herhalde victus-15 ile alakalı. Kötü kasa konumlandırması ve kalitesi vb. yüzünden güzel termal çözümler sunamıyor. Her şey yeni fişleri felan da elimde 30-35k arasına satıp yeni bir laptopa geçmeyi düşünüyorum.Haklisinız. AMD de bazı modelleri ayrı dert. İntel 12500h için şaşırdım dediklerinize. 12450h in ısınmayan halı diyorlardı
Arkadaşlar throttle stop önerip durmayın. Base değerleri PL1: 45w ve PL2: 95w , ben bunu 35 e 42 de kullanıyorum. Watt limitleme konusunda tecrübem var.Throttlestop ile 40W civarı bir sınır koymayı deneyin. Bu modellerde PL2 değeri 60W ile sınırlı diye biliyorum. Koyduğunuz sınır 50 civarlarındaysa belki o yüzden etkisini görmemişsinizdir.
Hocam o zaman macun yenilemekten başka çare gözükmüyor. Zaten yeterince kısıtlamışsınız. Muhtemelen işlemci macunu pumpout olmuş. Cihazın soğutma tasarımı da iyi değil ama yine de sıcaklıklar yüksek gibi.herhalde victus-15 ile alakalı. Kötü kasa konumlandırması ve kalitesi vb. yüzünden güzel termal çözümler sunamıyor. Her şey yeni fişleri felan da elimde 30-35k arasına satıp yeni bir laptopa geçmeyi düşünüyorum.
Arkadaşlar throttle stop önerip durmayın. Base değerleri PL1: 45w ve PL2: 95w , ben bunu 35 e 42 de kullanıyorum. Watt limitleme konusunda tecrübem var.
pumpout nedir hocam? Bilgisayarı alalı daha 4 ay oluyor hemen termal macun yenilemesi ister mi? Bilgisayarı aktif kullandığımdan dolayı yazın servise göndermeyi planlamaktayım.Hocam o zaman macun yenilemekten başka çare gözükmüyor. Zaten yeterince kısıtlamışsınız. Muhtemelen işlemci macunu pumpout olmuş. Cihazın soğutma tasarımı da iyi değil ama yine de sıcaklıklar yüksek gibi.
Viskozitesi yüksek termal macun kullanılmadığında bu sorun oluyor. Fabrikasyon olarak kötü bir macun kullanılmış olabilir. Laptoplara genelde biraz daha koyu kıvamlı macun sürülmesi gerek.pumpout nedir hocam? Bilgisayarı alalı daha 4 ay oluyor hemen termal macun yenilemesi ister mi? Bilgisayarı aktif kullandığımdan dolayı yazın servise göndermeyi planlamaktayım.
4 ayda olmaz. Kış ayında isiniyorsa yazın tahmin edemiyorum. Stand ile ya da fan çıkışlarında boşluk ile hava akışı arttırılabilirpumpout nedir hocam? Bilgisayarı alalı daha 4 ay oluyor hemen termal macun yenilemesi ister mi? Bilgisayarı aktif kullandığımdan dolayı yazın servise göndermeyi planlamaktayım.
Diğer bir konu daha açmıştım da orada detaylıca anlattım o popüler olmamış. Time spy testi yapmıştım, hava akışı olabilecek en iyi seviyede iken.4 ayda olmaz. Kış ayında isiniyorsa yazın tahmin edemiyorum. Stand ile ya da fan çıkışlarında boşluk ile hava akışı arttırılabilir