F/P açısından tercih edilebilir fakat TV bu. 2-3 senede bir almak istemediğimden dolayı Samsung 55Q70B modelini aldım ve şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Teknoloji şans işi ama LG ve Samsung gibi dünya devleri varken gidip de Vestel tercih etmem. Bakın kötü demiyorum; tam aksine F/P ama ben TV’de kaliteyi tercih ederim.
1 sene önce 55 inç TV almıştım Vestel'den. Abarttıkları kadar kötü bir marka değil. Sıkıntı yaşamadık hiç, servis ekibi de ilgili. (Vestel sponsorum değil keşke olsaydı )
O zaman televizyondan fazlasıyla anlayan biri olarak şöyle bir yorum yapayım;
Vestelin bir çok televizyonunu kullandım. Televizyon tamircisinde çalıştığım sıralarda çoğunlukla vestel televizyonları tamir ediyorduk. Vestelden sonra Samsung. Bu arada televizyon özellikleri vs. iyi olabilir fiyatına göre ama kesinlikle bu paralara gidip vestel almaktansa hi-level bile almayı yeğlerim. Marka takıntım kesinlikle yoktur ama eski bir tv teknik servisçi olarak bu çok çabuk bozulan tvlere asla para vermem. Evimizde de vestel kullanıyoruz 1 sene dolmadan ekran gitti yenisiyle değişim yapıldı yeniside 1 sene dolmadan ekran paneli sararmaya başladı tekrar garanti kapsamında yaptırdık. Sonra garantisi bitti geçen senelerde 800 lira bir paraya ekran kararma sorunu vardı onu yaptırdık ledleri falanda patlamıştı Yani kısacası paranızı çöpe atmak istiyorsanız bu markaya para verebilirsiniz. İstemiyorsanız vermezsiniz
Televizyondan fazla anlamam ama vestel 126 ekran kullanıyoruz. Alındığında haberim yoktu olsaydı aldirtmazdim. Bu fiyatta bir Televizyon nasil android olmaz anlamıyorum. Spotify falan indirecektim indiremiyorum çünkü kendi uygulama mağazasındaki uygulamaları indirebilirim sadece. Uygulama mağazasının radyodan farkı yok hiç adamakıllı uygulama yok. Kendi içinde yüklü YouTube netflix blue tv exxen prime video falan var. Televizyonun arayüzü çok kotu ara sıra takılmalar oluyor tarayıcı desen var ama kullanmamak için var. Tabi bir bilgisayar kalitesi beklemiyoruz ama yarı fiyatından daha az fiyatta onvo televizyonumuz da var benim gm 8 telefondan hızlı yahu. Android televizyon istediğim uygulamayı indirebiliyorum, televizyonu ses sistemi gibi kullanıyorum telefondan tv spotifya bağlanıyorum. Yani daha pahali vestelde bilinen markada nasil bunlar olmaz şaşırıyorum
Bence vestel almayın arkadaşlar. Özellikler çok iyi gözükebilir ama inanın olur olmadık yerde arıza veriyor. Biraz fazla verin gidin yine Samsung alın.
Benim ilk bilgisayarim vestel all in one pcydi,
ilk bozuk cikti degistirdik daha sonrada surekli servisde süründük pc akılalmaz derece kötüydü ve bir sonuca varmadık.
Sınıf arkadaşım vestel telefonların iyice pohpohlandığı dönemde( yerli milli herkes destek olsun moruk )telefon aldı sürekli kasar hıçbirsey yapmamazdi oda servise gidip duruyordu
Anneannem vestelin tüm beyaz eşyalarini kullanmıştır[ çamaşır makinesi ,bulaşık makinesi buzdolabi vs] kadin surekli uğrasip illah etti surekli bir sorun çıkiyordu cahil oldğu icin yerli milli diyerek evi tv a kadar vestel dizdi
Amcamda 2 model vestel kullandi ozellikleri iyi olsada panel ve malzeme kalitesi rezal bi o kadarda o uğraştı
Bu marka herzaman herseyin en ucuzunu alıp montajlıyip satıyor kalite vs aranmaz, belki siniflardaki akilli tahtalari görmüşundur onlarda aşiri derece kötü.
