atx olması zorunlu mu?500- 750
3600 mhz RAM destegi
atx
2 yada 4 kanal RAM slotu
parçaları isterseniz söylerim uyumluluk bakımından.
Boyutu değişiyor. Bence takılmanız gereken bir durum değil.atx ne fark oluyor matx ile
İsterseniz söylerim ne demek hocam? Neye göre önerelim ki? Öneriyorum h310 m. İşinize yaradı mı?500- 750
3600 mhz RAM destegi
atx
2 yada 4 kanal RAM slotu
parçaları isterseniz söylerim uyumluluk bakımından.
atx matx ten biraz daha büyük.ATX zorunlu değilse b450m s2hatx ne fark oluyor matx ile
B450M S2H anakartta o işlemciyi çalıştırması için bios güncellemesi yapması gerekir. Bunun için de eski nesil bir işlemci gerekir. O yüzden 3. nesil işlemci kullanacaklara bu anakartlardan önermemek gerek. Sonra bilgisayarcıdan bilgisayarcıya işlemci arıyorlarB450m s2h düşünebilirsiniz.
(Önceki konudan işlemcinizin 3600 olduğunu bildiğim için soket sormadım)
İşlemci olayı galiba karıştırdım. Gece gece beynim sulandı. Bir de B450m s2h da fabrikadan Ryzen 3000 ready çıkıyor diye biliyorum. En azından yeni çıkanlar. Var mı bilginiz bu konuda?B450M S2H anakartta o işlemciyi çalıştırması için bios güncellemesi yapması gerekir. Bunun için de eski nesil bir işlemci gerekir. O yüzden 3. nesil işlemci kullanacaklara bu anakartlardan önermemek gerek. Sonra bilgisayarcıdan bilgisayarcıya işlemci arıyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:
R5 3600'ü çalıştırmak için en azından bu anakartı alman gerekir. O işlemciyi bu anakartta bios güncellemesi olmadan kullanabilirsin.