QoS bant genişliği yani hız sınırlama ayarıdır. Onu zaten açmışsınız. Ekstra başka bir menü olması lazım QoS ayarlarını özelleştirebileceğiniz.burdaki seneçeneklerden hangisi hız anlayamadım ben wifi hızını sınırlandırmak istiyorum.
wifi arayüzünde böyle bir sekme yok ya da ben bulamadımQoS bant genişliği yani hız sınırlama ayarıdır. Onu zaten açmışsınız. Ekstra başka bir menü olması lazım QoS ayarlarını özelleştirebileceğiniz.
wifi arayüzünde böyle bir sekme yok ya da ben bulamadım
wifi modeli HG531s V1
bütün menülere girdim fakat dediğiniz gibi qos u aktif ettiğim yer dışında hiç bir yerde qos yazısı yokAlıntıyı görüntüle
Attığın fotoğrafta dediğim yeri açmışsın. Bu QoS u ekstra yönetebileceğin bir menü olması lazım.
Alıntıyı görüntüleMesela benim Asus modemimde Trafik Yöneticisi menüsünde QoS ayar menüsü geliyor.
O zaman modeminiz QoS u özelleştirme işlevine sahip değil. Wifi deki QoS u açmak dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi duruyor. QoS u açtığınızda aynı anda ağa bağlı olan cihazlara eşit şekilde hız sağlar ve modeminze gelen hızın tamamını kullandırtmaz.bütün menülere girdim fakat dediğiniz gibi qos u aktif ettiğim yer dışında hiç bir yerde qos yazısı yok
ben pc de kablolu bağlanıyorum wifi çok kulanılmıyor o yüzden wifiyi kısıtlamak istiyorum qos u aktif etmek bu işe yarar mı peki ?O zaman modeminiz QoS u özelleştirme işlevine sahip değil. Wifi deki QoS u açmak dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi duruyor. QoS u açtığınızda aynı anda ağa bağlı olan cihazlara eşit şekilde hız sağlar ve modeminze gelen hızın tamamını kullandırtmaz.
Yarar diye düşünüyorum. Ayrı olarak wifi sizin kablolu bağlantıdaki hızınızı çok etkilemez. Kablolu bağlantı öncelikli olarak nitelendirilir. Mesela wifiden bir indirme yaptığınızda aynı anda bilgisayarda da indirme açın. Hızın %80 90 ını kablolu bağlantı emecektir.ben pc de kablolu bağlanıyorum wifi çok kulanılmıyor o yüzden wifiyi kısıtlamak istiyorum qos u aktif etmek bu işe yarar mı peki ?
peki o zaman teşekkürler bilgiler içinYarar diye düşünüyorum. Ayrı olarak wifi sizin kablolu bağlantıdaki hızınızı çok etkilemez. Kablolu bağlantı öncelikli olarak nitelendirilir. Mesela wifiden bir indirme yaptığınızda aynı anda bilgisayarda da indirme açın. Hızın %80 90 ını kablolu bağlantı emecektir.