Neler Yeni

WD SN580 yerine Kingston Renegade tercih etmeli miyim?

BBSQ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Savaş Talha
Merhabalar, 1TB SSD almayı düşünüyorum, birçok modele baktım ama SN580 de karar kıldım, 600 TBW yazma ömrünün olması, 600K IOPS rastgele okuma 750k IOPS rastgele yazma değerinin olması ve 4000 MB/s sıralı okuma yazma hızlarından dolayı bu SSD'yi almayı düşünüyorum. DRAM olan Kioxia G2 ve XPG S40G modellerini de düşündüm ancak biraz araştırdığımda bir çok kişi ömürlerinin hızlı azaldığından ve ısındığından şikayet etmiş, bundan dolayı bu iki SSD yi düşünmüyorum. SSD'ye Android Studio, Virtualbox, Blender, Pycharm ve bir kaç mühendislik programı kurulu olacak, işletim sistemini ve bir kaç oyun da kurulu olacak.

DRAM'in olmamasının eksikliğini hisseder miyim, 400 TL Daha ucuz bir model olan ADATA Legend 850 Lite veya 800 TL pahalı olan üst SSD'lerden biri olan Kingston Renegade'de alabilirim ama bu iki model fiyat farkına değecek kadar fark yaratır mı?

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ahmet Berat
SN580 Dram i olmasa bile sağlam bir Hmb ye sahip. Adata Legent ı ele.
Onun dışında şu model de iyidir
Renegade ise bu saydıklarımdan daha iyi bi rmodel. Renegade seviyesi ömürlük yatırım oluyor. Yanlışım yoksa yazılımda SSD hızları kendilerini gösteriyor. Bütçeni aşırı yormayacaksa Renegade alabilirsin.

BBSQ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Savaş Talha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler, Sandisk Extreme'i aynı şeyi düşünmüşdüm, düzgün satıcısı bulunmayan SSD'yi kesinlikle almam zaten, güvenilir satıcılı olan bir yerde de hemen hemen kingston fiyatına geldiğinden yine kingstonu tercih ederim, şu anlık SN580'i düşünüyorum, HMB'sinin iyi olduğunu bir kaç yerde daha okumuştum ancak şu kısım beni biraz endişelendiriyor, şu an Crucial BX500 DRAM'siz Sata SSD kullanıyorum, aynı anda birkaç işlem yapıyorum ve özellikle Render alırken Chrome kullanmak gibi başka bir şey yapmaya çalıştığımda anlık donmalar oluyor, yine dosya kopyalarken bile Chrome kullanınca ya da Emulatör açıkken kod derleyince vs aynı problem oluyor. Sorunun SSD den kaynaklandığına dosya kopyalarken OBS kaydı aldığımda kopyalam hızı 0'a inip bir kaç saniye geçip OBS kaydı durdurulup kopyalama işlemine devam edildiğinden dolayı eminim. Bu sorunlar SSD'nin DRAM'siz olduğundan dolayı mı kaynaklanır, yada dolu olduğu için mi emin olamadığımdan da biraz kingstona yöneldim, bu konu hakkında bilginiz var mı?

Top Bottom