Yardım VodafoneNET Hız Sorunu

whitexd

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhaba,

Uzun zamandır VodafoneNET kullanıcısıyım.Yaklaşık 5-6 ay önce kullandığım HG531 model modemim şimşek çakması nedeniyle arıza yaptı.Sonrasında modemi değiştirmek zorunda kaldık ve HG531s model modem takıldı.Önceki modemimde 16mbps hız alırken modemi değiştirdiğimde hızım 6mbps ye düştü.Müşteri hizmetlerini birçok kez aradım her seferinde sonuç aynı.Arayüzde modeme verilen hız altyapımın desteklediği gibi 18mbps fakat gerçekler ne yazık ki öyle değil.Yeniden kurulum yaptım fakat durum aynı.Ben mi hata yapıyorum yoksa bilmediğim bir ayar mı var?
Cevaplarınızı bekliyorum

Ekler

• resim_2021-01-27_145022.png
    resim_2021-01-27_145022.png
    34.2 KB · Hit: 40
  • speedtest.png
    speedtest.png
    39.9 KB · Hit: 49
Arayüzde modeme verilen hız altyapımın desteklediği gibi 18mbps fakat gerçekler ne yazık ki öyle değil.Yeniden kurulum yaptım fakat durum aynı.Ben mi hata yapıyorum yoksa bilmediğim bir ayar mı var?

Öncelikle modeme reset atmayı dene. Olmaz ise internet ile ilgili sürücülerini kontrol et.

Modemden kaynaklı olabilir bu arada. Dediklerim işe yaramaz ise sorun modem demektir.

Merhaba,

Uzun zamandır VodafoneNET kullanıcısıyım.Yaklaşık 5-6 ay önce kullandığım HG531 model modemim şimşek çakması nedeniyle arıza yaptı.Sonrasında modemi değiştirmek zorunda kaldık ve HG531s model modem takıldı.Önceki modemimde 16mbps hız alırken modemi değiştirdiğimde hızım 6mbps ye düştü.Müşteri hizmetlerini birçok kez aradım her seferinde sonuç aynı.Arayüzde modeme verilen hız altyapımın desteklediği gibi 18mbps fakat gerçekler ne yazık ki öyle değil.Yeniden kurulum yaptım fakat durum aynı.Ben mi hata yapıyorum yoksa bilmediğim bir ayar mı var?
Cevaplarınızı bekliyorum
Aynı model modem kullanıyorum benimde sonuçlarım tıpatıp aynı sizinle.
Benim altyapım en fazla 14 mbps destekliyor. Evde 16 paketini kullanıyorum banada 6 en fazla 7 mbps hız veriyorlar. Ama nedense altyapım 14 mbps desteklerken bana 6 7 vermeleri ilginç.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,186
Üyeler
190,871
Son üye
Yakışıklı Kratos
Geri