Neler Yeni

Valorant fps düşmesi

erenddcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eren Dedecan
İ7 3770
GTX 1060 6GB
8GB RAM
512GB SSD

Bu sistemde oyunda ateş ettiğim esnada fps 100 lere hatta kaos sırasında 70 80 lere kadar düşüyor. Oyunu en düşük ayarda oynuyorum sadece bloom açık. 165hz monitör kullandığım için gsync açık olsa dahi fps 80 90 lara hatta 100e düşünce bile aşırı rahatsız ediyor. Hatta oyunda 4-5 maç attıktan sonra bu sefer 5-6 saniyede bir fps droplanıyor. Sorunumu ne yaparsam yapayım çözemedim yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

spidkey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Furkan
Hocam imkaniniz var ise 8gb'lik bir ram daha eklemenizi oneririm sisteminize benim sisteminde ryzen 3 3100 ve gtx 1650 var 8gb olarak almistim daha sonradan ram'i 16gb yaptim arada baya bir fark oldu neredeyse 30fps'lik ancak droplanma sorunu sistemin isinmasindan dolayi kaynaklaniyor olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İ7 3770
GTX 1060 6GB
8GB RAM
512GB SSD

Bu sistemde oyunda ateş ettiğim esnada fps 100 lere hatta kaos sırasında 70 80 lere kadar düşüyor. Oyunu en düşük ayarda oynuyorum sadece bloom açık. 165hz monitör kullandığım için gsync açık olsa dahi fps 80 90 lara hatta 100e düşünce bile aşırı rahatsız ediyor. Hatta oyunda 4-5 maç attıktan sonra bu sefer 5-6 saniyede bir fps droplanıyor. Sorunumu ne yaparsam yapayım çözemedim yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.
Ve ayriyetten oyun ici ayarlardan fps'i sabitleyebilirsiniz fps droplanmasi icin klasik cozumu budur ancak sistemden, sisteme degisiyor ise yaramasi.

erenddcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eren Dedecan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sistem ısısını oyun esnasında test ettim maximum 74 dereceyi gördü. Isınmayla ilgili problemde değil 4+4 ram kullanıyorum zaten oyun esnasında rami tamamen kullanmıyor oyun

Serefcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Şerefcan Yilmaz
İ7 3770
GTX 1060 6GB
8GB RAM
512GB SSD

Sistem ısı ve kullanım değerlerine bakıp paylaşır mısın

spidkey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Furkan
sistem ısısını oyun esnasında test ettim maximum 74 dereceyi gördü. Isınmayla ilgili problemde değil 4+4 ram kullanıyorum zaten oyun esnasında rami tamamen kullanmıyor oyun
Sistemde virus vs. olabilir mi hocam oyun oynarken cpu ve gpu'nun kaci kullaniliyor

erenddcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eren Dedecan
Sistemde virus vs. olabilir mi hocam oyun oynarken cpu ve gpu'nun kaci kullaniliyor

fps ve ısı testleri resimdeki gibi sorunu bir türlü bulamadım

Ekler

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    859.9 KB · Hit: 53

Serefcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Şerefcan Yilmaz
Sanırım sorun ram işlemcin zaten ortalama 120-130 FPS oynatacak bir işlemci gibi gözüküyor

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Overclock, Oyun
Instagram
@cicekselcukk
Bellek ısınma modunda bile %79 görünüyor, 5v5 modda drop yemenin sebebi ram yetersizliğinden kaynaklı olabilir, aynı sorunu pek çok oyunda 8GB ram kullanırken yaşıyordum, normalde iyi oynarken bi anda drop yiyip 1-2 saniye sonra düzeliyordu.

erenddcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eren Dedecan
Bellek ısınma modunda bile %79 görünüyor, 5v5 modda drop yemenin sebebi ram yetersizliğinden kaynaklı olabilir, aynı sorunu pek çok oyunda 8GB ram kullanırken yaşıyordum, normalde iyi oynarken bi anda drop yiyip 1-2 saniye sonra düzeliyordu.
8gb ram var bilgisayarda windows ihtiyacın kadarını veriyor o ramin sanırım o yüzden %79da diye düşünüyorum daha fazalasına ihtiyaç olunca önbellekten veriyor

Ekler

• 1685876560855.png
    1685876560855.png
    41.7 KB · Hit: 37

spidkey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Furkan

fps ve ısı testleri resimdeki gibi sorunu bir türlü bulamadım
Arkadaslarin soyledigi gibi sorun ram zaten chrome tek basina rami yok ediyor. 8gb cok yetersiz kaliyor sisteme en az 16gb yap hocam

erenddcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eren Dedecan
Sanırım sorun ram işlemcin zaten ortalama 120-130 FPS oynatacak bir işlemci gibi gözüküyor
bu işlemcinin testlerine baktığımda 180-200 arası veriyor

Arkadaslarin soyledigi gibi sorun ram zaten chrome tek basina rami yok ediyor. 8gb cok yetersiz kaliyor sisteme en az 16gb yap hocam
bir diğer forumda sorunun ssdden kaynaklandığını söylediler bu mümkün olabilir mi ona göre elimdeki diğer ssdye sistemi kurup deneyeceğim

Serefcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Şerefcan Yilmaz
bu işlemcinin testlerine baktığımda 180-200 arası veriyor

bir diğer forumda sorunun ssdden kaynaklandığını söylediler bu mümkün olabilir mi ona göre elimdeki diğer ssdye sistemi kurup deneyeceğim
Öyle bir şeyin ihtimali yok SSD performans anlamında oyuna etki etmez sorunun ram dostum

Öyle bir şeyin ihtimali yok SSD performans anlamında oyuna etki etmez sorunun ram dostum
Sadece açılış hızını artırırsın

erenddcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eren Dedecan

Sadece açılış hızını artırırsın
ölüm kalım modunda ram kullanımını test edeceğim sonucu buraya gönderirim

orda da 10 kişi var zaten

Top Bottom