Neler Yeni

💻Web sitesi kurmak için yazılım dili bilmek şart mı?

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Üç adet sorum var cevaplarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
1-Web sitesi kurmak için yazılım dili bilmek şart mı?
2-Şart değilse kurduktan sonra geliştirmek için şart mıdır?
3-Ve web sitesi kurduktan sonra nasıl kazanç sağlarım? Tıklanmaya göre mi?

not: konuyu açacak yer bulamadım, yanlış yere açmış olabilirim.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Paran varsa sadece doğru yere harcasan bile yeter.
Wix gibi siteler vardı mesela ama onlara para vermen gerekiyor.

redlove

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
.

şart tabi HTML,CSS, bi kaç tane daha var adını hatırlayamadım JAVASC de olabilir

Enesm06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Enes

1.si hiç gerek yok sadece çok ufak tefek şeyler var onlara yazılım bile denmez. O yüzden blogger ile tecrübe kazanmak adına bununla başlayabilirsin
2.si blogger ile devam edecdgin için yine şart değil hazır ücretsiz tema uzerinden ufak tefek yerlerinde oynamalar yaparak kendine ait site kurmuş olursun
3.sü kazancın senin girdiğin iceriklere bağlı ve kendine aitmi yoksa baska sitelerden kopyala yapıstirmi yapiyorsun gibi gibi etkenler önemli

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.si hiç gerek yok sadece çok ufak tefek şeyler var onlara yazılım bile denmez. O yüzden blogger ile tecrübe kazanmak adına bununla başlayabilirsin
2.si blogger ile devam edecdgin için yine şart değil hazır ücretsiz tema uzerinden ufak tefek yerlerinde oynamalar yaparak kendine ait site kurmuş olursun
3.sü kazancın senin girdiğin iceriklere bağlı ve kendine aitmi yoksa baska sitelerden kopyala yapıstirmi yapiyorsun gibi gibi etkenler önemli
Yukarıdaki arkadaş yazılım gerekli demiş ama siz gerekli değil diyorsunuz. Peki öyleyse, yazılım bilgim olmadan websitesi açmak nasıl bir adım izlemem gerekiyor?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
HTML(PHP),CSS,JS.

Bunları bilmen yeterli.

Eğer sitende bir sorunla karşılaşırsan öğrenmen çok daha iyi olur. Ayrıca satın aldığın temayı değiştirmek için veya kendin tema yaratmak içinde bunlar gerekli.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Yukarıdaki arkadaş yazılım gerekli demiş ama siz gerekli değil diyorsunuz. Peki öyleyse, yazılım bilgim olmadan websitesi açmak nasıl bir adım izlemem gerekiyor?
JavaScript Css ve html biliyorsan harika işler yaparsın(bedava). Ama bilmiyorum ve uğraşamam diyorsan alternatifler mevcut.

Enesm06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Enes
Emin ol benimde yazılımla alakalı bilgim yok ve bir sürü siteler actim kapattım. Ne üzerine site kuracağıni belirler ornegım otomobil mi yoksa oyun haberleri gibi gibi bunu netleştir sonra bloggerden o belirledigin içerige uygun bir alan adı kur. Sonrada hazır temalara bak, youtubedan örneğin bloggerda logo nasıl degistirilir diye arat ve yap. Ben ilk başlarken bu şekilde başladim sonrası gelir zaten merak etme.
Dip not; gülücük atan arkadaş neye atiyorsun söylede bende güleyim

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
1-Hayır.
2-Hayır.
3-Site tıklaması değil site üzerindeki reklamlara tıklamaya göre kazanıyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Site açmayı düşünüyorsan acuk paraya kıy ve .com ve hosting al. Faydasını görürsün.

_Hakk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,385
İsim
İbrahim Hakkı Ergin
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Instagram
web_tas
Steam
hakkiergin
Discord
İbrahim Hakkı Ergin#4142
Tabi ki bilirsen iyi olur ama wordpress vs. gibi şeylerden de kurabilirsin

Geliştirmek derken maksadınızı anlayamadım
Reklamlarla reklam tıklanmalarıyla kazanabilirsin

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ya wordpress blogger tarzı yerlerden hazır site kuracaksın.
Ya sa HTML CSS JavaScript ile frontend yazacaksın. Backend tarafında da Java .net Node js kullanabilirsin. HTML css js tek başına yeterli değil.
Açıkçası söyleyeyim boyunu aşar bunlar.Adam akıllı bir backend yazmak aylar sürer. Hem de tek başına. Yazdıklarımı tam anlamıyla bilirsen 10-15 K dan aşağı çalışmazsın

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
1)Kesinlikle şart değil
2)Sıfırdan yazmayı bilmesen de, hazır bir kod üzerinde ufak tefek düzenlemeler yapabilirsen faydasını görüsün. Zaten bu işten para kazanmaya başlarsan devamı gelir, bir şekilde öğrenirsin.
3)Tam bir fikrim yok malesef

Benim şahsi tavsiyem, Wordpress en pratik ve hızlı yoldur, fakat sanırım bazı site özellikleri ücretli. Tamamen ücretsiz olsun diyorsan en güzel alternatif bence Joomla.

Joomla ile sıfırdan kod yazmadan, sadece internetten bulduğun hazır kodları indirip düzenleyerek site yapabilirsin. Sana tavsiyem önce kendi bilgisayarına local server kur (internette rehberler var) sonra joomla kaynak kodlarini indir (tamamen ucretsiz ve açık kaynak kodludur), local serverine yükle, sonra sitenin konusuyla uyumlu güzel bir tema bul (çoğu ücretsiz, en güzelleri max 3-5$) ve siteni geliştirmeye başla. Yayinlanacak duruma gelince at flasha, evine yakin bir hosting firmasına gidip hosting satın al ve servere yuklemek icin yardimci olmalarini rica et. Tam bu anlattığım şekilde 5 sene önce haber sitesi yapıp yayınlatmıştım (zerre kodlama dili bilmeden). Tek ihtiyacın olan şey, takıldığın noktalarda çözüm bulabilmek için iyi bir İngilizce, çünkü joomla ile ilgili Türkçe kaynak/rehber malesef çok az.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
1- Değil
2- Değil
3- Reklam alarak.

Top Bottom