Va monitör ipsden daha net?

AliMert37

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,629
Msi 256f modelini aldım. Eski va monitörümü de 2. monitör olarak yana koydum. Ama va monitör ipsden daha net gibi duruyor. Ayarları mı tam yapamadım bilmiyorum. İps olanın daha net olması gerekmiyor mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20241120_003734.jpg

Msi 256f modelini aldım. Eski va monitörümü de 2. monitör olarak yana koydum. Ama va monitör ipsden daha net gibi duruyor. Ayarları mı tam yapamadım bilmiyorum. İps olanın daha net olması gerekmiyor mu?

Alıntıyı görüntüle
Netlik farkı yok ki aralarında, renk farkı var sadece.
IPS gerçeğe daha yakın renk verir, VA ya göre.
VA da güzel renk ayarı yaparsan IPS ile %80-90 aynı renkleri görebilirsin. (Samsung CRG5 ile denemiştim IPS monitörüm ile aynı gösteriyordu reknleri)
Bir de görüş açısı farkı olur, sağdan soldan baktığında renkler hafif soluk gözükebilir VA da.
Bir de kontrast farkı var, IPS lerde 1000:1 gibi bir oran oluyor genellikle. VA panellerde 3000:1, 3500:1, 4000:1 gibi gidiyor.

Renk ayarı sıcakta olabilir mi?

Netlik farkı yok ki aralarında, renk farkı var sadece.
IPS gerçeğe daha yakın renk verir, VA ya göre.
VA da güzel renk ayarı yaparsan IPS ile %80-90 aynı renkleri görebilirsin. (Samsung CRG5 ile denemiştim IPS monitörüm ile aynı gösteriyordu reknleri)
Bir de görüş açısı farkı olur, sağdan soldan baktığında renkler hafif soluk gözükebilir VA da.
Va olan curved hocam o yüzden hiç fark yok gibi

Alıntıyı görüntüle
aga şu wednesdayi nasıl yazdın bulamadım uygulamada

Renk ayarı sıcakta olabilir mi?
Güzel yere değinmişsin, biri daha sarı ton duruyor, sıcakta olabilir.
Bana göre insan psikolojisi soğuk renkleri daha netmiş gibi algılıyor, sıcak renkler olunca daha soft blurluymuş gibi sinema filmi etkisi canlanıyor kafamda.

Renk sıcaklığını "Warm" veya "User" yap. "User" seçeneğini seçersen, RGB değerlerini istediğin gibi ayarlayabilirsin. Eğer sıcak tonlar istiyorsan, kırmızı ve yeşil değerlerini biraz artırabilirsin. Gamma değerini genelde 2.2 olarak bırakmak iyi bir fikir. İstersen bunu biraz değiştirerek deneyebilirsin

aga şu wednesdayi nasıl yazdın bulamadım uygulamada
Rainmeter diye bi uygulama hocam. İnternete yazınca çıkıyor.

Renk sıcaklığını "Warm" veya "User" yap. "User" seçeneğini seçersen, RGB değerlerini istediğin gibi ayarlayabilirsin. Eğer sıcak tonlar istiyorsan, kırmızı ve yeşil değerlerini biraz artırabilirsin. Gamma değerini genelde 2.2 olarak bırakmak iyi bir fikir. İstersen bunu biraz değiştirerek deneyebilirsin
Kendi istediğim şekilde özelleştirdim hocam ama hala diğeri daha net gibi gözüktüğü için konuyu açtım. 4kyı çöpe mi attık diye düşünmeye başlamıştım

Güzel yere değinmişsin, biri daha sarı ton duruyor, sıcakta olabilir.
Bana göre insan psikolojisi soğuk renkleri daha netmiş gibi algılıyor, sıcak renkler olunca daha soft blurluymuş gibi sinema filmi etkisi canlanıyor kafamda.
Vallahi hocam soğuk olsun ya. O TNT panellerdeki ekşi renklerden bıktım yemin ederim :D

Kendi istediğim şekilde özelleştirdim hocam ama hala diğeri daha net gibi gözüktüğü için konuyu açtım. 4kyı çöpe mi attık diye düşünmeye başlamıştım
Hocam bende curved va dan msi 256f e geçtim kendime göre ayarladım renkleri daha iyi oldu

Walpaper engine da yok mu peki bilgin var mı?
Başka uygulama indirmek istemiyorum da

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,034
Üyeler
192,597
Son üye
Adamsemre9
Geri