Neler Yeni

VDSL2 Altyapı Ama Hız 0 Mbps

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,436
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Şöyle izâh edeyim; burası merkezden uzak ilçeye bağlı bir mahalle, burada öyle her 2-3 binanın önüne 1 pano koyulmuyor. Bildiğim kadarıyla mahallede pano yok, gelen telefon kablolarıyla mahalleye dağıtılıyor taa santralden buraya kadar. Fiber altyapı zaten evimin yakınından geçiyordu ama ben bağlı değildim, şimdi ekipler pano koydu ve santralden gelen telefon kablolarını kesip eve kadar olan kabloların hepsini panoya bağladıklarını söylediler. Bana mantıklı geldi açıkçası.
Bu dolabın olayı şu. Santral zaten dışarıya fiberle bağlıdır. Fakat siz santrale uzaksınızdır. Bu sistemde santralden o dolaba gelen bakır kablo iptal ediliyor. O dolaba kadar fiber kablo çekiliyor yani mini bir santral görevi görüyor. Dolaptan çıkan kablolar ise eski sistemdeki gibi normal bakır kabloyla devam.

ugurkrdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Uğur Karademir
Bu dolabın olayı şu. Santral zaten dışarıya fiberle bağlıdır. Fakat siz santrale uzaksınızdır. Bu sistemde santralden o dolaba gelen bakır kablo iptal ediliyor. O dolaba kadar fiber kablo çekiliyor yani mini bir santral görevi görüyor. Dolaptan çıkan kablolar ise eski sistemdeki gibi normal bakır kabloyla devam.
Pek anladığım söylenemez ama saha ekipleri bana söylediklerimin aynısı söyledi. Dolabın yerleştirildiği gün 1-2 saat adsl bağlantım tamamen koptu dedim, kopması normal mevcut adsl bağlantı kablolarınız
kesilip panoya bağlandı dediler.

Neyse cevaplarınız için teşekkür ediyorum, Türk Telekom bölge ve il müdürlüğü ile sürekli iletişime geçip rahatsız ederek işimi hallettirmeye ya da en azından doğru bilgi almaya çalışacağım. Konu kilitlenebilir.

Top Bottom