Yüksek ihtimal yandaş diye bu günlere kadar gelen bir firmadan bahsediyoruz az çok bilgim var merak etme
Bir tarafta vestel tv diger tarafta daha yeni çıkmis adı sanı belli olmayan bir markanin yari yariya daha kotu ürunu olsa 2 katı fiyati olsa yine ben vestel almam diğerini alirim
Vestel'in diğer ürünlerini istediğiniz kadar kötüleyebilirsiniz fakat TV konusunda yaptıkları kesinlikle reddedilemez. Özellikle şu an konusu geçen TV Qled ve Vestel'in amiral gemisi modellerinden. Tek sorunu Android ya da WebOS yerine kendi işletim sistemi olan QUİ menüyü kullanması fakat bi TV Box'a bakar her şey. Disney, Geforce Now gibi uygulamalar yok onun dışında Youtube, Amazon Prime gibi uygulamaların hepsi var.
Onun dışında Vestel yerine tercih etmeyi planladığınız Hi-Level'ları ise tahmin edin hangi firma üretiyor? Aaa olaya bak Vestel ve Atmaca Elektronik. Atmaca elektronik aynı zamanında bazı Samsung modellerini de üretmiş bir firma. Toshiba ve Daewoo marka TV'leri de Vestel üretiyor.
Kötü ürünü var mıdır? Kesinlikle. Kötü yönleri var mıdır? Olmaz olur mu tabii ki var. Zamanında bazı anakart modellerine güncelleme çıkarmayarak çok büyük hata ettiler, Android tabanlı TV'lere güncelleme desteğini uzun uzun vermeyerek hata ettiler. Ya da bazı modellerinde Panda ya da CHOT marka panel kullanarak risk aldılar. Fakat bunlar diğer markalarda yok mu? Var. Samsung'un 7000 serisi televizyonlarının panelleri servislerde hep. Ya da TCL'in C725 modeli zamanında panel ile ilgili bazı sorunlar yaşatmadı değil. Adem Helvacı'nın videolarını izlerseniz görürsünüz zaten. O da Vestel'in bazı konularda fiyatına göre çok iyi olduğunu ve daha iyisi de olabileceğini söyler. Zamanında teknik servislerde çalışmış oldukça deneyimli birisi görüşlerini kesinlikle dikkate almak lazım. Ki buraya yazdığım çoğu şeyden belki daha önce bahsetmiştir bile.
Yani kısaca teknoloji şans işidir. Gördüğünüz gibi Samsung bile çok hatalı ürün üretiyor. Sırf siz üç beş televizyonda sorun yaşadınız diye aynı üründen yüzbinlerce satan markanın tamamı kötü değil. Üstelik hangi modellerden bahsettiğinizi de bilmiyoruz. Kronik sorunlu seriler ya da fiyat açısından uygun olduğu için teknik açıdan da kısılmış modeller olabilir. Bu bahsettiğimiz Q9900 gerçekten amiral gemisi güçlü bir model. HDR10, Pixellence, Memc, JBL ile çalışılmış ses sistemi ne ararsan var. Sorun çıkarma ihtimalini geçtim yanlış hatırlamıyorsam LG marka QLED panel kullanıyor. Hadi Vestel'e güveniniz yok LG'ye neden yok? Hadi gidip en ucuz kalitesiz panel kullanan televizyona güvenmeyebilirsiniz. Fakat iyi bir panel üreticisi ile çalışılmış iyi bir televizyon. Kötü televizyonları yok mu? Vardır mutlaka. Fakat sırf siz sıkıntı yaşadınız diye bu televizyona da kötü denilemez.
Vestel'in diğer ürünlerini istediğiniz kadar kötüleyebilirsiniz fakat TV konusunda yaptıkları kesinlikle reddedilemez. Özellikle şu an konusu geçen TV Qled ve Vestel'in amiral gemisi modellerinden. Tek sorunu Android ya da WebOS yerine kendi işletim sistemi olan QUİ menüyü kullanması fakat bi TV Box'a bakar her şey. Disney, Geforce Now gibi uygulamalar yok onun dışında Youtube, Amazon Prime gibi uygulamaların hepsi var.
