Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Yardım VC220 g3u PKTS sorununu nasıl çözebilirim?

EXODIA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Erkan Saraç
Selamun aleyküm arkadaşlar. Alt komşumda TT'nin VC220 g3u cihazı var. Sürekli bağlantı ve hız sorunu oluyor. Müşteri hizmetleri bir sorun olmadığını söylüyor fakat download pkts aşırı yüksek bir değerde. Bu yüzden sürekli modem kapatılıp yeniden açılıyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

EXODIA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Erkan Saraç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• IMG_9763-min.jpeg
    IMG_9763-min.jpeg
    3.5 MB · Hit: 14

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Hat zayıflamanız yüksek ; snr düşük. Hat kaliteniz bozuk olduğu için; hız düşüyor.
Ne yapabilirsiniz;
Farklı modemle deneme imkanınız varsa deneyin. Modemi uzun süredir kullanıyorsanız; farklı adaptörle deneyin.
Kablonuzda ek varsa; ek yerlerini yenileyin. Kablo ucu jakları yenileyin.
Bina içi kutudan kablonuzu kontrol edin; kablo ucu pas-korozyon varsa, kesip yeniden çakın,
Ya da tek parça- yekpare, eksiz, bakır kablo çekin. Kablo değişimi, hat kalitenizi yükseltebilir.
Sonuç alamazsanız; hızınızı düşürün.
Bunlardan da sonuç alamazsanız, port değişikliği talebinde bulunun.

EXODIA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Erkan Saraç
Hat zayıflamanız yüksek ; snr düşük. Hat kaliteniz bozuk olduğu için; hız düşüyor.
Ne yapabilirsiniz;
Farklı modemle deneme imkanınız varsa deneyin. Modemi uzun süredir kullanıyorsanız; farklı adaptörle deneyin.
Kablonuzda ek varsa; ek yerlerini yenileyin. Kablo ucu jakları yenileyin.
Bina içi kutudan kablonuzu kontrol edin; kablo ucu pas-korozyon varsa, kesip yeniden çakın,
Ya da tek parça- yekpare, eksiz, bakır kablo çekin. Kablo değişimi, hat kalitenizi yükseltebilir.
Sonuç alamazsanız; hızınızı düşürün.
Bunlardan da sonuç alamazsanız, port değişikliği talebinde bulunun.
Bugün bendede aynı sorun olmaya başladı. CRC hataları çok fazla. Dediğiniz gibi kablo uçlarını yeniden ayarladım,modem arayüzünden baktığımda 8.1 civarı snr margin değeri alıyordum şimdi baktığımda 7,9 civarında. Zyxel Vmg3625 t50b ve Multy M1 mesh sistem kullanıyorum. Vmg3625 cihazımda wifi kapalı,sadece dsl ile internet erişimi alabilmek için kullanıyorum,interneti eve Multy M1 ile dağıtıyorum.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Snr de ufak değişimler olabilir; o anki kullanıcı yoğunluğuna bağlı olarak. Mesh i devre dışı bırakıp bakın, salt modemden değerler nasıl diye.
Tek tek deneyerek sorunun kaynağını bulmaktan başka çare yok.

EXODIA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Erkan Saraç
Snr de ufak değişimler olabilir; o anki kullanıcı yoğunluğuna bağlı olarak. Mesh i devre dışı bırakıp bakın, salt modemden değerler nasıl diye.
Tek tek deneyerek sorunun kaynağını bulmaktan başka çare yok.
Müşteri hizmetleri ile görüşüp teknik destek talep ettim. Ev içinde kablo altyapısı yok, santralden gelen kablo rj11 ile direk cihaza gidiyor. Yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,901
Üyeler
172,568
Son üye
Burakdm
Top Bottom