Neler Yeni

Vestele 5000 TL yatırırsam ne kadar temettü gelirim olur ?

KirliKill

80+ Silver
Vestel 2021 yılı için %18.39 oranında temettü dağıtımını brüt 7,37 TL ve net 5,98 TL dağıtacak ve 3 eşit parçada vestel temettü dağıtımı yapacaktır. Vestel genel kurulunda alınan karar tarihlerinde VESTL hissesi ile güne başlayan yatırımcılar vestel temettü 2021 yılı dağıtımından faydalanacaktır. -Google alıntı

ben hiç anlamam bu işlerden. vestel temettüyü en fazla veren ve 2 ayda bir veren bir şirket. ben 5000 tl lik hisse alsam bana ne kadar temettü sağlar ?

anlık vestelin 1 hissesi 29,2 tl

EmreTRk

80+ Bronze
Vestel 2021 yılı için %18.39 oranında temettü dağıtımını brüt 7,37 TL ve net 5,98 TL dağıtacak ve 3 eşit parçada vestel temettü dağıtımı yapacaktır. Vestel genel kurulunda alınan karar tarihlerinde VESTL hissesi ile güne başlayan yatırımcılar vestel temettü 2021 yılı dağıtımından faydalanacaktır. -Google alıntı

ben hiç anlamam bu işlerden. vestel temettüyü en fazla veren ve 2 ayda bir veren bir şirket. ben 5000 TL lik hisse alsam bana ne kadar temettü sağlar ?

anlık vestelin 1 hissesi 29,2 TL
Temettü yatırımı yapmak istersen koyduğun parayı unutman gerekir. Şirket hisselerinin değer kazanıp kaybetmesine göre ortalama yıllık 700-800 tl bir getirin olucaktır (oranlarına bakmadım dediğine göre konuşuyorum) ancak yatırım yaptığın zaman sürekli tkip etmen gerekicektir. Bunun yerine temettü fonları var senin yerine paranı en çok temettü veren şirketlere yatırıyor ve buradan sana hem temettü karı veriyor hemde ana paranı arttırıyor. Uğraşamam dersen fon daha mantıklıdır bir araştır derim.

YTD

Son düzenleme:

KirliKill

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Temettü yatırımı yapmak istersen koyduğun parayı unutman gerekir. Şirket hisselerinin değer kazanıp kaybetmesine göre ortalama yıllık 700-800 TL bir getirin olucaktır (oranlarına bakmadım dediğine göre konuşuyorum) ancak yatırım yaptığın zaman sürekli tkip etmen gerekicektir. Bunun yerine temettü fonları var senin yerine paranı en çok temettü veren şirketlere yatırıyor ve buradan sana hem temettü karı veriyor hemde ana paranı arttırıyor. Uğraşamam dersen fon daha mantıklıdır bir araştır derim.
zaten en çok temettü veren şirket Vestel. iki ayda bir veriyor 5000 tl den iki ayda toplam 400 tl verir mi ?

EmreTRk

80+ Bronze
zaten en çok temettü veren şirket Vestel. iki ayda bir veriyor 5000 TL den iki ayda toplam 400 TL verir mi ?
Vesteli takip etmediğim için dağıtım periyotlarını vs. bilmiyorum ama bunlar yıldan yıla değişebilir. Sen 2 ay içinde vericeği miktardan ziyade yıllık vereceği miktara odaklan. Ancak şişmiş bir şirketi sırf temettü için almak anaparadan kaybettireceği için riskli olacaktır (vestel için konuşmuyorum)

Şirketin pd/dd ve f/k ornlarını kontrol ederek şirketin şişip şişmediğini kontrol etmen gereki. Baktığım zaman 1.16 pd/dd ve 4.69 f/k oranı görüyorum ve bu hissenin şişmediği anlamına geliyor. Zaten vestel gibi büyük şirketler kolay kolay şişmezler ancak dediğim gibi 2-2.5 yıl altındaki periyotlarda paranı daha mantıklı yerlerde değerlendirebilirsin.

YTD

KirliKill

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vesteli takip etmediğim için dağıtım periyotlarını vs. bilmiyorum ama bunlar yıldan yıla değişebilir. Sen 2 ay içinde vericeği miktardan ziyade yıllık vereceği miktara odaklan. Ancak şişmiş bir şirketi sırf temettü için almak anaparadan kaybettireceği için riskli olacaktır (vestel için konuşmuyorum)

Şirketin pd/dd ve f/k ornlarını kontrol ederek şirketin şişip şişmediğini kontrol etmen gereki. Baktığım zaman 1.16 pd/dd ve 4.69 f/k oranı görüyorum ve bu hissenin şişmediği anlamına geliyor. Zaten vestel gibi büyük şirketler kolay kolay şişmezler ancak dediğim gibi 2-2.5 yıl altındaki periyotlarda paranı daha mantıklı yerlerde değerlendirebilirsin.

YTD
knk zaten ben çocuğum15 yaşındayım abbamdan para almak yerine kendimce minik bi maaşım olsun diyorum

EmreTRk

80+ Bronze
knk zaten ben çocuğum15 yaşındayım abbamdan para almak yerine kendimce minik bi maaşım olsun diyorum
Bende aynı senin yolundan geçtim. 13-14 yaşında borsaya başladım, arkadaşlarım sigara içip alkol kullanırken ben borsada kendimi geliştiriyordum şuanki durumlarımız belli :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,046,772
Üyeler
166,080
Son üye
Quaresmasever