Neler Yeni

Yardım UserBenchmark sitesi güvenilir mi?

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Adından anlaşılacağı üzere güvenli değil.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu

Bu site ile eski-yeni tüm işlemcileri ve ekran kartlarını karşılaştırıyorum çıkan değere göre de bakıyorum. Bu site güvenilir mi?
biildiğim kadarıyla saf performansa göre bir sıralama yapıyor ama kimine göre değişir. bildiğim kadarıyla saf perfromasn öncelikli sıralıyor versus taki gibi özellikler ve mhz değerlerine göre geniş kıyaslama yapmıyor

Akiran

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
biildiğim kadarıyla saf performansa göre bir sıralama yapıyor ama kimine göre değişir. bildiğim kadarıyla saf perfromasn öncelikli sıralıyor versus taki gibi özellikler ve mhz değerlerine göre geniş kıyaslama yapmıyor
'Saf performans' OC olmayan hali mi?

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.

Akiran

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Sitenin sistemi şu şekilde:
1-Kullanıcılar siteden benchmark uygulamasını indiriyorlar
2-Benchmark programı çalıştırılıyor ve program işlemci ve ekran kartını sınayıp puanlandırıyor
3-Bu puanlar sisteme yükleniyor ve sistemde geniş bir veri birikimi oluşuyor
4-Puanlar belli bir sistemle (tahminen skorlar aritmetik ortalaması) kartlara veriliyor, kartlar sıralanıyor
Eğer benchmark uygulaması sorunsuzsa (çok doğru olmayabilir ama "hatalı" da olduğunu sanmıyorum) dünyanın farklı yerlerinde, farklı saatlerde, farklı sıcaklıklarda farklı farklı üreticilerden çıkmış aynı model kart defalarca değerlendirildiği için bence o modele dair genel olarak en doğru sonucu vermesi gerekiyor.
Ama GPU Benchmark'ta şöyle bir olay var ki AMD Radeon ekran kartları genelde sonradan driver güncellemeleriyle iyileştirilmeleriyle biliniyor. (Özellikle RX500 serisi veya 5600XT bios güncellemesiyle GTX1660S seviyesinden RTX2060 seviyesine çekildi) Bu durumlarda eski veriler de havuzda kaldığı için AMD GPU lar bir süre sonra olduğundan güçsüz görünüyorlar. Bunun için de karşılaştırmak istediğiniz AMD ekran kartının diğer ekran kartıyla oyun veya render testini Youtube'da aratıp en yakın tarihli videoyu izleyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,516
Üyeler
164,320
Son üye
Emre_35
Top Bottom