Farway
80+ Silver
Sadece USB kablosu ve Aux kullanarak Capture card'sız mobil yayın yapmak için çok uğraşlar verdim, uzun araştırmalar yaptım, çok pahalı elgato tarzı aygıtlar kullananlar gördüm ama sonuçta bunlar olmadan yayın yapabildim.
Bu konuda bazı programlar var ama ya ücretli, ya ses aktarımı yapmıyorlar, ya da gecikme yaşayıp kalite düşürüyorlar.
İlk öncelikle bilgisayarımıza Scrcpy isimli uygulamayı indiriyoruz.
Telefonumuzu USB ile bilgisayara bağlıyoruz.
Telefonumuzun geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama modunu açıyoruz.
Ardından Scrcpy uygulamasını açıyoruz.
Telefon ekranımız yansıtılmıştır,bu ekrandan telefonumuzu kontrol edebiliyoruz.
OBS'ten pencere yakalama ile Scrcpy penceresini yakalıyoruz.
Ekranımızı hallettik,sıra sese geldi. Ses konusu biraz sıkıntılı arkadaşlar,uygulamalar denedim ama olmadı,en iyi çözüm AUX kablosunu bilgisayarımıza bağlayıp sesleri bilgisayara aktarmak oldu.
AUX kablosunu bilgisayarımızın arkasında bulunan 3 jak girişinden Mavi renkte olana bağlıyoruz(Genelde çok az kullanılır en başta olur.)
Ardından telefonumuzada bağlayıp bilgisayarın ses kısmından ''Ses efekti'' ne tıklıyoruz.
Burada hat girişi devredışıysa aktifleştirip aygıtı dinle seçeneğini aktif ediyoruz. Uygulaya tıkladığımızda telefondaki tüm sesler bilgisayara aktarılır.
Videolu anlatım:
Bu konuda bazı programlar var ama ya ücretli, ya ses aktarımı yapmıyorlar, ya da gecikme yaşayıp kalite düşürüyorlar.
İlk öncelikle bilgisayarımıza Scrcpy isimli uygulamayı indiriyoruz.
Telefonumuzu USB ile bilgisayara bağlıyoruz.
Telefonumuzun geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama modunu açıyoruz.
Ardından Scrcpy uygulamasını açıyoruz.
Telefon ekranımız yansıtılmıştır,bu ekrandan telefonumuzu kontrol edebiliyoruz.
OBS'ten pencere yakalama ile Scrcpy penceresini yakalıyoruz.
Ekranımızı hallettik,sıra sese geldi. Ses konusu biraz sıkıntılı arkadaşlar,uygulamalar denedim ama olmadı,en iyi çözüm AUX kablosunu bilgisayarımıza bağlayıp sesleri bilgisayara aktarmak oldu.
AUX kablosunu bilgisayarımızın arkasında bulunan 3 jak girişinden Mavi renkte olana bağlıyoruz(Genelde çok az kullanılır en başta olur.)
Ardından telefonumuzada bağlayıp bilgisayarın ses kısmından ''Ses efekti'' ne tıklıyoruz.
Burada hat girişi devredışıysa aktifleştirip aygıtı dinle seçeneğini aktif ediyoruz. Uygulaya tıkladığımızda telefondaki tüm sesler bilgisayara aktarılır.
Videolu anlatım: