
Üyeler
185,794
Son üye