Neler Yeni

usb girişlerinin 5v üstü v verme ihtimali var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hikmet
Bilgisayarım sorunlu, telefonumu önceden pc ye bağladığım olmuştu, şu an kasıyor. Acaba PC ile alakalı olabilir mi? Misal, PC de elektriksel bir sorun var ise, usb slotlarından 5v üstü verip telefonu bozma ihtimali var mı? Şu an tüm usb slotları çalışıyor. Daha önce 5v üstü vermiş olma ihtimali var mı, verse usb slotları bozulur mu?

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
vermiyor diye biliyorum 5v 1a ve 5v 2a falan veriyor sanırım.5v üzeri verse bile bir süre sonra yakıyor orayı simsiyah olup kullanılmaz hale geliyor anakartı bile yakabilirsin. bir çok kişi usb yerini yakmıştı bu şekikde bir aparat alıp fişe takabilirsin elektiriği ordan çeker usbyi bağlayıp kullanabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hikmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vermiyor diye biliyorum 5v 1a ve 5v 2a falan veriyor sanırım.5v üzeri verse bile bir süre sonra yakıyor orayı simsiyah olup kullanılmaz hale geliyor anakartı bile yakabilirsin. bir çok kişi usb yerini yakmıştı bu şekikde bir aparat alıp fişe takabilirsin elektiriği ordan çeker usbyi bağlayıp kullanabilirsin
çıkışlar en fazla 5v vermiyor mu hocam?

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
çıkışlar en fazla 5v vermiyor mu hocam?
5v veriyor ama sen oraya 5vden fazla isteyen veya amper çok isteyen fan vb ürün takma. telefonusb yerine zarar vermez ama yavaş sarj olur. standart usb 0.5a ile şarj ediyor sanırım usb 3 1amper şimdi baktım. biraz daha hızlı şarj eder ama yine de aşırı yavaş ortalama bir adaptör 1.5a ve 2a arasındadır. hızlı şarj destekliler tabii ki daha yüksek. 2 saatte şarj edeceğin telefon 3-4 saatte zor sarj olur pek önermem. bilgisayar usbsi yavaş sarj yaptığından telefon bazen afallıyor istediği amperi alamayınca sapıtıyor.

Son düzenleme:
Top Bottom