Onun dışında Vestel yerine tercih etmeyi planladığınız Hi-Level'ları ise tahmin edin hangi firma üretiyor? Aaa olaya bak Vestel ve Atmaca Elektronik. Atmaca elektronik aynı zamanında bazı Samsung modellerini de üretmiş bir firma. Toshiba ve Daewoo marka TV'leri de Vestel üretiyor.
Kötü ürünü var mıdır? Kesinlikle. Kötü yönleri var mıdır? Olmaz olur mu tabii ki var. Zamanında bazı anakart modellerine güncelleme çıkarmayarak çok büyük hata ettiler, Android tabanlı TV'lere güncelleme desteğini uzun uzun vermeyerek hata ettiler. Ya da bazı modellerinde Panda ya da CHOT marka panel kullanarak risk aldılar. Fakat bunlar diğer markalarda yok mu? Var. Samsung'un 7000 serisi televizyonlarının panelleri servislerde hep. Ya da TCL'in C725 modeli zamanında panel ile ilgili bazı sorunlar yaşatmadı değil. Adem Helvacı'nın videolarını izlerseniz görürsünüz zaten. O da Vestel'in bazı konularda fiyatına göre çok iyi olduğunu ve daha iyisi de olabileceğini söyler. Zamanında teknik servislerde çalışmış oldukça deneyimli birisi görüşlerini kesinlikle dikkate almak lazım. Ki buraya yazdığım çoğu şeyden belki daha önce bahsetmiştir bile.
Yani kısaca teknoloji şans işidir. Gördüğünüz gibi Samsung bile çok hatalı ürün üretiyor. Sırf siz üç beş televizyonda sorun yaşadınız diye aynı üründen yüzbinlerce satan markanın tamamı kötü değil. Üstelik hangi modellerden bahsettiğinizi de bilmiyoruz. Kronik sorunlu seriler ya da fiyat açısından uygun olduğu için teknik açıdan da kısılmış modeller olabilir. Bu bahsettiğimiz Q9900 gerçekten amiral gemisi güçlü bir model. HDR10, Pixellence, Memc, JBL ile çalışılmış ses sistemi ne ararsan var. Sorun çıkarma ihtimalini geçtim yanlış hatırlamıyorsam LG marka QLED panel kullanıyor. Hadi Vestel'e güveniniz yok LG'ye neden yok? Hadi gidip en ucuz kalitesiz panel kullanan televizyona güvenmeyebilirsiniz. Fakat iyi bir panel üreticisi ile çalışılmış iyi bir televizyon. Kötü televizyonları yok mu? Vardır mutlaka. Fakat sırf siz sıkıntı yaşadınız diye bu televizyona da kötü denilemez.
ama alamadim 65 inc almistim uzun suredir teslim etmedikleri icin 55 inc aldim, 65 inci iptal ettim ,ticari dediler iptal ettiler vatan bilgisyaar alamadik hic sacma bi sekilde
Aynı tvyi aldım.Yaklaşık 2 aydan fazla oluyor. Ben çok üst düzey istekleri olan bir tv izleyicisi değilim.(Bazı arkadaşlar maç izlerken topun gölgesini görüyormuş 60hz tvlerde. Ben o tarz bir göze malesef sahip değilim.) Maç dizi film izliyorum sadece. Ses sistemi, görüntü kalitesi olarak gayet beni tatmin etti açıkçası. Alırken çok araştırarak almıştım. Burada yazan arkadaşlara çok kulak asmayın. Her konunun uzmanı arkadaşları dinlemektense adem helvacı gibi abilerimizi dinleyin. Tvde ki ses sistemi JBL partnerliğinde ayrıca panel LG QLED bir panel. Kim ne kadar kullanır bilinmez ama birçok özelliği var. Bunları zaten tvnin tanıtımında görebiliyosunuz. HDR10, Pixcellence gibi gibi. Tvnin bence tek eksiği android olmaması fakat 1000 liraya en kral androidden bile android oluyor tvler. Bir box almaya bakar. Sizin yakaladığının fiyattan daha yükseğe almıştım. Bu fiyatı görünce ''hadi bee'' dedim açıkçası