Neler Yeni

Üst dişim diş teline değiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Paşadöner
Arkadaşlar 4 ay flan üst dişim deki teller için doktora gittim
Belki daha uzun bilmiyorum altta takilmicak zannediyordum bugün alta takıntı ve üst dişim alt dişimin üzerindeki braketlere geliyor hem rahatsız ediyor hemde görüntüsü çok kötü bu normalmi devlette yaptırdım vazgeçebiliyomuyum doktor çıkartabilirmi böyle bir hakkım varmı.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,312
İsim
Emir
Belki daha uzun bilmiyorum altta takilmicak zannediyordum bugün alta takıntı ve üst dişim alt dişimin üzerindeki braketlere geliyor hem rahatsız ediyor hemde görüntüsü çok kötü bu normalmi devlette yaptırdım vazgeçebiliyomuyum doktor çıkartabilirmi böyle bir hakkım varmı.
hocam bunu doktora sorsan daha makbul olmaz mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam illaki yaptıranlar vardır üst dişin alt brakete değebilirmi daha önce yaşayan varmı normal bir durummu onu sormak amacıyla konuyu açtım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorsam bile 1 ay sonra ya randevu verdi

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,780
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Kapanma kusurun olduğu için zaten ortodontik tedavi görüyorsun dostum. Muhtemelen çok normal bir şey. 1 ay sonraki randevuna, önceden soracağın soruları bir yere not ederek git, tüm sorularını sor. Ona göre tedaviye devam edip etmeyeceğine kadar verirsin. Senin tedaviyi reddetme hakkın var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Paşadöner
Kapanma kusurun olduğu için zaten ortodontik tedavi görüyorsun dostum. Muhtemelen çok normal bir şey. 1 ay sonraki randevuna, önceden soracağın soruları bir yere not ederek git, tüm sorularını sor. Ona göre tedaviye devam edip etmeyeceğine kadar verirsin. Senin tedaviyi reddetme hakkın var.
Aslında pek sorun yoktu dişim dümdüz sağlamdı sadece ileriydi biraz 3 doktora gittim 3 de çok az ilerde bir şey olmaz dedi ama ailem ilerde sıkıntı çıkarır flan diye yaptırdılar

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,780
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Aslında pek sorun yoktu dişim dümdüz sağlamdı sadece ileriydi biraz 3 doktora gittim 3 de çok az ilerde bir şey olmaz dedi ama ailem ilerde sıkıntı çıkarır flan diye yaptırdılar
Evet ileride sıkıntı çıkartabilir gerçekten de. Geçmiş olsun çok da şaapmamak lazım Ortodontik tedavi günümüzde çok yaygın artık. Dediğim gibi sorularını önceden hazırlayıp gittiğinde aklındaki soru işaretlerini giderebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Paşadöner
Evet ileride sıkıntı çıkartabilir gerçekten de. Geçmiş olsun çok da şaapmamak lazım Ortodontik tedavi günümüzde çok yaygın artık. Dediğim gibi sorularını önceden hazırlayıp gittiğinde aklındaki soru işaretlerini giderebilirsin.
Hocam konuyla pek alakası yok ama ben giresundayim burdan orduya gidiyorum dün 9 da hastanaye gittim film vs. Derken tekrer Giresun'a geldiği de otobüs mesafesi flanda var saat 1 di ordan eve gecip çantamı vs. Almam da baya zaman alıyor her hastaneden dilekçe alsamda her türlü yarım gün gidiyor ve 30 gün sınırı var yavaş yavaş doluyor bu konuda ne yapmam gerek sizce

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,780
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Hocam konuyla pek alakası yok ama ben giresundayim burdan orduya gidiyorum dün 9 da hastanaye gittim film vs. Derken tekrer Giresun'a geldiği de otobüs mesafesi flanda var saat 1 di ordan eve gecip çantamı vs. Almam da baya zaman alıyor her hastaneden dilekçe alsamda her türlü yarım gün gidiyor ve 30 gün sınırı var yavaş yavaş doluyor bu konuda ne yapmam gerek sizce
Buna yapacak bir şey yok dostum. Hastanenin yanında bile otursan hastaneye girdiğin gün yarım günün gider yaklaşık olarak... Sen her gittiğinde okula verecek bir kağıt almaya devam etmelisin.

Aelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ali BABA
Normal bir durum, diş hekimi bunu fark etmiş olması lazım çok sıkıntı olsa tampon yaparlardı, bir kaç ay içerisinde düzelir. Brakete sert ısırıp düşürmemeye çalış.

Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Paşadöner
Normal bir durum, diş hekimi bunu fark etmiş olması lazım çok sıkıntı olsa tampon yaparlardı, bir kaç ay içerisinde düzelir. Brakete sert ısırıp düşürmemeye çalış.
Tampon nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Paşadöner
Hocam Tampon Nedir ve 1 ay önce üst en arka braketim kırıldı karşı karşıya birini taktı birini takmadı bu perşembe takıcakti fakat takmadı hatta her ay telleri değiştiriyordu bu ay değiştirmedi

Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Paşadöner
Buna yapacak bir şey yok dostum. Hastanenin yanında bile otursan hastaneye girdiğin gün yarım günün gider yaklaşık olarak... Sen her gittiğinde okula verecek bir kağıt almaya devam etmelisin.
Hocam bişey sorucam herhalde 5 ay oldu doktor altada tel taktı bu herkesdemi 5 ayda yoksa gelişim olduğu içinmi ben hiç bir değişim hissetmiyorum ilk hali gibi hayla

Aelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ali BABA
Hocam Tampon Nedir ve 1 ay önce üst en arka braketim kırıldı karşı karşıya birini taktı birini takmadı bu perşembe takıcakti fakat takmadı hatta her ay telleri değiştiriyordu bu ay değiştirmedi
Dişlerdeki ilerlemeye göre tedavi devam ediyor, bilinçli olarak takmamıştır. Alt dişlerin daha düzenlidir, alt üst tedaviyi aynı aşamada götürmek için geç takmışlardır, kişinden kişiye değişiyor. Braketlere dikkat et çıkınca tedavi uzayabiliyor, bazı durumalar da bilerek takmıyorlar, tampon dediğim sağ sol azı dişlerine ekstra dolgu yapıyorlar çenen tam kapanmasın dişlerin brakete değmesin diye, ama çok rahatsız edici bir durum, hafif şekilde değiyorsa yapmazlar. Bazı aşamalarda ilerleme gözle görülmeye bilir ama düzeltme vardır. Diş hekiminiz iyiyse bunları kafaya takmayın.

Top Bottom