Neler Yeni

Wifi de hız yavaşlayınca ethernette hız yavaşlar mı?

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Şöyle bahsedeyim. Bu arada söylediklerimin hiçbiri internet sağlayıcısı kaynaklı değil. Mesela x modeminden 2 kişi wifi dan internet alıyor. Birisi hunharca 1080p video izliyor diyelim. Diğer wifi kullanıcısında hız yavaşladı. 3. Kişi bilgisayarına ethernet takarak internet alıyor (bir modemden değil odasındaki ethernet girişinden alıyor.) Onda hız yavaşlar mı?

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Şöyle bahsedeyim. Bu arada söylediklerimin hiçbiri internet sağlayıcısı kaynaklı değil. Mesela x modeminden 2 kişi wifi dan internet alıyor. Birisi hunharca 1080p video izliyor diyelim. Diğer wifi kullanıcısında hız yavaşladı. 3. Kişi bilgisayarına ethernet takarak internet alıyor (bir modemden değil odasındaki ethernet girişinden alıyor.) Onda hız yavaşlar mı?
Evet tüm kullanıcılar etkilenir. Ama Wifi'dan bağlı olanlar daha çok etkilenir. Modemin arayüzünden wifi ile bağlananların hızını düşürebilirsiniz. Böylece ethernet ile bağlanan cihaz dahada hızlanır.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet tüm kullanıcılar etkilenir. Ama Wifi'dan bağlı olanlar daha çok etkilenir. Modemin arayüzünden wifi ile bağlananların hızını düşürebilirsiniz. Böylece ethernet ile bağlanan cihaz dahada hızlanır.
teşekkür ederim.

ultrAslan

80+ Bronze
bunun önüne geçmek için çift işlemcili modemler var onlara bakabilirsin bildiğim bir modem asus ac-68u.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
bunun önüne geçmek için çift işlemcili modemler var onlara bakabilirsin bildiğim bir modem asus ac-68u.
Anladım. Şuan modem alır mıyım bilmiyorum ama bakarım. Yeniden teşekkür ederim

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Sefa
Benim şimdiye kadar gözlemlerime göre wifi ile bağlanmak hızı etkilemiyor, ping'i etkiliyor. Yani wifi ile hız yavaşsa ethernette de hız yavaş oluyor bende. Tabii doğrusu nedir bilemem. Dediğim gibi bu sadece benim gözlemlerim

ultrAslan

80+ Bronze
Benim şimdiye kadar gözlemlerime göre wifi ile bağlanmak hızı etkilemiyor, ping'i etkiliyor. Yani wifi ile hız yavaşsa ethernette de hız yavaş oluyor bende. Tabii doğrusu nedir bilemem. Dediğim gibi bu sadece benim gözlemlerim

aslında çekimle alaklı olan bir durum. kabloluya göre hızıda pingide etkiliyor. modemin yanında kablosuz bağlanırsan gözle göreceğin fark olmaz mesafe oldukça sorunlar başlar.

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Sefa
aslında çekimle alaklı olan bir durum. kabloluya göre hızıda pingide etkiliyor. modemin yanında kablosuz bağlanırsan gözle göreceğin fark olmaz mesafe oldukça sorunlar başlar.
evet doğrudur benim modem ile pc arasında 2 metre falan mesafe var. Etkileyecek kadar çok değil

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
ama hiç yük altında değilken 24 mbps internetin varsa 24 ü alıyorsun gibi düşün. Yük altında olunca ki durumdan bahsediyorum. Ethernet ile bağlı olan kişi modeme de bağlı değil sadece odasındaki ethernet girişinden interneti alıyor. Ben ilk önce şöyle düşündüm internet kablolardan evdeki odalardaki diğer ethernet portlarına gidiyor ve bir tanesini modem alıyor. İki kişi kullanırken hız bölünüyor 12 12 diye birisi hunharca kullanırken diğer wifi kullanıcısının hızı düşüyor. Modemle alakası olmayan odasındaki ethernet girişinden internet alanda bir sorun oluşmaz diye düşünmüştüm

Top Bottom